Kala - Calla - Zantedeschia |
Odgovori | Stranica <1 2627282930 35> |
Korisnik | |
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
rose baš si sretne ruke
|
|
Sponzorirani linkovi | |
desert rose
Trajnica Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nadam se... a možda je to samo početnička sreća! Bila bi velika šteta ne sačuvati ovako predivnu biljku!
|
|
desert rose
Trajnica Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
samiloti
Upravo klijam Pridružen: 06 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 146 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivna je!!!!!
|
|
desert rose
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala! Eto cvijet se dobro držao do danas... Sada će vaza na hladno mjesto, neka odmara pa možda me druge godine opet razveseli...
|
|
sunceeee
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemoj ju staviti na prehladno, ako je cvjetala morala bi opet, glavno da ima dosta svjetla.
|
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
desert rose
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mogu ja nju ostaviti na mjestu gdje je i sada, u dnevnom boravku kraj balkonskih vrata. Stalno izbacuje nove listove, nakon nepuna dva tjedna gledam fotku i ne mogu vjerovati kako jako brzo raste, sada je puno bogatija i ljepša. Pa da mi više i ne cvjeta do proljeća, bila bih zadovoljna sa njenim izgledom jer su i sami listovi dekorativni, svojim oblikom i veličinom a naravno i zdravljem. Posebno me oduševila ova "korjenasta" kala, da li je onda ona uvijek tako lijepa zelena? Da li uopće miruje Znam da se ne "povlači" kao ona sa gomoljem ali zanima me da li postoji neko razdoblje kada je manje atraktivna!?
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
desert rose
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje će još neko vrijeme ...
|
|
sunceeee
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
"Korjenasta" kala ne miruje, jedino ako je na hladnijem mjestu onda malo sporije raste. Prihranjuj ju da ti listovi ne omlohave te da ti ne budu svjetlo zeleni. Lp |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
sunceeee
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
enrikova nona, ne znam da li si namjerno htjela da ti već potjera ili je bila na nekom vlažnijem mjestu ( ili si ju možda zabunom zalila...).
Sad ju moraš smjestiti na prozorsku klupčicu da ima dosta svjetla, zaljevati kad vidiš da se zemlja osušila, pokri ju sa zemljom-gomolji moraju biti u zemlji par centimetara. Kad počne otvarati listove prihranjuj ju svaki tjedan. Lp |
|
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mirovala je dosta dugo, vrijeme joj je da krene , dali da ju stavim na toplije i ovdje joj je svijetlo i temperirano , zemlje sam upravo dodala, hvala ti sunceee
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nona, ako je ona stara vrsta, bolje nemoj, potjerat će ona prije cvijet i na hladnom, prije listova
|
|
sunceeee
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kale ne vole jako toplo ali vole svjetlo.
|
|
|
|
medy
Pustio korijenje Pridružen: 23 Prosinac 2011 Status: Offline Bodovi: 325 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas sam i ja kupila gomolj rizom kako se već zove calle. Imam neka pitanja vezana za nju pa vas molim da mi odgovorite.Kada je treba posaditi i da li je bolje u vazu ili vrt. Što se tiče zaljevanja čitala sam ovamo prethodne postove ali ništa ne razumijem.Zaljevat obilno ili ne koliko često,gdje da je držim do proljeća . izvinjavam se na ovim pitanjima ali sve mi se nekako pomiješalo dok sam čitala postove sada se čak dvoumim i da je posadim.Moja je neka pink roza calla.
|
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krasne su vam calle cure... Nona taman sam ti i ja htjela reći da ju pokriješ zemljom, ali vidim da ti je suncee rekla. :)
|
|
belica,zagreb
|
|
sunceeee
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U vazi ju imaš stalno pod kontrolom i nemaš straha da će ti ju nešto pojesti, ali u vrtu ( u poluhladu ) bolje raste jer si iz zemlje uzima sva hranjiva... sama odluči gdje češ ju posaditi. Kale vole vodu ali ne previše ( naročito ove iz gomolja- postoji mogućnost da od prevelike vlage istrune gomolj ), vole i bogatu zemlju, prihranjivanje. Sve kale u boji ( osim bijele ) su puno osjetljivije na sve a naročito na previše zalijevanja. Ako se ne vide mali izboji- početak rasta, možda bi bilo najbolje da ju staviš još na hladno i tamno, pa negdje u 3 ili 4 mj posadiš. |
|
|
|
medy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam je još ni izvadila iz omota u kome je kupljena.Mogu li ja nju posaditi sada u vazu jer nema nikakvih izboja pa onda u četvrtom mjesecu da je iznesem vani ili u vrt.Ja se još jednom izinjavam na svim ovim pitanjima ali sam totalna neznalica što se tiče cvijeća,a tako ga volim.
|
|
desert rose
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A ja se pak dvoumim da li da kupim kalu u boji... koliko čitam jako malo forumaša je imalo uspjeha s njom, čini se da je poprilično zahtjevna za uzgoj.
Medy, samo dobro prati što ti sunceeee savjetuje pa ima šansi da ugledaš roza cvjetić! Ako ipak rezultat izostane, preporučam ti da nabaviš bijelu kalu, puno je lakša za uzgoj kod nas početnika a ako se mene pita, lijepa je kao i ona u boji, pa možda čak i ljepša! |
|
medy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na žalost nisam znala samo me na prvi pogled očarao cvijet koji je bio na omotu i morala sam ga kupiti i bit će mi jako žao ako ne uspije,svakako kupujem i bijeli
|
|
Odgovori | Stranica <1 2627282930 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |