Biljke penjačice |
Odgovori | Stranica <12345 8> |
Korisnik | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tu loniceru nemam,no sjeti me na proljeće,ima tu u blizini jedan lug i vidjela sam je tamo.Ako je nisu posjekli .
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ću ti Fermina poslati s korjenom loncieru, baš ovu na tvojo slici imam, onu žutu i šarenolisni bršljan, imam i onaj sitnolisni, a ima moj susjed neki jasmin koji je isto zimzelen brzo raste i kad se pukne list onda izlazi neko mlijeko kako iz smokve (neznam koja je to vrsta - evo dolje slike pa ako netko zna neka napiše koji je jasmin).
Nemoj se nadati da će ti sve izrasti prve godine, meni je tek treću sve buknulo, a do tad možeš staviti slak, ukrasne tikvice i tako nešto. Dakle javi se i reci što bi željela i poslat ću ti kad se vratim u Bol. |
|
život je more
|
|
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti puno,Lantana.
Pada mi na pamet jedna ideja:da za ovu godinu posadim jednogodišnje, napr. ukrasni slak i još nešto što raste gusto i visoko? A da višegodišnje posadim u pitare i dobro ih njegujem do jeseni pa ih onda usadim kad skinem jednogodišnje.Neke već imam po pitarima, napr. jasmin. Javim ti se za Loniceru japonicu (bijelo-žuti cvjetovi ) na PM. |
|
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mogu li te ja žicati za susjedov jasmin ? Ja tražim trahelospermum jasminoides i jasmin sambac a ovo mi liči na jednog od njih. Lonicera koju si mi poslala ne izgleda najbolje a ni cikasica,nadam se da budu preživjele
|
|
jasminaaa
Mladi grm Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 534 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na slici što je stavila Lantana je najvjerovatnije trachelospermum jasminoides.Cvjeta otprilike početkom maja do kraja juna zavisno u kojem podneblju raste. Imam i ja jedan i ove,odnosno prošlog proljeća sam ga napolje posadila.Ima predivne sitne male zvjezdaste cvjetiće koji prekrasnoooo mirišu.Nemam trenutno ni jednu sliku svoga jasmina,pa evo jedne sa neta
|
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jasmina mislim da je to taj, ali ja sam ga probala zakorijeniti i nije se primilo iz špice. Mogu probati ponovno pa ako uspije ima za svih.
|
|
život je more
|
|
jasminaaa
Mladi grm Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 534 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ga još iskreno nisam probala zakorijeniti.Možda položenicom ili probati prije cvatnje mu uzeti grančicu.Na proljeće ću da probam pa javim kako je ispalo |
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovaj jasmin imam i ja,zahvaljujući Jasmini,i probala sam par reznica zakorijeniti i nije islo,poslala sam nekim forumasima isto,al uspjeh je jako mali...Mena je uspijela da ozili jednu reznicu,ne znam jel joj jos uvijek u zivotu..Ali čula sam da ga je jako teško zakorjeniti....Najbolje je uzeti reznice u ljeto i to juni il juli,izgleda da voli da mu je jako toplo i sunčano da bi pustio žilice...
|
|
Lantana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja sam čula da se teško zakorijeni, vidjet ću ako ima koji mladi izdanak, jer su to već veliki grmovi.
|
|
život je more
|
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam mogla odoliti, danas sam malo "štipnula" granu šarenolisnog bršljana.
Morala sam ...
Odmah sam ga stavila u vodu - pa da vidimo.
Nisam još nikada vidjela toliko bijeloga sa tako malo zelenoga. Ograda od njega jako lijepo izgleda,
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hoya, preporučam se.Neobičan je i lijep.
|
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo, sad ih idem prebrojati!
8 reznica - što god se uhvati dijelim s tobom.
Ako ne uspiju znam gdje ima još!
|
|
|
|
hoya
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E, i čini mi se da su jako duge grane izrasle od kad je zadnji puta rezano, tako da se izgleda brzo širi kao i svaki bršljan.
|
|
|
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zlatna si!
Imam u susjedstvu onu "normalno" šarenu.Nisam je uspjela ožiliti reznicom. Misliš li da se ona lakše ukorijeni u vodi? |
|
hoya
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da sam to pročitala tu - na ovoj temi!
|
|
|
|
hoya
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Idem odmah u noćnu berbu reznica.
Kažu da se ukradeno najbolje prima. |
|
Lantana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fermina, nemoj ovu godinu u pitare nego odmah u zemlju, izgubit ćeš jednu godinu kad se privikavaju i počinju rasti, drugu krenu, a treću su u punom rastu. To ti je iz iskustva. Ove ljetnice koje posadiš lako je na jesen maknuti kad se posuše. Pošalji adresu na pp i ja ti šaljem asortiman koji ja imam. |
|
život je more
|
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Puno ti hvala.
|
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lantana taj Jasmin nije drvo?
|
|
Odgovori | Stranica <12345 8> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |