Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 270271272273274 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2013 u 17:44
djizs jesam senilna, jos smo komentirale nekaj o tome
velika gorica
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
MermaidDreamer View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 343
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2013 u 17:48
Originalno poslano od člana Wolfsbane Wolfsbane napisao:

djizs jesam senilna, jos smo komentirale nekaj o tome [IMG]smileys/smiley11.gif" align="middle" />

Dešava se i najboljima .
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2013 u 21:58
Može mi netko odgovoriti da li da ovog moga presadim i da li da ga porežem i koliko?

život je more
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2013 u 08:56
Lantana, na slici tvoja tegla izgleda dovoljno velika. Presađivanje nije nužno ali ako želiš možeš ga presaditi u nešto pliće a široke tegle. Ovih dana sam većinu svojih adeniuma presadio iz tegli u plitke a široke zdjele. Pretpostavljam da će korijen to iskoristiti i početi rasti više u širinu nego u dubinu.

A za rezanje je teško reč. Ako bi rezala vrhove grana po meni takav ne bi bio lijep. A ako bi ga rezala uz kaudeks tko zna kako bi reagirao. Moraš odlučiti sama.

Vidim da ga još uvijek držiš iza stakla. Zar je i Hvar promijenio klimu ?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2013 u 19:12
adenium obesum 21. 4. 2013
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2013 u 19:15
kod tebe cvjetići
Na vrh
ljiljus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2013 u 21:30
Pinus, ovaj adenium je
Lipik
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2013 u 00:12
Već cvjeta?! To je vjerojatno, uz redovitu prihranu, i zato što ga svaki dan iznosiš na sunce. Kad bih barem ja tako mogla! A i kaudeks mu je poseban. To je onaj uzgojen iz reznice?
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2013 u 07:39

15. 3. 2012

Originalno poslano od člana Andina Andina napisao:

Već cvjeta?!

Ove godine kasne sa cvjetanjem. Pogledaj kako su cvjetali prošle godine. Prošle godine je proljeće bilo sunčanije i prije je počela vegetacija.
Kombinacija sunca kroz prozor i toplog radijatora ispod prozorske daske natjeralo je adeniume u cvjetanje barem dva mjeseca ranije.

To je vjerojatno, uz redovitu prihranu, i zato što ga svaki dan iznosiš na sunce.

Andina, točno je to što si napisala. Na uzgoj biljaka gledam očima građevinara. Da bi nešto zazidao moram imati energiju i građevinski materijal.
Adeniume ujutro kada zatopli iznesem na ovaj zidić škarpe a navečer kada zahladi vratim u kuću.

To je onaj uzgojen iz reznice?

Da, da, to je „nizozemac“ uzgojen iz reznice

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2013 u 08:02
Pokušavam otkriti koji je to od ova tri prošlogodišnja pa mi baš ne ide. Možda prvi slijeva? Koji god da je, razlika u kaudeksu je drastična. A mislili smo da se iz reznice ne može dobiti debeli kaudeks!
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2013 u 08:25
Prošle godine sam preko zime radio krivo. Ako dobro pogledaš sliku vidiš da su nakon zime izašli malo izduženi. Ove godine sam bio spretniji. Nisu se toliko izdužili. No, nakon prvog cvjetnog ciklusa ipak slijedi šišanje. Da im još malo više zagustim krošnju a vrijedi i pravilo što više grana to više cvijeća.

Mislim da je to srednji. Prekjučer sam ga dizao iz supstrata i to bar za 5 -6 cm. Vidi se bijeli pojas bez klorofila ali ubrzo će pozeleniti. Pola dizanja sam ponovno zagrnuo ali sa ukrasnim kamenčićima.
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2013 u 09:09
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

...Ove godine sam bio spretniji. Nisu se toliko izdužili...

To je uspjeh - ne izdužiti grane, a udebljati kaudeks! Sad moram ponovno čitati sve što si napisao o supstratu, prihrani, temperaturi... O potrebi za suncem znam, no ovo ostalo je stvar uzgajivača i njegove umješnosti. Clap
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2013 u 13:15
Jedan lagani update u svezi listića: Onaj izboj prema gore je ipak bio samo korijen. Od stabljike još ni s.

Ovog sam recnula baš da vidim što će se dogoditi.

Prošlih dana su se popodne malo sunčali na balkonu. Nažalost, dugo sam na poslu pa ih ne stignem iznijeti ranije na sunce, a i zapadni je balkon kamo sunce dođe tek poslije 14 sati. Kod nekoga s boljim uvjetima sigurno bi bolje napredovali.
I da, uvjerila sam se da traže više vode nego sijanci. Poslušala sam te, Pinus, i više ih zalijevala. Od tada ni jedan nije krepucnuo.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2013 u 18:27
Andina, kopiram tvoju metodu razmnožavanja dok ju još nisi zaštitila patentnim pravom.

Dobio sam od beboline nekoliko reznica njezinih kultivara. Jučer sam potaknuo reznice i lišće. Sada mi preostaje samo čekati i čitati da vidim kako si ti to radila.

Vidim na slikama tvoga lišća mala zadebljanja u bazi lista. Sigurno pozitivan znak. Možda je to početak formiranja kaudeksa ?

Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2013 u 19:41
Hehehehe, nisi jedini koji je danas to napravio i to iz istog izvora
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2013 u 19:56
Još je netko danas radio istoThumbs%20Up
Držim palčeve da nam rezultati budu kakve si priželjkujemosmile91
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2013 u 22:04
Andina, korjenje je . Kako se samo razraslo!!
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2013 u 22:15
Originalno poslano od člana Lantana Lantana napisao:

Može mi netko odgovoriti da li da ovog moga presadim i da li da ga porežem i koliko?

Pinus ti je odgovorio, no ja bi dodala što bih napravila da je moj - ja bih ga recnula i to na visinu ovog srednjeg najmanjeg, odnosno na visinu drugog okca od pupoljka, tik iznad, to je tu negdje do visine ili malo iznad visine srednje grančice. Sad nema neku lijepu formu, pa neka se razgrana, imat će više cvjetova.
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2013 u 22:42
I ja bih napravila isto kao Moon. A reznicu lijepo zapikneš u suhi supstrat i pokušaš ožiliti.

Ljudi dragi, svima vam držim palčeve da uspijete s ožiljavanjem listića. Više iskustava bi nam dobro došlo. Ja samo mogu zaključiti da im je presudno bilo to što su imali grijanje odozdo, da su bili zapiknuti u hormon i da su u početku bili u relativno suhom supstratu (zalijevala sam vrlo, vrlo malo), a kad se korijen razvio (istovremeno kod drugih krenula vegetacija), tražili su puno više vode. Eto, to je moje iskustvo, sad čekam vaše.
I da, kako se to patentira? Moram se raspitati da me Pinus slučajno ne pretekne! smile197Njemu će sigurno brže napredovati!

Pinus, šala mala, a sad ozbiljno. Kaudeks im se počeo razvijati čim su počeli puštati korjenčiće. Ovdje sam stavila sličice:
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1729&PN=255

Evo kako je to izgledalo u samom početku:

Ovo je mjesec i pol dana kasnije - lijepo se vidi formiranje kaudeksa:

Moglo bi se reći da su prvo počeli razvijati kaudeks, tek potom korijen. Zanima me samo kad će ta stabljika?!
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2013 u 08:23
Andina,ovo ti je superClapBaš kao što si napisala,formiranje kaudeksa se super vidiThumbs%20UpI mene zanima kad će ta stabljikaLOL
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 270271272273274 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 1,063 sekundi.