Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 236237238239240 407> |
Korisnik | |
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Većina adeniuma je ovih dana počela odbacivati lišće. Pretpostavljam ništa strašno, sada je zima. Sijanci su prvu zimu kod mene tako da u stvari i sam ne znam kako bi trebali reagirati preko zime. Na prvoj slici je pincirani a na drugoj su nepincirani adeniumi. Razlika u izgledu njihovih habitusa je vidljiva. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Normalno je da odbace lišće moji su znali biti skroz čelavi u proljeće im normalno krene novo. moj kupovni iz reznice je isto skroz oćelavio neki dan je krenuo s novim listićima.
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Glikice,ja smatram da dok god imaju direktnog sunca ima smisla prehranjivati ih. Ja svoje zimi ne prehranjujem jer mi nisu na istom mjestu.A prihrana bez sunca nema smisla,to je moje mišljenje ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Od kad sam stavila posudu s vodom na radijator do adeniuma listovi se manje suše. Malo sam im dala vlage, izgleda da im paše.
Danas su dobili čišćenje listova i sunca ![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Fino si ih osvježila ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Zaboravih napisati da su dobili i vode
![]() Dobiju je 2xtjedno jer se zemlja skroz isuši kroz 2 dana. imam jednog bebolinca koji nikako nije htio odbaciti ljuskicu u 2 tjedna. na kraju sam ju skinula al on ne mrda. ima svjetla, topline, zemlja nije suha... |
|
![]() |
|
Vjerojatno se teže razvija i slabiji je od ostalih pa mu je i odbacivanje teže išlo.
|
|
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
danas sam ovog presadila jer je Moon rekla da je danas dobar dan za presađivanje cvjetnica !!!
Moon, ovo je na tvoju odgovornost ! A pogledajte ovo divno korjenje !!! Moon, hvala ti, da me nisi potakla na to, ne bih vidjela kako je ovo super ! ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
@Glikica, ovaj ti super izgleda |
|
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Glikice....moram i ja ponoviti ovo što je bebolina ustvrdila, stvarno super izgleda,he, he, znači ja sam odgovorna za presađivanje, a ti za zalijevanje
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
O da Moon, ti si mi odgovorna za ovu današnju akciju
![]() I još nekoliko sam presadila, ali malih i svi imaju fantastičan korjen. Jednom malcu sam odrezala glavni korjen i ostavila samo one bočne, rez sam malo namazala medom i ostavila po strani. Kad se prosuši, sadim. |
|
|
|
![]() |
|
tajčica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 385 |
jedno pitanjce ako može, moj je dobio po sebi neke bijele nakupine (pretpostavljam da ss to neke bijele uši) S čim da ih špricam da ih se riješim ili ima neka ručna metoda ? ![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Moram pitati slijedeće ( iako to već negdje piše) : nisam ih zalila odmah po presađivanju, mislim da treba sačekati koji dan pa ih tek onda početi po malo zalijevati, jel tako nekako ?
Ako se sjećate onog mog malca što mu se trbuščić bio omekanio, izvadila sam ga iz zemlje i ostavila vani ko ribu na suhom, dugo je bio van zemlje i dosta se prosušio....e sad je trbuščić očvrsnuo, čak se malo i povorao po površini, pa sam i njega ponovo posadila. Jako malo ih inače zaljevam, al i to malo bi moglo biti previše. Nisam neki znalac po pitanju adeniuma, ali sam uspjela skužiti da je sad po zimi bolje da ih što manje zalijem. Jer kad trulež krene, teško da im ima spasa, a ako se malo presuše, može im se pomoći. Eto kako ja učim po malo, samo da mi je dočekati proljeće i da mi prežive do tada. |
|
|
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Ne treba odmah nakon presađivanja zalijevati.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Odlična ideja....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Sve za nase ljubimce.Bravo za ideju
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Pinus...krasan cvjetić
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 236237238239240 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |