Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne cvjetajuće biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Afričke ljubičice - Saintpaulia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Afričke ljubičice - Saintpaulia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2526272829 82>
Korisnik
Poruka
saintpaul View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 33
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje saintpaul Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2011 u 11:15
Sorry, drugi put ću u oglase ;)

Vidim da mnogima ne uspjevaju cvjetati.. nikakvi štapići, nitriti, ph vrijednosti, tekuća gnojiva ni druge "čarke" neće pomoći..

ljubica traži svjetlo za cvatnju.. s unutrašnje strane prozora je stavite, da ima indirektnog sunčevog svjetla. Ili neonsko svjetlo sunlight 40 cm iznad biljke..

ako nema ovih uvjeta neće cvjetati uopće.

Zemlja humusna, koristim Supstral tera magma sa lava granulama i super zadovoljan, zaljevanje jednom tjedno, pola sata da se natapaju a pola sata da se cjede i to je to, ništa drugo! Osim zamjene zemlje svake 2 godine (ako ne prihranjujete).

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2011 u 11:48
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2011 u 14:19
Procvjetala je nova ljubičica na mome prozoru.

Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2011 u 14:22
Još jedna.

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2011 u 14:24
I ova:

Na vrh
Monny View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1028
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monny Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2011 u 21:28
Ajme meni Silvestra kakva je to kraljica ova tvoja ljubica - presavrsena je ;)
Milica ove tvoje su prave male, njezne, slatkice.....
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2011 u 17:47
Hvala Monny,evo još jedne.                
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2011 u 17:57
Nisam još vidjela ovako nježnu..... baš je lijepa.....
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2011 u 10:20
koliko prekrasnih afr.ljubičica imate

pogledajte ovu moju u 4.mj je bila ovakva

a sada je ovakva

zna li tko zašto se mijenja boja?
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2011 u 12:12
Milice,ovisi puno o svjetlosti di je držiš,a potom i o tvarima koje su u zemlji.smile69
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2011 u 12:44
ja sam prije par mjeseci kupila jednu na sniženju po 5 kn, zbog lošeg stanja, cvijet je već bio prošao, a listovi opčerupani
a sad je prava krasotica, puna cvijeta, listovi se i nisu baš oporavili, ali ko gleda listove

na slikama je ista biljka, ali nikako da pogodim boju - ova na prvoj je presvijetla, a na drugoj pretamna

Na vrh
dadacvjetić View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 362
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadacvjetić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2011 u 22:22
Ljubice su ti prekrasne gledam ove stare slike i oduševljena sam, ja imam roze i tamno ljubičastu, rado bih proširila pa ako ima koji listak viška bila bih ti zahvalnatp://www.cvijet.info/forum/smileys/smiley17.gif

Lijep pozdrav
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2011 u 15:24
predivne su, ne zna se koja je ljepša. Milice jel ti cvate ona plava da je poslikaš kakva je sada?
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2011 u 16:08
Samo ova plava sada cvijeta. Prava boja je kao na ovim doljnjim cvijetićima jer mi se nije dobro pokazalo na slici.Nije tako neki cvijet svijetliji neki tamniji. Svi su kao ovi dolje.

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2011 u 16:12
smile85
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2011 u 16:14
Originalno poslano od člana milica7 milica7 napisao:

I ova:

Ova  sada ne cvjeta , počela je trunuti u sredini pa sam ju malo okidala i još je živa ali ne znam da li će biti nešto od nje.Ona je isto jednobojna samo je na slici tako izašla.
Na vrh
MajaU View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MajaU Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2011 u 14:49
Pozdrav svima !
Ljubice su vam prekrasne!
Ovo je jedna od mojih mini:
Na vrh
saintpaul View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 33
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje saintpaul Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2011 u 11:57
Evo moja nova bordo/ljubičasta ne znam ni ja koja točno boja.. ;) druga slika je uspjeh listića koji je "dobio mlade" nakon 11 mjeseci!! ;)

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2011 u 12:40
smile39Kakve su vam divne! Ja imam nažalost samo jedan prozor gdje mogu opstati i nakrcan je do daske. Inače bih neke od vas žicala listiće.WinkEmbarrassedAli " ne može silom baba u raj"!Pa tako ni ja naguravati vaze i vazice...Confused
Saintpaulia  i ja sam primjetila da nekima treba jako dugo da niknu  od listića... ma glavno da krenu.Thumbs%20Up 
Na vrh
orhideja4 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 134
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje orhideja4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2011 u 13:43
Divne su vam ljubic. Ja imam dvije. Moja baka ih obožava i ima preko 20ak što kojih boja. Ja najviše volim ljubičaste i roze, ovo su moje ljubimice

Uploaded with ImageShack.us
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2526272829 82>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,280 sekundi.