Prepoznajte mi ovo |
Odgovori | Stranica <1 2324252627 243> |
Korisnik | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iris,i ono,ko djetelina izgleda,sa prve slike isto miči čim prije i čim više.Ima duboki korijen i brzo se širi.istina,zgodno izgleda ovako sa crvenim listićima a kasnije dobije žuti cvijet,no kad ti se jednom"nastani"u vrtu to je užas.Za ambroziju se slažem no možda ti je ono iza nje,u toj tegli,neki cvijet,ne vidim šta je.
Frida,i mene zanima šta je to jer sam ja to dobila a ne znam šta je pa tako ni nisam sigurna kuda bi ga posadila.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma ne mogu vjerovati da postoji tolika sumnja da nije jasmin...bakica mi rekla da je jasmin...a kod nje često kupujem cvijeće...nije moguće da me zezla...
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja potvrđujem da je Irisina biljka ambrozija - mnogi su znali zamijeniti male kadifice i ambroziju, pa krive biljke počupali - čula sam već par priča
Kaj se tiče one djeteline Shasha ima pravo, jako je invazivna, ali i kad naraste jako ukusna - ima kiselkasti okus, ja ju imam dosta u vrtu i kad me primi žeđ - posegnem za njom, samo se ne smije pretjerati radi oksalne kiseline (oxalis - otud naziv) |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A koja je ovo napast u mom vrtu, osvaja sve. Smijem li malčariti sa njom i kiseliti je kao juhu za zaljevanje cvijeća.
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i opet malo ja
šta sam ovdje posijala ?
|
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a ovaj cvijetić sam kupila i na posudici piše da se zove pileja
ali kad to ukucam na google dobijem skroz drugačije slike
jel neko zna šta je i da li je za van?
|
|
tropi
Mladi grm Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pilea mycrophilla,jednogodišnja ,može van i unutra,lako se zasijava svuda po teglicama
|
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
iris
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala tropi
|
|
tropi
Mladi grm Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ono prije mogao bi biti cynoglossum
|
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
iris
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala tropi..opet...
moglo bi to biti to....zaboravila sam da sam to posijala
|
|
iris
Opcije poruke
Hvala(0)
|
frida pitala si za jasmin koji sam dobila od sene
evo slikica....meni se čini da listići baš i nisu slični
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Definitivno nije isti..ali ovaj moj se penje ko lud..presadila sam ga i u dva dana dva đira oko štapa učinio
|
|
frida
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam još jedno pitanje..u tegli fuksije mi nešto izraslo i uzurpiralo joj prostor...nešto je sa zemljom donešeno sigurno...da čupam i bacim ili da presadim drugdje? Što li je to? Brzo raste.
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mene list podsjeća na mjehuricu
a jesam li pogodila reći će stručnjaci |
|
..funky.fish..
Novo sjeme Pridružen: 22 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 14 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ispričavam se ako već ima nešto o ovome.. Zna li netko što je to? Imamo ga u dvorištu, a ne znamo kako se zove.. Zahvaljujem!
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
znam da je vrsta seduma... točan naziv ne znam
moja pokojna baka ga je zvala "ranjenik" - često ga je koristila kao oblog za naša razbijena koljena, isprala bi ranu i skinula tanku kožicu s lista pa ga stavila na ranu |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mani se čini da je žednjak, bar je kod mene na slikama netko tako nazvao.
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...frida , meni tvoj jasmin sliči na penjačicu sa malim trubicama narančasto-crvenim, slično tekomi, samo manje trubice...
|
|
..funky.fish..
Novo sjeme Pridružen: 22 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 14 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Vam na info! Nismo pojma imali što je to..
|
|
Perla
Odrastao grm DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Istu biljku, pedalj visoku našto sam u lončiću s cvijećem. Naravno da sam je bacila. Eto koristi od Identifikacije biljaka. |
|
Odgovori | Stranica <1 2324252627 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |