Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ljiljani - Lilium
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ljiljani - Lilium

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2627282930 64>
Korisnik
Poruka
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 11:38
I meni je jedan ljiljan izašaosmile213 ..ostatak izgleda kasni ali bar neće cvjetat u isto vrijeme,pa ću imat produljenu cvatnjuThumbs%20Up
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 12:05
I kod mene imaju 3 ,vire iz zemlje..Počelo je,napokon! Kod mene je svakako produžena cvatnja jer ih ima raznih vrsta pa tako nikada ne cvjetaju svi u isto vrijeme.Orijentalci su najkasniji..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 12:43
Nadam se da će ubrzo i ostatak azijataBig%20smileNije mi bilo bitno gdje je koja boja,pa nisam ni pazila kam sam kojeg posadila.Bit će zanimljivoLOL
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 12:58
Ja sam moje posadila prije deset dana i imali su solidne klice. Sad na dva mjesta vidim crvene vrhove i ne znam jesu li to oni počeli rasti ili je to ona ista klica koja je postala vidljiva nakon zalijevanja. Posadila sam ih na dubinu dvostruko veću od lukovice, ali su izboji bili dovoljno veliki da je moguće da sad već izađu van. U jesen sam jednu lukovicu ljiljana prenijela iz drugog vrta, još ne vidim da niče, možda je još rano. Bilo bi dobro da radi nas koji nemamo iskustva s ljiljanima poslikate te vaše tek iznikle, pa da znamo kako to izgleda u toj fazi.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 14:16
zribal,evo kako izgleda probijanje ljiljana iz zemljeThumbs%20Up

Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 15:01
zribal,neki ljiljani,kada tek niču imaju crvenkastu boju izdanka.Tako da je to siguro ljiljan kod tebe.Polako,još je njima rano,tek počinju.Kod mene tek 3  izviirila,a imam ih ni broja ne znam..Drugih još nema..
Tea kod mene je uvijek cirkus od boja,jer nikada ne pazim gdje šta posadimEmbarrassed..Samo nek oni nama cvjetaju,a za kič nije ni bitno! :D
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 15:16
alisa,baš na to sam i mislilaLOLSamo nek cvjetaju a lako ćemo s bojamaLOLThumbs%20Up
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 20:05
bok. I ja sam prvi put posadila ljiljane u jesen i prije dva tjedna. Nadam se da ce cvjetati, jer sam pomno birala lukovice. Neke sam posadila u teglu, neke van pa sam nestrpljiva s kojima cu imati vise srece. Sto vi mislite?
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 20:34
bugic,dobro došla među ljubitelje ljiljana smile73  Uglavnom niču i u teglama i u vrtu.Ako ne zaljevaš previše one u teglama,imat ćeš sreće sa svimaWinkMoj ti je savjet da staviš tegle na sunce i ugodno će te iznenaditi.Ukoliko su lukovice velike i razvijene,cvijet možeš očekivati i ove godineThumbs%20UpSretno
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 21:38
prošle godine sam imala dosta ljiljana,ponajviše naranđastih,ali ne vidim da nešta niće.Valjda nisu stradali od ove zimuštine
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 22:09
Nisu oni tako osjetljivi,bez brige,izaći će.Izgleda da smo svi samo jako nestrpljiviLOLWink
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 17:51
Hvala ti lijepa Tea na dobrodoslici i na savjetima.Cesto sam pratila na forumu vase savjete o cvijecu, pa sam se i ja odlucila prikljuciti...mozda i ja nekome pomognem. Meni su izasli u teglama oko 4cm, ali brinem se za one vani neznam dali su izdrzali ovu jaku zimu....
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 18:53
U vrtu uvijek izađu malo kasnije nego u teglama jer se vani teže zagriju tako da mislim da još nemaš razloga za brigu.Daj im malo više vremena i niknut ćeThumbs%20Up
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2012 u 09:49
Sada mi tegle stoje na prozorskoj klupici na suncanom mjestu u kuci. Da ih ostavim tu ili da ih iznesem van ???
Rekli su za nedjelju jutarnje temperature oko 0.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2012 u 11:50
bugic,ja sam osobno za opciju da tegle budu vani i zaštićene od niskih temperatura nego da su u kući jer tako donekle imaju vanjske uvijete.Već kad su u kući neka ostanu dok ne prođe vikend i opasnost od tih niskih temperatura pa ih onda svakako iznesi van da se prilagode.
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2012 u 19:19
Tea, hvala ti. Pokusat cu tako.Pozdrav....
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2012 u 08:12
Nema na čemuWink.Tu smo da si pomognemoThumbs%20Up
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 20:28
danas sam pregledala ljiljane.izašli su,ali ni približno ih nema kao lani.Mora da su se počastile voluharice jer je zemlja puna rupa.moram u ponedjeljak kupiti nekakav otrov,mada nerado trujem,ali s njima ne mogu drugačije.preklani ih je bilo puno,sve sam ih potrovala i prošle godine ih nije bilo.evo ih opet
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 20:37
ajama,šteta,to sa papanjem lukovica se često događaCryNeki savjetuju košarice u koje se stave lukovice i sve se skupa ukopa.Po meni bi voluharice mogle doći i odozgo pa u košarice i opet ih pojedu ali možda tako ne funkconiraju.Ljudi koriste i žičane mrežice ali ako nisu kvalitetne rđaju pa se sljedeće godine vade i stavljaju nove.Ima raznih kombinacija,a svakom paše nekaj drugo..
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 22:57
I moji ljiljani su počeli po malo nicati. Više me iznenadio jedan stari koji sam imala u vrtu pored vikendice. Imam ga nekoliko godina i svaki put bi iz njega izrasla jedna stapka, a na njoj 4 cvijeta. Prekrasan, veliki žuti, ali sam imala dojam da mu ta zemlja ne paše pa sam ga prenijela, ali sam zaboravila gdje sam ga posadila. Danas me jako obradovao, evo pogledajte i vi, nadam se da je to to.

Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2627282930 64>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.