Kamelija - Camellia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 35> |
Korisnik | |
ivančica flower ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 21 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 416 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Triša,hvala na savjetu!
Za 15-ak dana kad je dobijem stavljam sliku. Već se radujem svom novom cvijetu... |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ma na Murteru neće biti problema, vjeruj mi, jer kod mene isto dere bura ko luda, ali sm ih stavila u jedan dio koji je ipak zaštićen od bure, a uostalom prvu zimu možeš je malo i zaštititi.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
ivančica flower ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 21 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 416 |
U Murteru sam,zna zimi biti i ispod nule,ali najviše -5.
Problem mi je zimi unositi biljke u kuću,jer nemam neko prikladno mjesto. |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ivančice, sve ovisi gdje si, mi u Rijeci ih držimo vani, Belina je u Omišlju, tamo je još bolja situacija, ali na kontinentu nebi izdržala zimu.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Meni je MM obećao za rođendan kupiti kameliju,vidili smo slučajno u jednom rasadniku i odma sam se zaljubila u nju.
Žena koja tamo radi rekla mi je da je ne moram zimi unositi u kuću i da je držim u hladu. Baš imam doma idealno mjesto za nju,iza kuće na sjevernoj strani.Ljeti obično tamo sjedimo i pijemo kavu. Oduševljena sam slikama vaših predivnih kamelija. |
|
![]() |
|
Belina prekrasna je, ako dođeš na izložbu 26.2. vjerujem da će još koja dogodine krasiti tvoj predivan vrt.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Moja kamelija stara 2 godine,cvate i dobro se drži,(prošlogogišnji poklon). ![]() |
|
![]() |
|
ikrokar ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 04 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 121 |
Predivna bijela, volila bih je imati !
![]() |
|
![]() |
|
mandevila ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 341 |
joj mimar prekrasna je ova bijela
![]() |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Ove godine ima nesto manje pupoljaka ali su zato cvetovi mnogo krupniji.
Molila bih Jagodu za savet, nesto je pocela da kovrca lisce i par ih je
otpalo, bojim se da nisu neki napasnici. Mogu li je u fazi cvetanja
isprskati nekim zastitnim sredstvom?
![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
merkatunja ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 22 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1 |
Imam kameliju 10 godina je stara. Svake godine cvjeta , prekrasna je, kako kamelije samo mogu i biti.Pokušavala sam svake godine da je reznicama razmnožim no nije mi uspijevalo sve do ove godine. Od mnoštva grančica koje sam otrgnula i posadila zakorjenile su se tri.Ali ne pišem Vam zbog toga već,zbog plodova, nazovimo ih tako, koji su oblika malih zelenih jabučica a to sam primjetila ovog ljeta. Na njima su izražene 4 crte .Nisam ih dirala i prije dva dana vidim, one se rastvaraju točno po crtama i otvore u 4 pravilna dijela koji su mesnati i prlično tvrdi a unutra su , kako gdje , zavisno od veličine jabučice, negdje 2, negdje 4 ili 1, crne košpe kao kod nespole samo što su malo čvršće. Bila sam iznenađena jer do sada to nisam primjetila . Pretpostavljam da su to sjemenke pa ću pokušati da ih posadim da vidim što će se događati. Molila bih nekog tko zna odnosno neko stručno lice da mi nešto o tome napiše. Unaprijed zahvaljujem.
Pozdrav, Nike iz Podgorice.
|
|
![]() |
|
ljubiteljica ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 21 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 48 |
pozdrav svima, željela bih u Zg-u u svom vrtu posaditi 2 kamelije, Vaše slike očaravaju, prelijepe su..može li mi netko pomoći kako doći do reznica, a da nisu preskupe...hvala
![]() |
|
![]() |
|
ruzica dana ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 14 |
i mojoj su otpadali listovi pa se pupoljci poceli susit dok nije skroz otisla . a moja susjeda ima dvije ogromne u teglama na balkonu i super se drze vec tri godine. cak ih je kalemila sa bijelom tako da sada svaki grm cvate crvenim i bijelim cvjetovima.
|
|
![]() |
|
mandevila ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 341 |
hvala ti na savjetu ikrokar ali ju nemam kam staviti u nutra po zimi a jako su mi krasne i voljela bi ih imati i više,za sad neću kupovati ni jednu dok ne vidim kak bu ova dalje rasla jer mi je sad sumnjiva makar je i cvala,listovi su počeli otpadati i jako sam žalosna
![]() Lijepi pozdrav tebi ikrokar i svima koji hoće pomoći i hvala
|
|
![]() |
|
Jasmina,krasna je tvoja kamelija a gdje ti živiš?
|
|
![]() |
|
ikrokar ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 04 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 121 |
![]() |
|
jasminaaa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 534 |
Mogu prezimiti na kontinentu.Mada ih hladnoća malo ošteti ali prežive.Ovako izgleda moja camellia
![]() ![]() |
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
preljepa je znači da ima nade da mogu uspješno prezimit i cvijetati i kod mene............
![]() |
|
![]() |
|
Ovi prvi cvijetovi su promrzli pa su zato nikakvi a ostali su ok. ali se vide tragovi zime na njoj--no dob
|
|
![]() |
|
A ovo smeđe po njoj to je sigurno od hladnoće,malo sam razočarana,pupovi su tak debeli a kad se cvat otvori onda tak jadno izgleda
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |