Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori | Stranica <1 2526272829 82> |
Korisnik | |
saintpaul
Novo sjeme Pridružen: 16 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 33 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sorry, drugi put ću u oglase ;)
Vidim da mnogima ne uspjevaju cvjetati.. nikakvi štapići, nitriti, ph vrijednosti, tekuća gnojiva ni druge "čarke" neće pomoći.. ljubica traži svjetlo za cvatnju.. s unutrašnje strane prozora je stavite, da ima indirektnog sunčevog svjetla. Ili neonsko svjetlo sunlight 40 cm iznad biljke.. ako nema ovih uvjeta neće cvjetati uopće. Zemlja humusna, koristim Supstral tera magma sa lava granulama i super zadovoljan, zaljevanje jednom tjedno, pola sata da se natapaju a pola sata da se cjede i to je to, ništa drugo! Osim zamjene zemlje svake 2 godine (ako ne prihranjujete). |
|
Sponzorirani linkovi | |
Silvestra
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Monny
Odrastao grm Pridružen: 22 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 1028 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajme meni Silvestra kakva je to kraljica ova tvoja ljubica - presavrsena je ;)
Milica ove tvoje su prave male, njezne, slatkice..... |
|
Silvestra
Opcije poruke
Hvala(0)
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam još vidjela ovako nježnu..... baš je lijepa.....
|
|
|
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
koliko prekrasnih afr.ljubičica imate
pogledajte ovu moju u 4.mj je bila ovakva a sada je ovakva zna li tko zašto se mijenja boja? |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
Silvestra
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Milice,ovisi puno o svjetlosti di je držiš,a potom i o tvarima koje su u zemlji.
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam prije par mjeseci kupila jednu na sniženju po 5 kn, zbog lošeg stanja, cvijet je već bio prošao, a listovi opčerupani
a sad je prava krasotica, puna cvijeta, listovi se i nisu baš oporavili, ali ko gleda listove na slikama je ista biljka, ali nikako da pogodim boju - ova na prvoj je presvijetla, a na drugoj pretamna |
|
dadacvjetić
Pustio korijenje Pridružen: 23 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 362 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ljubice su ti prekrasne gledam ove stare slike i oduševljena sam, ja imam roze i tamno ljubičastu, rado bih proširila pa ako ima koji listak viška bila bih ti zahvalnatp://www.cvijet.info/forum/smileys/smiley17.gif
Lijep pozdrav |
|
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
predivne su, ne zna se koja je ljepša. Milice jel ti cvate ona plava da je poslikaš kakva je sada?
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
MajaU
Novo sjeme Pridružen: 09 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
saintpaul
Novo sjeme Pridružen: 16 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 33 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kakve su vam divne! Ja imam nažalost samo jedan prozor gdje mogu opstati i nakrcan je do daske. Inače bih neke od vas žicala listiće.Ali " ne može silom baba u raj"!Pa tako ni ja naguravati vaze i vazice...
Saintpaulia i ja sam primjetila da nekima treba jako dugo da niknu od listića... ma glavno da krenu.
|
|
orhideja4
Upravo klijam Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Divne su vam ljubic. Ja imam dvije. Moja baka ih obožava i ima preko 20ak što kojih boja. Ja najviše volim ljubičaste i roze, ovo su moje ljubimice
Uploaded with ImageShack.us |
|
Odgovori | Stranica <1 2526272829 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |