Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Detalji iz mog vrta
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Detalji iz mog vrta

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2425262728 39>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2008 u 23:24
Lantana ti je naš prekrasna. Kad sam ju na proljeće kupila (nažalost, bile su samo žute u prodaji, ali bolje išta nego ništa), mislila sam da je to jednogodišnji cvijet, a sad vidim krasnu stablašicu kod tebe Clap
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2008 u 23:09
baš ste si to lijepo zrihtali Smile
Na vrh
dada28 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dada28 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2008 u 23:05
Moje omiljeno mjesto za odmor...najnovije djelo vrijednih ruku MM. Moj doprinos su crijepovi na zidu, ukrašeni salvetnom tehnikom i još pokoja sitnica...

Lantana, jedna od mojih omiljenih biljaka

I to bi bilo to.
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2008 u 12:21

postoji dichondra repens i dichondra silver falls

ako ste vidile sjeme ove druge - odmah žicam da mi kupite....plačam sve troškove Smile
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2008 u 12:10
Dichondra jest trava, imam ju! Posijala sam ju na jednom mjestu  i moram reći da je dosta dekorativna! Kod nas u Istri ima sjemena pa ako nekome treba mogu mu nabavit! Skupa je, ali tko želi....
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Kolovoz 2008 u 09:14
Da ne zaboravim(iako je to nemoguće) prvo sve pohvale vrtu,Dada.smile120"crijep" ti je supersmile141
E sad-DIHONDRA.
Ja znam da je to trava,jako niska,tako da je ni kositi ne treba.Da je uz sve to i dekorativna ne treba ni spominjatiKakvih još sve ima,poima nemam.
Što se trave tiče,ja sam je dugo tražila i onda mi je jedna dobra duša sa foruma kupila u Italiji i poslala.Opet joj puno hvalasmile58
Nekih 2-3 mjeseca ksnije sam vidjela sjeme dihondre kod nas u jednoj poljoprivrednoj ljekarni-Lupres.
E sad,ne znam dal bi vi tu travnu smjesu dihondre no ako bi,provjerit ću ima li je još, pa vam mogu nabaviti.
Za ostalo,stavite slikuLOL
Na vrh
dada28 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dada28 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2008 u 19:49
Originalno poslano od člana kaća43 kaća43 napisao:

ispricavam se dada,ali nesto si krivo vidjela,biljka u tockama se zove helichrysum silver.da to i neznam,znam da nije dihondra,ona mi je tiha patnja,a nigdje je ne mogu nac za kupit.

O.k. Drago mi je da si nam napisala kako se zove, ne moraš se ispričavati, drago mi je da me netko ispravi ako griješim. Ja sam vjerojatno krivo vidjela...izgledale su mi slične.
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2008 u 20:12

uf i ja bih dichondru...al izgleda toga nema u Hr Cry

a ovaj helichrysum silver jel može zimi vani ili da unesem u kuću ?
Na vrh
kaća43 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kaća43 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2008 u 20:01
ispricavam se dada,ali nesto si krivo vidjela,biljka u tockama se zove helichrysum silver.da to i neznam,znam da nije dihondra,ona mi je tiha patnja,a nigdje je ne mogu nac za kupit.
Na vrh
dada28 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dada28 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2008 u 18:04
Malo sam vršljala po internetu i pronašla sam biljku koja se onako lijepo raširila u tačkama. Biljka se zove Dichondra argentea, eng. Silver Falls. Može narasti do 180 cm, dakle ni moja nije nikakav kapitalac
Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4968
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2008 u 17:52
Dada tenks Thumbs%20Up potražit ću takovo gnojivo
Na vrh
dada28 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dada28 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2008 u 17:41
Kupila sam folijalno (lisno) gnojivo i najčešće ga tako gnojim. Jednom u dva tjedna gnojivo dodam i u vodu s kojom zalijevam. A što se tiče hortenzije, ne vidim razlog zbog kojeg se ne bi mogla gnojiti preko lista. Možda netko ima drugačija iskustva... ja ti sve pošpricam i cvijeće jako dobro napreduje.
Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2008 u 12:08
Još nešto ako neko zna odgovor da li se i hortenzija može gnjojiti preko listaQuestion
Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2008 u 12:06
Dada 28 molim te za još jedno pojašnjenje, "pognjojiš preko lista" sa čime ja imam neko tekuće gnjojivo mislim da se ono stavlja samo u zemlju, možda se može i list poprskati s timQuestion
Na vrh
kaća43 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kaća43 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2008 u 12:02
dada cvijece ti je prekrasno,o kreativnosti da ne govorin,sve je prepuno umijetnickog duha.smile141
Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2008 u 07:41
dobro jutro, Dada 28 i Iris hvala sada znam bar nešto o tom cvijetu.
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2008 u 22:53
cvijet se zove silver al to je sve što znam o njemu...imam ga i ja od proljetos Smile
Na vrh
dada28 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dada28 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2008 u 21:35
vanja, na žalost ne znam kako se to zove...nadam se da će nam netko od naših forumaša reći. Ne traži posebnu pažnju, zalijem ju svaki drugi dan, tu i tamo malo pognojim preko lista i to je sve.
Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2008 u 12:26
Dada28 prekrasno , prekrasno, divota ,super je sve poseban je patuljek lipo si posložila boje sa kojima si ga opiturala (farbala). Jedno te molim da mi navedeš ime biljke koja ti je u karijoli (tačkama) a to je biljka sva zelena ima je puno s malim lističima, naime imam je i ja ali neznam joj ime, a vidim da je tvoja predivna kako je održavaš, moja je ajmo reči jadna prema tvojoj.
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2008 u 12:24
5 - ica za dadinu kreativnost, iz ničega stvoriti nešto prekrasno i srcu drago. Sve pohvale!Embarrassed
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2425262728 39>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.