Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Grmlje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kamelija - Camellia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kamelija - Camellia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2425262728 35>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
ivančica flower View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 416
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivančica flower Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2011 u 11:24
Triša,hvala na savjetu!
Za 15-ak dana kad je dobijem stavljam sliku.
Već se radujem svom novom cvijetu...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2011 u 11:00
Ma na Murteru neće biti problema, vjeruj mi, jer kod mene isto dere bura ko luda, ali sm ih stavila u jedan dio koji je ipak zaštićen od bure, a uostalom prvu zimu možeš je malo i zaštititi.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivančica flower Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2011 u 10:56
U Murteru sam,zna zimi biti i ispod nule,ali najviše -5.

Problem mi je zimi unositi biljke u kuću,jer nemam neko prikladno mjesto.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2011 u 10:19
Ivančice, sve ovisi gdje si, mi u Rijeci ih držimo vani, Belina je u Omišlju, tamo je još bolja situacija, ali na kontinentu nebi izdržala zimu.
RIJEKA

Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivančica flower Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2011 u 08:41
Meni je MM obećao za rođendan kupiti kameliju,vidili smo slučajno u jednom rasadniku i odma sam se zaljubila u nju.
Žena koja tamo radi rekla mi je da je ne moram zimi unositi u kuću i da je držim u hladu.
Baš imam doma idealno mjesto za nju,iza kuće na sjevernoj strani.Ljeti obično tamo sjedimo i pijemo kavu.

Oduševljena sam slikama vaših predivnih kamelija.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2011 u 20:52
Belina prekrasna je, ako dođeš na izložbu 26.2. vjerujem da će još koja dogodine krasiti tvoj predivan vrt.
RIJEKA

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2011 u 21:13

Moja kamelija stara 2 godine,cvate i dobro se drži,(prošlogogišnji poklon).

Na vrh
ikrokar View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 121
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ikrokar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2011 u 12:45
Predivna bijela, volila bih je imati !
smile55
Na vrh
mandevila View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 341
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mandevila Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2011 u 08:10
joj mimar prekrasna je ova bijelaThumbs%20Up
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2011 u 15:46
Ove godine ima nesto manje pupoljaka ali su zato cvetovi mnogo krupniji. Molila bih Jagodu za savet, nesto je pocela da kovrca lisce i par ih je otpalo, bojim se da nisu neki napasnici. Mogu li je u fazi cvetanja isprskati nekim zastitnim sredstvom?

Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
merkatunja View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje merkatunja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2010 u 22:46
Imam kameliju 10 godina je stara. Svake godine cvjeta , prekrasna je, kako kamelije samo mogu i biti.Pokušavala sam svake godine da je reznicama razmnožim no nije mi uspijevalo sve do ove godine. Od mnoštva grančica koje sam otrgnula i posadila zakorjenile su se tri.Ali ne pišem Vam zbog toga već,zbog plodova, nazovimo ih tako, koji su oblika malih zelenih jabučica a to sam primjetila ovog ljeta. Na njima su izražene 4 crte .Nisam ih dirala i prije dva dana vidim, one se rastvaraju točno po crtama i otvore u 4 pravilna dijela koji su mesnati i prlično tvrdi a unutra su , kako gdje , zavisno od veličine jabučice, negdje 2, negdje 4  ili 1, crne košpe kao kod nespole samo što su malo čvršće. Bila sam iznenađena jer do sada to nisam primjetila . Pretpostavljam da su to sjemenke  pa ću pokušati da ih posadim da vidim što će se događati. Molila bih nekog tko zna  odnosno neko stručno lice da mi nešto o tome napiše. Unaprijed zahvaljujem.
Pozdrav, Nike iz Podgorice.
Na vrh
ljubiteljica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 48
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljubiteljica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2010 u 13:06
pozdrav svima, željela bih u Zg-u u svom vrtu posaditi 2 kamelije, Vaše slike očaravaju, prelijepe su..može li mi netko pomoći kako doći do reznica, a da nisu preskupe...hvalasmile143
Na vrh
ruzica dana View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 14
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ruzica dana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2010 u 14:44
i mojoj su otpadali listovi pa se pupoljci poceli susit dok nije skroz otisla . a moja susjeda ima dvije ogromne u teglama na balkonu i super se drze vec tri godine. cak ih je kalemila sa bijelom tako da sada svaki grm cvate crvenim i bijelim cvjetovima.
Na vrh
mandevila View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mandevila Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2010 u 20:15
hvala ti na savjetu ikrokar ali ju nemam kam staviti u nutra po zimi a jako su mi krasne i voljela bi ih imati i više,za sad neću kupovati ni  jednu dok ne vidim kak bu ova dalje rasla jer mi je sad sumnjiva makar je i cvala,listovi su počeli otpadati i jako sam žalosnaCry

Lijepi pozdrav tebi ikrokar i svima koji hoće pomoći i hvala 
Na vrh
mandevila View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mandevila Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2010 u 20:08
Jasmina,krasna je tvoja kamelija a gdje ti živiš?
Na vrh
ikrokar View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 121
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ikrokar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2010 u 16:25
Evo moje ovogodišnje kamelije, sad je već ocvala.
Ovo su tri cvijeta jedan do drugog procvala :

Mandevila, bilo bi bolje da ju staviš u veću teglu i prema vremenu stavljaš u kuću. Ja sam iz Dalmacije, ali sam se lani oparila; čim je zapuhala bura otpali su svi pupi, zato pazi !!!
Pozdrav, Ikrokar
Na vrh
jasminaaa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 534
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jasminaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2010 u 10:35
Mogu prezimiti na kontinentu.Mada ih hladnoća malo ošteti ali prežive.Ovako izgleda moja camellia

Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2010 u 10:23
preljepa je znači da ima nade da mogu uspješno prezimit i cvijetati i kod mene............smile169
Na vrh
mandevila View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mandevila Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2010 u 08:53
Ovi prvi cvijetovi su promrzli pa su zato nikakvi a ostali su ok. ali se vide tragovi zime na njoj--no dobKAMELIJAro opstala je i na -20C
Na vrh
mandevila View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mandevila Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2010 u 07:53
A ovo smeđe po njoj to je sigurno od hladnoće,malo sam razočarana,pupovi su tak debeli a kad se cvat otvori onda tak jadno izgleda
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2425262728 35>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,191 sekundi.