Triša piše dnevnik |
Odgovori | Stranica <1 2223242526 40> |
Korisnik | |
monna-1
Trajnica Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zar samo toliko.....?
stvarno si se naradila, vrijeme je da se odmoriš dobro ovaj vikend!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pročitah sve od zadnji puta kad sam stigla virnuti i umorila se samo sa čitanjem.Nadam se da je kiša i kod tebe da malo predahneša i lakše će biti raditi u vrtu kad kiša zalije
|
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša, prava mala vrednica...ali uvijek nešto novo naučim iz tvog dnevnika...
Daj mi napiši kako izgleda sjeme surfinije i petunije???
Ja bih također htjela skupiti njihovo sjeme ali ga ili ne vidim ili nemam pojma kako izgleda??!!!
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I danas sam skupljala sjeme, a za petunije i surfinije su male smeđe loptice, koje otvoriš kad su potpuno suhei unutra je mikroskopski sitno sjeme.
To naravno ako si ostavila koji cvjetak za sjeme, jer ako si sve cvjetove uklonila, neš niti sjemenja. Danas sam iz dvorišta, jednog djela skupljala neke daske i neka željeza, kako bi zet i mm mogli dignuti dio zida, koji još fali za buduću fasadu, pa sam im napravila mjesta da se to končano završi. Presadila opet nekoliko pasiflorica, pa neko drvce, koje ne znam kako se zove, isto tako još neke biljčice, koje moram poslikat. Ustvari prva mi je želja da poslikam sve sukulente i kaktuse koje imam, da ih uz pomoć foruma imenujem, pa slike isprintm i stavim si u jedan albumčić, s točnim nazivima- tako bih imala svoje biljke na jednom mjestu, a to namjeravam napraviti i sa ostalim biljkama. Kaže mm uvijek neke nove izmišljotine, a da tek vidite njegove izmišljotine. Sike ću taviti kasnije, jer sama nešto zbrljala u photobucketu, pa moram promijeniti lozinuk, stalno se prijavljujem i odjavljujem, jer am uvijek na drugom kompu, ali dans će valjda moj biti gotov. |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
kaća43
Neukroćena biljka Pridružen: 26 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
trisa mogu ja probat imenovat ona dva prekrasna sukulenta sa prethodne strane,evo ovako,na 1.slici je echeveria perle von nurenberg,a na 2. pachyveria glauca.eto,nadan se da san pogodila.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kać ti si, a ja to ne mogu niti izgovoriti, ali mogu napisati kako sam i zamislila, a kako je ponavljanje majka mudrosti, to ću vremenom upamtiti, barem prvu riječ, ako mi u međuvremenu ne atrofira mozak,od pokušaja učenja u ovim godinama.Slati ću još slikica - nepoznanica, pa molim lijepo tvoju pomoć.
|
|
RIJEKA
|
vera4
Trajnica Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sorry Triša. Kaća gdje si našla te nazive. Ja imam 2 knjige ali ni jedna tako detaljna. |
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vera ti znaš da si ti moj duh za prepoznavenje, no kać te pretekla, ali ima toga još hrpa, samo onih što sam od tebe dobila imadesetak, pa biti će prilike da ih imenuješ - hvala ti.
|
|
RIJEKA
|
kaća43
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cure drage sve ove podatke sam pronasla na netu,knjigu o sukulentima nazalost neman,ali cu je morat nabavit,jer ih stvarno obozavan.nikad dosad nisam stavljala link pa san otisla na temu gdje su uputstva,nadam se da ce mi uspit stavit stranicu na kojoj ima dosta sukulenata.
http://picasaweb.google.com/lh/photo/Flm1J5dVyfNH5mIJsJIiHQ |
|
kaća43
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bravo ja,uspila san stavit link.jos san nesto htjela rec,ovo je str. koju iman u favorites,nju prvu otvorin kad zelin nesto identificirat,i onda kad vidin da bi to moglo biti to,upisen taj naziv u google,i kad dobijen rezultate pretrage ne klikan na njih nego gore na SLIKE,tu se otvori jako puno slika iste biljke,i tako radin dodatnu provjeru.naravno,usput se dobije i more sajtova sa korisnim podatcima o biljci.nadan se da ste me ukapirale,da vas nisan ugnjavila.
trisa jedva cekan slikice ostalih tvojih sukulenata. |
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
super savjet! stvarno ima svega
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E pa link ti je super, pa naravno i ja ću ga koristiti. Slikice stavim sutra, kad mi komp dođe s popravka, jer ovo se švercam u ambulanti, a tu nemam program za slikice.
|
|
RIJEKA
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša...sukulentići oodlični...kad se malo razrastu...ma super!!!!
Hvala Kaći na linku i ja sam ga otvorila.....
|
|
kaća43
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://www.coachwoodnurseries.com.au/succulents.htm kad me vec ide linkanje ,evo jos jedna super stranica koju iman u favorites.stvarno svega ima,nadan se da cete prepoznat dosta svoih biljcica. |
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prije svega Kaća ovo ću si isprintati jer je fenomenalno, pa ću si lijepo moći stalno zavirivati. Ma hvala ti srce si.
Danas cjelo popodne u dvorištu. Sve sam hortenzije presadila u vaze iz vrta, kako bi oslobodila mjesto za proljeće za neke nove-druge biljke, jer je bila prevelika gužva.
Presadila sam cleomu.
Posadila plave zumbule i tulipane.
Presadila clematis multi blu u duboku posudu, zajedno sa žicom po kojoj se penje.
Izvadila lukovice irisa iz zemlje, za iduću godinu.
Prosijala hrpu zemlje koja je bila dosta gruba i puna kamenja.
Skupljala sjeme, kidala ocvale cvjetove kadificama, iščupala oksalis iz dugačke posude, pa ću ga sutra staviti na različita mjesta - mislim da mu fali sunca, pa ne cvate. Uredila cvjetnjak u hladu, u koji će druge godine samo lepi dečki, vodenike i cvjetajuće begonije, sve se to u hladovini pokazalo super..
Presadila dva mala seduma i sortirala žute margeritice, koje cvatu cjelu godinu za pokloniti, isto tako jedan mali kostriš, i lila puzavac tran........ ne znam točno ime, a ne da mi se sad traćiti po papirićima.
Kupila sam si dvije predivne erike, koje su me baš razveselile (slike su u Truišinom dvorištu.)
Idem sad spavati, a nastavak slijedi sutra.
|
|
RIJEKA
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
O, pa ti si se danas stvarno naradila...
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prođe začas vrijeme, a moj dnevnik miruje. To naravno ne znači da se stalno nešto ne radi.
Ovih sam dana posadila aster, donešen iz vikendice, mm i ja smo podigli završni zid ne jednom djelu kuće, koji nije bio završen.
Jučer sam poslala sve obećane kovertice na 14 adresa, što sjemenke, što gotove sadnice, pa sam zadovoljno odahnula. Neke stvari ću za proljeće u dvorištu morati drugačije urediti, jer mi dobar dio dvoršta ostaje u hladu kako smo morali ograditi vrt od susjeda i njegovih pasa.
Danas sam bila u kupovini, pa se malo hvalim s plavim maćuhicama, roza erikama, crvenom i žutom maregeritom, a kupila sam i neke vaze koje su mi falile za neke presadnice.
Od cvijeća je situacija slijedeća.
Ukrasni slak je na izmaku, noćne frajle također. Od surfinija i petunija ostale su samo žute, koje ne diram i dobro se drža. Dalije sam sve posjekla, osim crveno bijele, zbog pepelnice. Lukovice ću ostaviti za slijedeću godinu.
Cinije su i dalje prekrasne i nakon što mi je baka bea objasnila što je točno sjeme, baš sam vesela, jer ga ima u izobilju, pa ću iduće godine u vikendici u vrtu imati i cinije.
Prije je bila rupa
Sada još samo vrata na podrumu i konačno je kuća zatvorena, a na donji dio doći će bunja, no to će još malo čekati.
|
|
RIJEKA
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nema više kamena!! Zbilja ste se naradili!
Taman još vrata prije zime i biljčice su na sigurnom do proljeća! super! |
|
monna-1
Trajnica Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trisa ce u svakom slucaju naci nesto interesantno,ne mogu da je zamislim uz TV
|
|
Odgovori | Stranica <1 2223242526 40> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |