Bugenvilija -bugenvileja |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 44> |
Korisnik | |
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pokusaj zalijevati svaki drugi dan...pa ces kroz 10-tak dana vidjeti rezultat. Mozda joj ipak dajes preveliku kolicinu vode....jer iako su velike vrucine biljke u jednom danu imaju razlicitu potrebu za vodom.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Ne bih ja ni tražila pomoć da je manje listova. Pored nje stoji moja mala, vrlo lijepa i snažna i zalijevam ih u isto vrijeme. Uvijek prije zalijevanja provjerim vlagu u zemlji. Ma, možda bez veze paničarim, možda je to takav proces, koji će proći. Nadam se, ali ipak...
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
Lijepa ti je bugica, moja ima tek dva cvjetica. Sve sto si napisala kako se brines o njoj, smatram da je pravilna njega. Takoder isto tako postupam sa svojom, doduse znao mi je pozutiti koji listic...koji kroz dan-dva popadaju, onda nista. Mozda je 10 listica ipak previse. Stvarno ne znam sto joj se dogada i nadam se da ce ti ubrzo netko znati odgovoriti
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
A da ju možda ne zalijevaš previše,moja mala stoji cijeli dan na najjačem suncu i sad se sprema cvjetati.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Prvo ću se malo pohvaliti. Moja bugica procvjetala i sad je prava ljepotica:
A onda ću vas pozvati u ![]() Svaki dan moja bugida ima desetak požutjelih listova koji navečer otpadnu. Ovo mi se ne sviđa. Zalijevam ju svaki dan, odstajalom vodom i prihranjujem jednom tjedno gnojivom za cvijetnice. Nema vode u podlošku. Smještena je na istočnoj strani i mislim da joj to paše. Moja velika koju imam na moru isto odbacuje listove i cvjetove, ali me to nekako ne brine jer je ogromna pa mi to dođe kao normalno. Ali za ovu bi mi stvarno bilo žao. Imate li kakav pametan savjet. |
|
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
zribal....
![]() |
|
![]() |
|
Ne sumnjam ja da se kod tebe nešto ne bi moglo prilagoditi. Biljka osjeti čovjeka koji ju voli i ona tu opstaje bez problema, a bugice zaista brzo i rastu tako da za kratko vrijeme čovjeku učine veliku ugodu, što ti iskreno želim.
|
|
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Moja malecka dobiva nove grančice...nadam se da se "pripitomila" mojoj mikroklimi okućnice
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Moon, hvala ma osječam se ispod nje kao na moru
![]() Zribal, slikana je ujutro kad nije bilo sunca, nije nikakav efekt, ovisi o osvijetljenju boja vjerojatno. Stefica, a tek kad mi tvoja stasa, lijepo je krenula. Imala bih ja i druge, ali velike narastu pa ih ne nabavljam radi prostora, tko bi to sve zimi smjestio. |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Belice,prekrasna ti je bugica
![]() |
|
![]() |
|
Prekrasna, prekrasne boje. Je li ona zaista ovako lila ili je to neki svjetlosni efekt fotoaparata.
|
|
|
|
![]() |
|
belica...krasna je
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Bravo zribal, mala nova slatkica je prekrasna tako malena i rascvijetana.
Moja životinja je već navelike krenula u cvat, malo je prevelika za loviti u kadar, pa evo djelić . A i lijena sam izvlačiti je da bih ju pošteno uslikala ![]() ![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Hvala moon, za komplimente, ali posebno za savjete, vidiš kako smo je lijepo "podigle", počela je pupati, jako se radujem.
|
|
|
|
![]() |
|
zribal
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ova veća bugenvilija visoka je cca 70 cm. Kupila sam ju prije četiri godine u Pevecu. Bila je jako mala, nekih 10 cm. Nikakvu osobitu njegu nije tražila. Treba ju redovito zalijevati i dati joj što više sunca. Povremeno prehraniti gnojivom za cvijetnice. Posudu sam mijenjala onda kad korjenčići počnu izvirivati iz rupica na dnu posude. Preko zime, na kontinentu obavezno unijeti u negrijanu prostoriju. Lišće opadne za par dana, a to je zbog nedostatka svjetlosti. Preko zime zemlju održavati lagano vlažnom.
Ovu malu sam kupila prije mjesec dana u kauflandu. Zadivljujuće lijepo raste i cvjeta. Malo je cvijeća koje tako obilato cvjeta i ja ju jako volim. |
|
|
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Zribal, prekrasna je i jako velika, kol dugu ju imas vec?
Ja sam svoju nabavila ove god i sad tako ljepo raste i poceli su cvjetici, predivna mi je, cim mi muz stavi lojtrice slikat cu da vam pokazem |
|
![]() |
|
Bravo belice, sad će biti radosti za oči i dušu. Mira K štrajkaju od cvijeta ili lista. Ako su žive i olistale procvjetat će, ali ako nisu olistale pa su suhe, onda
![]() Ja se moram pohvaliti, ovo su moje. Ovo je moja stara koju sam uz potporu moon orezala i evo rezultata. Prekrasan i zdrav list. Istina imali smo malo problema s lisnim ušima ali smo se uspjeli riješiti. Počeli su rasti cvijetni listovi (tako ih ja zovem) ali su još majušni pa se ne vide na slici. Bit će na idućoj i cvijet. Za sada: U međuvremenu, dok velika ne procvjeta malecka me raduje jako. Kad sam ju kupila, u svibnju, bila je visoka 10 cm. Nakon presadnje opali su svi cvjetovi, ali ona nije oklijevala da me nagradi za novu zemlju, evo rezultata: |
|
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Moje štrajkaju ili su suhe, čekat ću..
|
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
evo moja konačno krenula
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 44> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |