Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 247248249250251 282>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2015 u 10:14
Ah, ah... da mi je takvo ljeto i takva ljetna klima, tu se vidi da biljke uživaju i da su zdrave.....kod mene su ko krepane kokoši Wink, a tek sljedi toplotni vrhunac...blaženo lanjsko ljeto (barem kod nas).
Hvala za informacije o luku Hug
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2015 u 10:14
Dobar dan, gospođo Cvjetni guru, žao mi je kaj sam propustila taj svečani trenutak, ali za čestitke nije kasno pa ti sada od srca čestitamClap na tih više od 5000 prekrasnih  i poučnih postova i fotkica, a zapravo je tvoja najveća zasluga što si mnoge "zavela"svojim krasnim vrtom i biljkama...nije to samo naša draga Josipa koja je napisala tako emotivan komentar koji me baš ono dirnuo u srce, ima tu još puno tvojih fanova na ovom forumu koji su uz tebe naučilo mnogo o trajnicamaStar...a sada dosta hvalospjeva i oda o tvojem liku i djelu, hahaLOL, ajmo malo o tvojem cvijeću...
Drago mi je vidjeti novitete iako mi je kamenjar i dalje na prvom mjestu, to je jednostavno savršenstvo...ali mi je isto tako veselje upoznati zanimljiv Schizostylos, nevjerojatno lijepa i jednostavno čarobna Ismene, pa nježna Tillandsia...prozračnu ljepotu oba Limoniuma teško da se može nadmašiti...sve je elegantno i vrlo, vrlo dekorativno ukomponirano zajedno...StarStarStar
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2015 u 23:39
Originalno poslano od člana korijenko korijenko napisao:

Ah, ah... da mi je takvo ljeto i takva ljetna klima, tu se vidi da biljke uživaju i da su zdrave.....kod mene su ko krepane kokoši Wink, a tek sljedi toplotni vrhunac...blaženo lanjsko ljeto (barem kod nas)
Draga moja korijenko, tvoja poruka me prvo dobro nasmijala a onda potakla da opet nešto napišem o vrtu, o biljkama, o klimi, pa i o mojoj velikoj ljubavi prema svemu što živi i raste na tih 200-tinjak kvadrata.

Nasmijala si me što želiš imati klimu i ljeta kakva ja imam. Mislim da vjerojatno nikada nisi bila u Slavoniji i ne znaš kako izgleda jedan vrući ljetni dan kada sunce nemilosrdno prži, kada u gustom i teškom zraku nema ni traga vjetru da rastjera zaparu od koje ne možeš disati...no, to je davno Kozarac opisao puno ljepše nego ja!
A koliko biljke uživaju i koliko će uživati u paklenim danima koji dolaze, ovisi o onome tko o njima brine.

Ray Charles je rekao jednu lijepu rečenicu vezanu uz glazbu:
"Jedina stvar čudesnija od glazbe je čovjek iza nje..."

Mislim da se to može reći i za vrt jer on je slika čovjeka koji ga je stvorio, plod truda koji je u njega uložen i mogu bez lažne skromnosti reći da moj vrt nije zelen i rascvjetan zbog klime, zbog blagih zima i ugodnog ljeta, jer toga u Slavoniji nema, nego zbog moje brige da svakoj biljčici pomognem da preživi.
Redovito im rahlim zemlju da voda može doći do korijena jer u nabijenoj zemlji se stvaraju pukotine u koje se slijeva, stavljam malč od dobro osušene trave, redovito orezujem ocvale cvjetove i suvišne grane koje nepotrebno crpe biljku. Neke biljke, po kojima vidim da ne mogu izdržati toliku jačinu sunca, vadim, sadim u posude i spremam u hladovinu...
Ali to je moj izbor, i kako sam već puno puta rekla, za mene je vrt život a u svakidašnjem životu svoje vrijeme i energiju ulažete u ono što vam je vrijedno i do čega vam je stalo i onoliko koliko očekujete da će vam se vratiti.

...jer u njegovu svijetu nije bilo ničega što bi postojalo u prirodi
a da nije djelom Božjeg bića - i obrnuto.
Sarah Dunant
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2015 u 00:11

Sarah Dunant
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2015 u 10:31
Ma super si ti to napisala sve to stoji i točno je, da, nisam bila nikad u Slavoniji ali mi se čini da je nekako podnošljivije nego kod nas a vjerojatno imate bar malo rose ujutro i drukčija je zemlja. Stvarno se ubijem od svakodnevnog zaljevanja, šterna je već prikraju a i usporedno zaljevam i živom vodom, kad stigne račun bit će boli glava. Srećom od mojih 3000 kvadrata puno je travnjaka koji više nisu travnjaci nego suha smeđa spaljena trava. Cvjetnjake i povrtnjak zaljevam svaki dan i to 2 h ujutro i 2 h navečer. Okopam par biljaka i dok druge dođu na red ove prve su već "beton". I tako stalno- začarani krug. Namam vremena posvetiti se orezivanju što me jako veseli kad prčkam oko svake biljke onako kako bi to trebalo.   
I onda se ražalostim jer me to vrijeme ubije a i sama jako teško podnosim vrućinu tako da sam od kad dođem s posla ili na moru ili zatvorena u kući do navečer pod klimom. Sedmi mjesec mi je najgori u godini i da mogu odmah bi ga zbrisala Wink. Opet ću reć - blaženo lanjsko ljeto sa puno kiše !!
Ali dobro 15.08. će brzo doć a onda opet 2 i pol mjeseca pravog vrtlarenja i uživanja u biljkama, jedva čekam.....Hug

Šta je ono sitno bjelo na četvrtoj slici kod djeteljine, kao neke mini margaretice ??
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2015 u 10:14
Originalno poslano od člana Fiki Fiki napisao:

Pa ti si odavno Cvijetni guru smile64

Slavujčice moja ,evo slažem se sa Fikijem za mene si ti od prvog dana kada sam te upoznala"Gđa.Guru"-ne samo cvijetni....nego što god dotakneš dobije poseban sijaj!
Uživam biti sa tobom u tvom vrtu sa tvojim cvijećem.
smile79
,
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2015 u 08:33
Originalno poslano od člana korijenko korijenko napisao:

Ma super si ti to napisala sve to stoji i točno je, da, nisam bila nikad u Slavoniji ali mi se čini da je nekako podnošljivije nego kod nas a vjerojatno imate bar malo rose ujutro i drukčija je zemlja.

Šta je ono sitno bjelo na četvrtoj slici kod djeteljine, kao neke mini margaretice ??

Erigeron karvinskianus, niska pokrivačica tla, pogodna za kamenjare i suhozide, otporan na sušu, cvjeta cijelu sezonu, sam se zasijava, raste u pukotinama, cvjetovi u roza i bijeloj boji...
...mislim da bi uživao u bijelom vrtu!Wink

Sarah Dunant
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2015 u 08:38
          Bez obzira na veličinu vrta i stil u kojem će te ga urediti, pobrinite se da on odražava vašu osobnost. Ako vas smiruje i tjera na razmišljanje, ako vam daje osjećaj ugode, tada je vrt – vaš odraz.
Marko Bijelić, mag.ing.bil.

Sarah Dunant
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2015 u 18:02
Prekrasno cvijeće!U tvoj vrt se dolazim opustiti i odmoriti
a po svojem skakućem .Cvjetna oaza mirisa,boja i vrsta cvijeća
privlači me ko pčelicu.
 Možda trava baš i nije najzelenija,ali je okićena tratinčicama, a to je super
jer na klupi ionako nema mjesta,pa skupljam cvijetiće i pletem vijenčiće 

Kamenjar mi se jako dopada

Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2015 u 23:26

Tebi mogu uvijek reci samo ono jedno :   velicanstveno !
                                                                                                      Smilie mit schild smileys
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2015 u 13:06
Originalno poslano od člana Retriver Sara Retriver Sara napisao:

...a zapravo je tvoja najveća zasluga što si mnoge "zavela"svojim krasnim vrtom i biljkama..
Hvala ti draga moja drugo!Heart

Sarah Dunant
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2015 u 13:11
Originalno poslano od člana Belina Belina napisao:

Uživam biti sa tobom u tvom vrtu sa tvojim cvijećem.
smile79
,
Hvala ti draga moja mića!Heart

Sarah Dunant
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2015 u 13:33
Originalno poslano od člana gute Fee gute Fee napisao:

Tebi mogu uvijek reci samo ono jedno :   velicanstveno !
                                                                                                      Smilie mit schild smileys
Hvala ti draga gute!

Sarah Dunant
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2015 u 13:41
Originalno poslano od člana miska miska napisao:

Prekrasno cvijeće!U tvoj vrt se dolazim opustiti i odmoriti
a po svojem skakućem .Cvjetna oaza mirisa,boja i vrsta cvijeća
privlači me ko pčelicu.
 Možda trava baš i nije najzelenija,ali je okićena tratinčicama, a to je super
jer na klupi ionako nema mjesta,pa skupljam cvijetiće i pletem vijenčiće 

Kamenjar mi se jako dopada

Draga moja miska, hvala ti. Mislim da vrt ovih dana baš i nije neko mjesto za odmaranje i opuštanje i čini mi se da nikada nije bilo manje cvjetova i toliko spaljenih biljaka.
Prošle godine je u ovo vrijeme bilo puno kiše, ove godine je sunce nemilosrdno a kako bi vrt trebao izgledati u srpnju, najbolje se vidi na ovoj slici iz 2013. godineConfused

Sarah Dunant
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2015 u 13:43

Sarah Dunant
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2015 u 16:03
Stvarno je bilo predivno!Sada jedva životarimakar je i sad lijepo,a
u jesen će opet dati sve od sebe
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2015 u 09:57
dočekali smo i kišicu.nadam se da je pomogla i tvom vrtu
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2015 u 10:10
Kod nas nije padala, ali je temperatura malo pala pa je i biljkama lakše.
Sarah Dunant
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2015 u 22:06

Sedum "Purple Emperor"

Chelone

Asparagus Meyeri

Sarah Dunant
Na vrh
catalpa View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje catalpa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2015 u 22:10
Samo ću te pozdraviti i uživati.smile113
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 247248249250251 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,391 sekundi.