Argentina |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 47> |
Korisnik | |
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Toga me i "strah" (tih slika sa plaže). Hoće li te slike imati veze sa cvijećem i ovim forumom??? ![]() Sudim po onim nekim fotkama koje si "slučajno" slikao na ulici... ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
koji divni parkovi
![]() jedva cekam sutrasnji dan da vidim nastavak ![]() |
|
![]() |
|
dr.žislav ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 24 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 1117 |
Za sutra su prognozirala opet kišu i vjetar, tako da ću vjerojatno ostati u kući i nastaviti s opisom SMANDES-a.
Sada na red dolaze plaže... |
|
![]() |
|
dr.žislav ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 24 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 1117 |
Treći park se zove Plaza Centenario. Najmanji je i tek je nedavno uređen, tako da sam za njegovo predstavljanje odabrao samo ove dvije slike ruža.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Na ovoj slici želim pokazati gdje su smješteni parkovi.
Park San Martin smješten je desno od tornja gradske viječnice, a od parka Sarmiento vide se one dvije velike araucarie skroz lijevo uz rub slike (oba parka su u istoj ravnini). ![]() |
|
![]() |
|
Ispred parka je stajalište autobusa za turistički obilazak grada.
![]() |
|
![]() |
|
U parku je i ova araucaria.
![]() Detalj grane araucarie. ![]() |
|
![]() |
|
U parku sam ulovio ovu pticu koja se zove bandurria, a ako se sjećate (Silvy sigurno da) brdo s kojeg sam slikao panoramu grada zove se po ovoj ptici.
Bandurria Theristicus melanopis ili Ibis po našeme. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Malo cvijeća iz parka.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Oko ove zgrade posađene su tipčine biljke ovoga kraja i označene su natpisima.
Arrayán Myrceugenella apiculata ![]() Cvijet drveta Arrayán ![]() |
|
![]() |
|
Park je podijeljen u dva dijeli. U prvome dominira kip San Martina, a u drugom stara upravna zgrada Nacionalnog parka Lanin u kojoj se sada nalazi muzej o parku Lanin.
Pogled s prednje strane. ![]() Pogled sa stražnje strane. ![]() |
|
![]() |
|
PLAZA SAN MARTIN
Ovaj park posvećen je generalu José de San Martin, koji je oslobodio Argentinu, Peru i Čile od kolonijalne vlasti španjolaca. Mene je dugo zbunjivao naziv San Martin, jer sam mislio da se radi o Svetom Martinu (kojega mi dečki jako volimo), ali se radi o generalu čije je prezime San Martin. Priča o ovom čovjeku je vrlo dugačka i zanimljiva ali ja vam je neću pričati, samo da znate da je on nacionalni heroj i štuju ga u cijeloj Argentini, tako da nema naselja koje nema ulicu ili trg nazvan po njemu. ![]() |
|
![]() |
|
Prije odlaska u idući park, evo malo noćnog ugođaja.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Još malo prošećimo ovim parkom.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Araucaria je ovdje vrlo često drvo, a ove dva zauzimaju centralno mjesto u parku.
![]() Maiten je također vrlo često drvo. Oko parka je drvored od tog drveća. ![]() Na drveću živi ova ptica Chimango milvago iz porodice Falconidae (Sokolova) ![]() |
|
![]() |
|
San Martin de los Andes, mada je cijeli u drveću, grmlju i cvijeću, ima i tri parka odnosno plaza, kako ih oni ovdje zovu.
Prvi je PLAZA SARMIENTO Natpis s nazivom parka ![]() Park je pun ruža. ![]() Sjenica u parku. ![]() |
|
![]() |
|
Danas je u SMANDES (tako domaćini skraćeno nazivaju svoj grad San Martin de los Andes) kiša i puše jako vjetar. Ja sam ipak uspio napraviti nešto slika, kako bi nastavio priču i šetnju koju smo jučer započeli.
Današnja šetnja vodi nas po parkovima SMANDES-a. |
|
![]() |
|
I ja zahvaljujem Silvy, a i tebi Miro, jer da mi to nisi napisala ne bi ni znao kakva je Silvy.
Kada se vratim i kada se okupimo na druženju morat ćete prije susreta ponoviti gradivo, jer ću vas ispitivati, a i lakše će vam biti pratiti dalje moje priče. |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Držislave, nećeš vjerovati da je naša Silvy mala enciklopedija kada je tvoja familija u Argentini u pitanju kao i sva mjesta koja ti prolaziš.
Moram reći da sam fascinirana memorijom žene!
Pozovem Silvy i kažem daj mi reci tko je tko tamo..., sve mi se pomješalo...
Hej, sve kao iz topa definira i locira!
Za ne vjerovati kako je sve popamtila!
Takva je inače... moć zapažanja strašna!
Da je možeš testirati, telefonski, i pitati ovo što ti ja kažem uvjerio bi se, bez ikakvih priprema na sve bi ti odgovorila kao iz topa!
Pozdravi familiju koju je Silvy tako dobro popamtila da mislim da ikada tamo ode, osjećali bi da je član njihove obitelji koja ih sve tako dobro pozna!
Nevjerovatna naša Silvy! Tako sam ponosna na ljude koje sam upoznala na ovom forumu jer stvatko ima nešto po čemu me fascinira!
Ovim putem i našoj Silvy
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Alic-Tadic, Ljiljana, krasno si napisala na hrvatskom jeziku!
Nadam se da tvoja, mnogobrojna djeca znaju ponešto od hrvatskog jezika.
Hvala na čestitkama iz daleke Argentine i mi uzvraćamo dobre želje!
VELIKO HVALA vala tvom bratiću Držislavu koji je i nas povezao sa vama i vašom familijom koja potječe iz našeg kraja.
Držislave, ova ZAJEDNIČKA je predivna, tako puno srdačnih, već nama poznatih lica! Obožavam takve fotografije!
![]() Nadam se da ćete jedno ljeto, kada dođete u Hrvatsku navratiti u Rijeku i na Krk, na "čašicu razgovora" sa forumašicama ovog kraja, biti će nam jako drago!
Sve vas puno pozdravljamo i šaljemo
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 47> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |