Koraljna zvončika - Heuchera |
Odgovori | Stranica <1 27282930> |
Korisnik | |
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepe su, meni se karamel nije primila. Ova smeđa nije kao moja, u stvari vuče na ljubičastu?
|
|
Sponzorirani linkovi | |
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prelijepe su, obožavam ih
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neka od mojih zapažanja u vezi sa heuherama koje su rasle na mome brijegu: - ne vole hladne, sjenovite položaje sa teškom zemljom; - ne vole vruće položaje sa pjeskovitom zemljom; - ne vole niti suhe niti mokre položaje; - neke nisu preživjele zimu ili su sa oštećenjima jedva preživjele; - nakon nekoliko godina grmić "ostari" i ne izgleda više tako dekorativno kao kada je biljka mlada, a neki grmići su nakon par godina postali toliko neugledni da sam ih likvidirala. Dobro su napredovale heuhere posađene u lagano, humusno, dobro drenirano tlo, na sunčanom, zaštićenom položaju, uz redovito, ali umjereno zalijevanje. Koliko god kod mene te biljke imaju rok trajanja od svega nekoliko godina, za njihovo dekorativno obojeno lišće će uvijek biti mjesta u mome vrtu.
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zanimljivo zapažanje Cimi. u to ime živjele koraljne zvončike. Ja ih se u više od dvadeset godina još nisam zasitila jučer se cijeli dan bavila novima. Nije bilo vremena za stare, a one se same obnovile kao da i nisu preživjele zimu. Činjenica je da iz zime ne izađu lijepe, no obnove se i nema unesi-iznesi, pa hoće li mraz ili neće. A i to je nešto, što više prepustiti majci prirodi, ne postajemo mlađi ni snažniji, a i sve manje vremena imamo.
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jesam li to dobro shvatila Baka Bea da će kod tebe biti novih kultivara?
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znaš da ja volim "ab ovo" iliti od Adama
|
|
vila2
Mladi grm Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje Heuchere su ove godine napali puževi!!! Sve tek izašle listiće su mi pojeli... jedna Tiarella je pojedena potpuno, kao i crvenolisna hojhera ( ova kao od Cimicifuge )... One tamnolisne manje napadaju... Hoće li se oporaviti?
|
|
Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar...
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da li netko zna, kada se sije sjeme , da li najprije u posudice ili odmah na otvoreno?
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da se malo obnovi tema......
Kakve su vam biljčice, da li su dobro preživjele zimu ? Meni su neke uginule......Ostala mi smeđa i boje suhoga lišća...... |
|
|
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam jednu jedinu i to smeđih listova koja za sada dobro drži.
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
janja-nja-nja
Već proklijao Pridružen: 01 Studeni 2014 Lokacija: Predgrađe Zg-a Status: Offline Bodovi: 217 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam sijala u ožujku crvenu sioux falls (mislim da se tako zove) i nekakav raznobojni mix.
Sjemenke su bile kao prašina. Do dana današnjeg u toj posudi nije se ništa zazelenilo. Sijala sam u posudu veliku s vrtnom zemljom. Rekla sam samoj sebi da ako ijedna od te tisuće čestica prašine urodi plodom kupit ćemo 'ljepše' kultivare. A sad:/// Vila, jesu li se oporavile tvoje? Cimicifuga, još nešto sam od tebe naučila ovaj put o heucherama. Hvala ti. Ostali, stvarno su vam lijepe heuchere. Kako ih samo lijepo iskombinirate, čovjek bi stajao ukopan na mjestu da formira 'sjenu' u vrtu gdje bi one rasle ahahaha
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
Gordana102
Već proklijao Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam sa takvim cvjetićima, ali nije toliko crvena boja lista.iI moja sad cvjeta.
|
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni nisu toliko važni cvjetići. Više volim da je lišće zanimljivih boja.....
Gordana, stavi sliku tvoje heuchere.... |
|
|
|
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
bucka123
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 664 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemoj hodati ispred mene,možda te neću moći pratiti. Nemoj hodati iza mene, možda te neću znati voditi.Samo hodaj pokraj mene i budi mi prijatelj.
|
|
zvjezdica
Pustio korijenje Pridružen: 13 Srpanj 2015 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bucka moram pohvaliti ovaj prekrasan kamenjar, jako mi se sviđa
heuchere i hoste izgledaju predivno
|
|
"Sreća - to je biti s prirodom, gledati je i s njom govoriti." - L.N.Tolstoj -
|
|
Nisa
Neukroćena biljka Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
predivno bucka, lijepe heucere, hoste, uvijek mi je lijepo viditi sličicu iz tvog vrta
|
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
Odgovori | Stranica <1 27282930> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |