Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Falenopsis - Phalaenopsis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Falenopsis - Phalaenopsis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 58>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Ana1511 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 16
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ana1511 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2013 u 22:50
a neznam ni ja... nazalost sve ovo nisam znala prije (nije da ima pun net svega o dejama, al eto)... a sad je krenulo tak kak je, ostaviti cu je ovdje, pa popratiti situaciju :S
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Mihi View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 115
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2013 u 14:10
Ajoj :( očito se privikla na hladnije uvijete..deje ne vole seljenje a pogotovo ne kad su u pupovima..svaka promjena u temp a pogotovo iz negrijanog u grijani prostor im je veliki šok..baš mi je krivo..neznam kaj da ti savjetujem..dal da ju seliš ili ne..ja bi ju možda i preselila jer očito joj ovdje ne paše..
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2013 u 11:09

Možda se javi Bebolina ili neko drugi ko bolje zna  Confused.
Ja ju sada ne bi više premještala da ne bi bilo još gore. Pusti ju tu di je - vidiš da se jedan pup već otvara, možda ne budu svi požutili.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Ana1511 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ana1511 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2013 u 10:47
U studenom zapravo. Vec je cvala kad sam je dobila i tada sam je drzala u boravku i kad je ocvala preselila sam je sobu. Znaci skoro cijelu zimu, ljeto, evo do prije par dana je u sobi bila...
Po tome sam vjerovatno onda zeznula stvar, jer evo tri pupa su se osusila vec...

Evo i slikica novih:

Slika 1
Slika 2
Slika 3
Slika 4
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2013 u 10:30

Vidim da si je dobila prošle godine za rođendan, znači u listopadu.
Gdje si je onda držala prošle zime ?
Mislim da ih nije dobro seliti kad imaju pupove (ako to nije točno neka me netko ispravi), vjerojatno su onda osjetljivije na promjene.

Na vrh
Ana1511 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ana1511 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2013 u 09:32
Jedina promjena je bila iz spavace sobe u boravak, jer u sobi drzim prozor otvoren stalno pa sam se bojala da joj nebi bilo hladno s obzirom na pupove. S tim da je ona u spavacoj sobi na istom mjestu bila cca godinu dana? Mozda se privikla na to mjesto?
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2013 u 14:39

Ana, ponovno sam pogledala slike tvoje i stvarno mi dobro izgleda, listovi djeluju zdravo.
Probaj malo opisati kako ju njeguješ, na kakvom je položaju držiš i jesi možda nešto promijenila u zadnje vrijeme, pa bude netko možda pametniji.
Na vrh
Ana1511 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ana1511 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2013 u 14:07
Alisa, ovaj tamni je stvarno predivan predivan Clap

A bojim se da mojoj ipak nesto ne pase, mjesto gdje sam je cvaknula nastavlja se sušiti, pocela je i druga stara grancica, a i pupovi su poceli zutjeti smile43 Nemam srece...
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2013 u 22:59

Još malo i bit će lijepih slika.
I moje budu cvjetale - od 25 komada 22 će cvjetati  Smile.
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2013 u 22:11
Moon,Mihi hvala vam!I meni se svidio zbog boje.Još je tamniji uživo,nikako da uhvatim boju kako treba.Baš se isticao u šarenilu drugih boja..Kod mene su svi phalovi, većinom bijele  boje..Sada mi oči lete za nekim šarenijim  :D 
Puffy kod tebe će biti prava eksplozija cvjetova.I moje stare su napupale,skoro sve.Ima ih neki i koje štrajkuju..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Puffy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 90
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Puffy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2013 u 22:01
Moje su nešto napupale... Čekamo cvijetove :)

Filip, Valpovo
Odjel za biologiju | Osijek
Na vrh
Mihi View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2013 u 21:56
alisaovaj tamni je fenomenalan!!! malo sam ljubomorna
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2013 u 20:18
alisa...prekrasne su
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2013 u 20:08
Keeka ne znam na koji phal misliš?Kako god, oba sam kupila u Obi-ju Sarajevo..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2013 u 18:50
Prekrasna je gdje si ju nabavila i po kojoj cijeni a se smije znat
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2013 u 21:38
Evo moje,nove ljubimice..

I ova je nova,nju sam kupila prije neki dan..Prave društvo mojim starim dejicama :)

Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Ana1511 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ana1511 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2013 u 20:12
Eto, odrezana je, poduprla sam samo ovu najtezu granu s obzirom da nemam stapica vise (moram u kupovinu po par komada).
Sad cekamo cvjeteke Approve
Na vrh
Mihi View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2013 u 18:46
ma svejedno čime režeš.. ja režek škarama..slobono ih steriliziraj prije upotrebe ;)
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2013 u 17:50
Meni se isto cini ssasvim ok, samo bi joj malo poduprla cvjetne grane, poslikaj napredak i bravo za toliko pupova

Na vrh
Ana1511 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ana1511 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Siječanj 2013 u 22:40
Thx puno na pomoći, cim procvate dobijete fotke :) Ovo mi je prva i tak sam si sretna zbog nje i stvarno nebi htjela da joj se nes dogodi.
Eh, jos nesto, s cim rezati - noz, skalpel, skare?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 58>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.