Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Triša piše dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Triša piše dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2627282930 40>
Korisnik
Poruka
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 09:49
Franjice, LOLLOLLOLLOL !!!Naša Triša uistinu voli cvijeće, pa sigurno cvijeću daje prednost i pred vlastitom udobnošću...

Triša...  A kuda ćeš staviti teglice s lukovicama preko zime? Jel njima potrebno svijetlo ili je svejedno jer miruju? Podrum, relativno svjetli i prohladni je OK?
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 12:07
Pa ja usvari nemam pojma, ostavit ću sve vani, jer mislim da tu neće biti nekih tako velikih zima. Ono što je u posudi, odnosno u ciglastim vrtićima eventualno ću zaštiti kakvim stiroporom, pa ću ga micati kad budu lijepi dani.
Šefi za tulipane piše 10 cm pod zemlju, a velike su lukovice, irise sam stavila oko 5-6- vjerujem da će to biti sasvim u redu.
Ne brinem se ja vidiš da se svi zezaju na račun moje visine, pa veličine mog dvorišta, pa i stan je jedva 30 kvadrat, sve odgovara mojoj osobnosti.
Da još moram reći da Treiša ima 5 kg, a broj moje noge je 33. i to je to.
Ne znam za vas druge ali mi patuljci pojma nemamo o čemu vi pričate.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 12:27
smile96smile95
Tu se igramo

http://satyninabajka.blogspot.com/
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 13:14
Ja sam, naime, htjela također zasaditi lukovice u posude, ali kod nas zimi zna biti i minus 15 (ma, zna zalediti i minus 20 ali to neću ni spominjati, možda ne bude baš tako i ove zime.... brrrrr) pa sam ih ja mislila staviti u podrum, u kojem je negdje do 5 celzijevaca a i reklativno je mračno-svjetli. Misliš da će biti OK?
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 13:18
Sigurno će biti ok, pa kad zatopli s njima van, možćda će ti malo kasnije cvjetati, a to je baš fora. Ja sam ove godine imala narcise u 6.mj. kad ih više nitko nije imao.
RIJEKA

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2008 u 13:19
Hvala Triša SmileSmile i puno pozdrava šaljem!
P.Bosmans
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2008 u 18:25
Danas sam malo opet čistila u dvorištu, jer sam iz vikendice donijela malo zemlje koju su mi pripremile krtice - mm se brine da ću Skradnik preseliti u Rijeku (kaže da sam mu svu zemlju već otela).
Kako u mom dvorištu baš nema previše mjesta, neto je od vas spomenu "viseće vrtove", pa mi na um pala ideja, da na moju ogradu ustvati mogu staviti neke nosače i na njih cvijeće.
No kako sam iz vrta donijela puno peršina s korjenom, posadila sam ga i digla u nešto što ću zvati viseći vrt. To mi je super, jer mi do toga ne mogu psi, pa ću imati svježeg peršina tokom cjele godine.
Zašto se to prije nisam sjetila nemam pojma.
Iskoristila sam neke čvrste plastificirane košare dimenzije 40 x 40 cm, pa će sigurno poslužiti svrsi.
Na proljeće planiram tako napraviti na nekoliko mjesta, za neke puzajuće, odnosno spuštajuće biljke.

Evo kako izgledaju dvije velike tegle s posađenim peršinom u visećem vrtu.

S druge strane jedna ogrugla posuda sa lukovicama, koje su nedavno posađene, a već su nikle.

Toliko za danas, a sutra moram posaditi lukovice narančastog zumbula, koje sam dobila od skitnice, što me je stvarno razveselilo, još ako uspijem istjerati cvatnju za N.godinu - nmitko sretniji od mene.

RIJEKA

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2008 u 19:17
Trisa stvarno si puna energije,a ni ideje ti ne fale.Svaka cast.
Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2008 u 20:43
Ne znam tko se usudi zezati s tobom, pa mi tebe svi doživljavamo jako ozbiljno i samo iščekujemo što ćeš još izmislitti da dobiješ prostora za svoje vrtiće!
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2008 u 23:11
Viseći vrt ti je super ideja! Još više prostora za biljkeThumbs%20Up
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2008 u 23:22

Ovo ću ti doći ukrasti.

Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2008 u 09:36
Smrcko evo poklonim ti cjelu ciglu i biljku ako dođeš k meni na kavu, ili da je bacim malo jače kad prolazim kroz Delnice.
RIJEKA

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2008 u 13:52
Aha, nije dugo trebalo da zaživi ideja o visećim vrtovima! Sad zaista samo možemo čekati da tvoju okućnicu u nekoj reportaži na TV-u ili u novinama vidimo WinkWinkWinkWink
P.Bosmans
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2008 u 16:15
Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

Ovo ću ti doći ukrasti.

Triša me preduhitrila. Ovo će ti prezimiti vani, samo ga prve godine zlu ne trebalo stavi na malo zaklonjenije mjesto.Smile
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2008 u 16:28
Taj moj aeonium ima već nekoliko godina - mislim 5-6, samo je ovaj u cigli od proljeća, uvijek ostaje vani i još u tih nekoliko godina nije smrznuo, pa neću ni ove godine m,islit što ću s njim - ostaje tu gdje je.
RIJEKA

Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2008 u 16:35
Nemaj straha, ako meni na Jušićima nije smrznuo, neće ni u tvojem vrtu.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2008 u 23:34
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Smrcko evo poklonim ti cjelu ciglu i biljku ako dođeš k meni na kavu, ili da je bacim malo jače kad prolazim kroz Delnice.

Prije Delnica možeš baciti na dva mjesta , valjda ćeš jedno pogoditi. A nađem ja tvoje dvorište imaju slikice, tražim cigleni zidi i lozu. Ako vrata ne zaključavaš noću kao ja ( udarena sam malo, ne bojim se nikoga, savjest mi čista), napravim si kavu , možda i klopnem šta od ručka.LOLWink Operem ti i posuđe.Embarrassed
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Listopad 2008 u 09:04
Ono na vratima ti je pasiflora, ako je želiš imati spremit ću ti mladicu, samo ne znam kako će opstati kod tebe. Ja sam je posadila u Skradniku i drži mi se, vidjet ćemo poslije zime.
Baš dobro vrata od kuće ne zaključavan nikada, ali od dvorišta ipak da, no ti si mlada lako ćeš preskočiti zidić od cigle, nije previsok. Kod mene ti je sve minijaturno, u skladu s mojom osobom 1,52, pa uostalom vidi se na slikama - svi normalni - a ja patuljak.
Da suđe ne moraš prati - pere Julka (rekla bi Franjica).
RIJEKA

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Listopad 2008 u 19:30
al zato imas veliko
Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2008 u 18:43
Prije nego posiješ po putu od Rijeke do Delnica, spremi jednu stabljičicu i za mene, može biti malecka pa okrugla, može biti duga pa tanka, nije bitno kakva je glavno da je od srca kao sve što dolazi od tebe!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2627282930 40>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.