Ljiljani - Lilium |
Odgovori | Stranica <1 2627282930 64> |
Korisnik | |
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I meni je jedan ljiljan izašao ..ostatak izgleda kasni ali bar neće cvjetat u isto vrijeme,pa ću imat produljenu cvatnju
|
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
Sponzorirani linkovi | |
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I kod mene imaju 3 ,vire iz zemlje..Počelo je,napokon! Kod mene je svakako produžena cvatnja jer ih ima raznih vrsta pa tako nikada ne cvjetaju svi u isto vrijeme.Orijentalci su najkasniji..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nadam se da će ubrzo i ostatak azijataNije mi bilo bitno gdje je koja boja,pa nisam ni pazila kam sam kojeg posadila.Bit će zanimljivo
|
|
|
|
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam moje posadila prije deset dana i imali su solidne klice. Sad na dva mjesta vidim crvene vrhove i ne znam jesu li to oni počeli rasti ili je to ona ista klica koja je postala vidljiva nakon zalijevanja. Posadila sam ih na dubinu dvostruko veću od lukovice, ali su izboji bili dovoljno veliki da je moguće da sad već izađu van. U jesen sam jednu lukovicu ljiljana prenijela iz drugog vrta, još ne vidim da niče, možda je još rano. Bilo bi dobro da radi nas koji nemamo iskustva s ljiljanima poslikate te vaše tek iznikle, pa da znamo kako to izgleda u toj fazi.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zribal,neki ljiljani,kada tek niču imaju crvenkastu boju izdanka.Tako da je to siguro ljiljan kod tebe.Polako,još je njima rano,tek počinju.Kod mene tek 3 izviirila,a imam ih ni broja ne znam..Drugih još nema..
Tea kod mene je uvijek cirkus od boja,jer nikada ne pazim gdje šta posadim..Samo nek oni nama cvjetaju,a za kič nije ni bitno! :D |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
alisa,baš na to sam i mislilaSamo nek cvjetaju a lako ćemo s bojama
|
|
|
|
bugic
Pustio korijenje Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bok. I ja sam prvi put posadila ljiljane u jesen i prije dva tjedna. Nadam se da ce cvjetati, jer sam pomno birala lukovice. Neke sam posadila u teglu, neke van pa sam nestrpljiva s kojima cu imati vise srece. Sto vi mislite?
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugic,dobro došla među ljubitelje ljiljana Uglavnom niču i u teglama i u vrtu.Ako ne zaljevaš previše one u teglama,imat ćeš sreće sa svimaMoj ti je savjet da staviš tegle na sunce i ugodno će te iznenaditi.Ukoliko su lukovice velike i razvijene,cvijet možeš očekivati i ove godineSretno
|
|
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prošle godine sam imala dosta ljiljana,ponajviše naranđastih,ali ne vidim da nešta niće.Valjda nisu stradali od ove zimuštine
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisu oni tako osjetljivi,bez brige,izaći će.Izgleda da smo svi samo jako nestrpljivi
|
|
|
|
bugic
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti lijepa Tea na dobrodoslici i na savjetima.Cesto sam pratila na forumu vase savjete o cvijecu, pa sam se i ja odlucila prikljuciti...mozda i ja nekome pomognem. Meni su izasli u teglama oko 4cm, ali brinem se za one vani neznam dali su izdrzali ovu jaku zimu....
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U vrtu uvijek izađu malo kasnije nego u teglama jer se vani teže zagriju tako da mislim da još nemaš razloga za brigu.Daj im malo više vremena i niknut će
|
|
|
|
bugic
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sada mi tegle stoje na prozorskoj klupici na suncanom mjestu u kuci. Da ih ostavim tu ili da ih iznesem van ???
Rekli su za nedjelju jutarnje temperature oko 0. |
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugic,ja sam osobno za opciju da tegle budu vani i zaštićene od niskih temperatura nego da su u kući jer tako donekle imaju vanjske uvijete.Već kad su u kući neka ostanu dok ne prođe vikend i opasnost od tih niskih temperatura pa ih onda svakako iznesi van da se prilagode.
|
|
|
|
bugic
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tea, hvala ti. Pokusat cu tako.Pozdrav....
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nema na čemu.Tu smo da si pomognemo
|
|
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
danas sam pregledala ljiljane.izašli su,ali ni približno ih nema kao lani.Mora da su se počastile voluharice jer je zemlja puna rupa.moram u ponedjeljak kupiti nekakav otrov,mada nerado trujem,ali s njima ne mogu drugačije.preklani ih je bilo puno,sve sam ih potrovala i prošle godine ih nije bilo.evo ih opet
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ajama,šteta,to sa papanjem lukovica se često događaNeki savjetuju košarice u koje se stave lukovice i sve se skupa ukopa.Po meni bi voluharice mogle doći i odozgo pa u košarice i opet ih pojedu ali možda tako ne funkconiraju.Ljudi koriste i žičane mrežice ali ako nisu kvalitetne rđaju pa se sljedeće godine vade i stavljaju nove.Ima raznih kombinacija,a svakom paše nekaj drugo..
|
|
|
|
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I moji ljiljani su počeli po malo nicati. Više me iznenadio jedan stari koji sam imala u vrtu pored vikendice. Imam ga nekoliko godina i svaki put bi iz njega izrasla jedna stapka, a na njoj 4 cvijeta. Prekrasan, veliki žuti, ali sam imala dojam da mu ta zemlja ne paše pa sam ga prenijela, ali sam zaboravila gdje sam ga posadila. Danas me jako obradovao, evo pogledajte i vi, nadam se da je to to.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
Odgovori | Stranica <1 2627282930 64> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |