Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kala - Calla - Zantedeschia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kala - Calla - Zantedeschia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2627282930 35>
Korisnik
Poruka
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2013 u 20:00
rose baš si sretne rukeThumbs Up
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Studeni 2013 u 12:52
Originalno poslano od člana Mari,5510 Mari,5510 napisao:

rose baš si sretne rukeThumbs Up

Nadam se... a možda je to samo početnička sreća! Bila bi velika šteta ne sačuvati ovako predivnu biljku! Embarrassed
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2013 u 12:38

Na vrh
samiloti View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 146
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje samiloti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2013 u 12:43
Predivna je!!!!!Smile
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2013 u 16:56
Originalno poslano od člana samiloti samiloti napisao:

Predivna je!!!!!Smile
Hvala! Embarrassed Eto cvijet se dobro držao do danas... Sada će vaza na hladno mjesto, neka odmara pa možda me druge godine opet razveseli...
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2013 u 19:01
Nemoj ju staviti na prehladno, ako je cvjetala morala bi opet, glavno da ima dosta svjetla.
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2013 u 20:03
Mogu ja nju ostaviti na mjestu gdje je i sada, u dnevnom boravku kraj balkonskih vrata. Stalno izbacuje nove listove, nakon nepuna dva tjedna gledam fotku i ne mogu vjerovati kako jako brzo raste, sada je puno bogatija i ljepša. Pa da mi više i ne cvjeta do proljeća, bila bih zadovoljna sa njenim izgledom jer su i sami listovi dekorativni, svojim oblikom i veličinom a naravno i zdravljem. Posebno me oduševila ova "korjenasta" kala, da li je onda ona uvijek tako lijepa zelena? Da li uopće mirujeQuestion Znam da se ne "povlači" kao ona sa gomoljem ali zanima me da li postoji neko razdoblje kada je manje atraktivna!?
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2014 u 12:21
evo moja potjerala

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2014 u 14:22
Moje će još neko vrijeme smile49...
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2014 u 16:49
Originalno poslano od člana desert rose desert rose napisao:

Mogu ja nju ostaviti na mjestu gdje je i sada, u dnevnom boravku kraj balkonskih vrata. Stalno izbacuje nove listove, nakon nepuna dva tjedna gledam fotku i ne mogu vjerovati kako jako brzo raste, sada je puno bogatija i ljepša. Pa da mi više i ne cvjeta do proljeća, bila bih zadovoljna sa njenim izgledom jer su i sami listovi dekorativni, svojim oblikom i veličinom a naravno i zdravljem. Posebno me oduševila ova "korjenasta" kala, da li je onda ona uvijek tako lijepa zelena? Da li uopće mirujeQuestion Znam da se ne "povlači" kao ona sa gomoljem ali zanima me da li postoji neko razdoblje kada je manje atraktivna!?

"Korjenasta" kala ne miruje, jedino ako je na hladnijem mjestu onda malo sporije raste.
Prihranjuj ju da ti listovi ne omlohave te da ti ne budu svjetlo zeleni.
Lp
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2014 u 16:53
enrikova nona, ne znam da li si namjerno htjela da ti već potjera ili je bila na nekom vlažnijem mjestu ( ili si ju možda zabunom zalila...).
Sad ju moraš smjestiti na prozorsku klupčicu da ima dosta svjetla, zaljevati kad vidiš da se zemlja osušila, pokri ju sa zemljom-gomolji moraju biti u zemlji par centimetara.
Kad počne otvarati listove prihranjuj ju svaki tjedan.
Lp
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2014 u 19:19
mirovala je dosta dugo, vrijeme joj je da krene , dali da ju stavim na toplije i ovdje joj je svijetlo i temperirano , zemlje sam upravo dodala, hvala ti sunceee smile78
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2014 u 20:14
nona, ako je ona stara vrsta, bolje nemoj, potjerat će ona prije cvijet i na hladnom, prije listova
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2014 u 13:06
Kale ne vole jako toplo ali vole svjetlo.
Na vrh
medy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 325
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2014 u 21:50
Danas sam i ja kupila gomolj rizom kako se već zove calle. Imam neka pitanja vezana za nju pa vas molim da mi odgovorite.Kada je treba posaditi i da li je bolje u vazu ili vrt. Što se tiče zaljevanja čitala sam ovamo prethodne postove ali ništa ne razumijem.smile181Zaljevat obilno ili ne koliko često,gdje da je držim do proljeća .   izvinjavam se na ovim pitanjima ali sve mi se nekako pomiješalo dok sam čitala postove sada se čak dvoumim i da je posadim.Moja je neka pink roza calla. 
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2014 u 06:50
Krasne su vam calle cure... Nona taman sam ti i ja htjela reći da ju pokriješ zemljom, ali vidim da ti je suncee rekla. :)
belica,zagreb
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2014 u 13:05
Originalno poslano od člana medy medy napisao:

Danas sam i ja kupila gomolj rizom kako se već zove calle. Imam neka pitanja vezana za nju pa vas molim da mi odgovorite.Kada je treba posaditi i da li je bolje u vazu ili vrt. Što se tiče zaljevanja čitala sam ovamo prethodne postove ali ništa ne razumijem.smile181Zaljevat obilno ili ne koliko često,gdje da je držim do proljeća .   izvinjavam se na ovim pitanjima ali sve mi se nekako pomiješalo dok sam čitala postove sada se čak dvoumim i da je posadim.Moja je neka pink roza calla. 

U vazi ju imaš stalno pod kontrolom i nemaš straha da će ti ju nešto pojesti, ali u vrtu ( u poluhladu ) bolje raste jer si iz zemlje uzima sva hranjiva... sama odluči gdje češ ju posaditi.
Kale vole vodu ali ne previše ( naročito ove iz gomolja- postoji mogućnost da od prevelike vlage istrune gomolj ), vole i bogatu zemlju, prihranjivanje.
Sve kale u boji ( osim bijele ) su puno osjetljivije na sve a naročito na previše zalijevanja.
Ako se ne vide mali izboji- početak rasta, možda bi bilo najbolje da ju staviš još na hladno i tamno, pa negdje u 3 ili 4 mj posadiš.
Na vrh
medy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2014 u 17:49
Nisam je još ni izvadila iz omota u kome je kupljena.Mogu li ja nju posaditi sada u vazu jer nema nikakvih izboja  pa onda u četvrtom mjesecu da je iznesem vani ili u vrt.Ja se još jednom izinjavam na svim ovim pitanjima ali sam totalna neznalica što se tiče cvijeća,a tako ga volim.

Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2014 u 18:00
A ja se pak dvoumim da li da kupim kalu u boji... koliko čitam jako malo forumaša je imalo uspjeha s njom, čini se da je poprilično zahtjevna za uzgoj. Wacko

Medy, samo dobro prati što ti sunceeee savjetuje pa ima šansi da ugledaš roza cvjetić! Ako ipak rezultat izostane, preporučam ti da nabaviš bijelu kalu, puno je lakša za uzgoj kod nas početnika a ako se mene pita, lijepa je kao i ona u boji, pa možda čak i ljepša! Approve
Na vrh
medy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2014 u 18:34
Na žalost nisam znala samo me na prvi pogled očarao cvijet koji je bio na omotu i morala sam ga kupiti i bit će mi jako žao ako ne uspije,svakako kupujem i bijeli 
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2627282930 35>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.