Hoyin dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 12> |
Korisnik | |
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Procvao je prvi iris:
![]() |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Počela sam polako nositi pitare na terase. Jasmini bi trebali čuvati MPK intimu na njenoj terasi. Možda se uspiju popeti uz ove bambuse (trske)Jučer sam slikala, a sinoć sam ih već presadila u veliku zajedničku vazu.
![]() Pa evo slike početka moje seobe:
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Mamaa napisala sam tamo gdje se zahvaljujemo na jednom mjestu!
Stiglo je sve - veliki poljubac za tebe !
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
ni traga ni glasa...zgleda niš od poštara
![]() ![]() ![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
Ma može i palma (kućna) i ... i svašta.
|
|
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
tako moja snajka ozili fikus...
|
|
![]() |
|
Za one koji još nisu pokušali evo sličica.
Oštrim nožem na stabljici se napravi rez.
Biljka se obuhvati najlonom. Najlon se spoji ljepljivom trakom. Na dnu se podjednako nabere i stisne uz biljku ljepljivom trakom:
![]() Vrećica se napuni zemljom, zalije vodom i dobro stisne uz biljku.
Na vrhu se opet dobro stisne i zaljepi.
![]() Za dvadesetak dana trebalo bi se uz najlon nazirati korjenje.
Onda ću je skratiti i presaditi, a ostatak pokušati razmnožiti.
|
|
|
|
![]() |
|
Kako je danas grozna kiša, a van se ne može morala sam si naći posao u kući. Difenbahija je izgubila dosta lišća i ovo joj je ni sama ne znam koje margotiranje: |
|
|
|
![]() |
|
Prije nego mi se tata razbolio stalno mi je pokazivao kako se cijepi. Nikada se nisam usudila to raditi jer sam imala njega. On je cjepio voćke nama i cijelom naselju.
Sad sam bila na mukama, ali monna-1 je postavila tako dobru temu da sam morala pokušati.
Ako mi uspije - znajte to su jako dobre monnine slika i - genetika !
|
|
|
|
![]() |
|
Pada kiša ko luda, a ja ispod kišobrana slikam. Svi se pupovi dobro drže, a ovi zaokruženi su krenuli: ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Ja sam liatris dobila u neki mix lukovica, prvu godinu je odmah cvao, a onda se slijedeću udvostručio. Gomolji su ostali u zemlji i valjda se onda sami razmnožavaju.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Ja sam imala liatris prije par godina, ali sam ga dirala kad nisam trebala i izgubila sam ga.
Ovaj moj bi trebao cvasti ove godine, a gomolji koji se kupuju su isto takvi.
Ove godine sam posijala pa ću vidjeti što će mi od njih ostati.
Sjećam se da su mi od sjemenki u zemlji bili kao komadići ugljena.
Sad idem u školu od početka ..
|
|
|
|
![]() |
|
Kupila sam bijeli i lila liatris,
phlox - plavi i bijeli (to onda kada si me ošpotala, hi,hi ... a sad ga imam koliko mi srce hoće, hvala tebi),
festucu - sivu i medvjeđu (?)
noćurak,
sedum što tebi lijepo žuto cvate (sve snimam ..) sam dobila gratis.
Mene je oduševilo što su baš bogate sadnice. I odmah sam od 2 "vaze" travice napravila red od 5 m.
|
|
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Šta se sad takmičite tko će više raditi
![]() Bitno da si napravila ono"zacrtano",ma sve se stigne,ako sad sve napraviš šta ćeš raditi za 2-3tjedna???Umirati od dosade
![]() Nego,da ti napiši šta si to u decori kupila.Nešto se imena naziru no ne vidim sve.E da,jel to liatris već biljka???Ja sam kupila,ups.MM je kupio,gomolj liatrisa.Nisam ga nikada sadila pa ni ništa o njemu ne znam.
|
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
Hoya uvijek se ćini da netko napravi više od tebe, ali zato smo mi tu da ti velimo istinu- zaista si puno toga napravila---a adresu pomno čuvaj
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Mamaa, ako bude dobro - imam tvoju adresu ...
Ja bila vrijedna ?
Kad vidim šta ti i mamaa u danu napravite - moram šutiti ...
|
|
|
|
![]() |
|
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Stvarno si bila vrijedna danas.
|
|
![]() |
|
Baš su mi slatke travice- sad me zanima kako će izgledati u prirodnom okruženju kroz 2mj
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Konačno sam danas ulovila vremena da jurim ispred kiše i posadim što sam naumila.
Kako još uvijek nisam sigurna što bi gdje željela imati u vrtu puno toga sadim u vaze. I hvala Bogu da imamo forum pa mogu provjeriti da li to smijem.
Jagodine perunike i još nešto (!?) posadila sam na ulazu u dvorište gdje sam konačno počela malo uređivati.
Trave iz Buzeta sam razdijelila - naravno od jednog busena sam napravila deset.
Dio Shasinih phloxića koji si mi do sada bili u vazi posadila sam u betonske vaze na ulazu. Toliko su mi dragi da ih štedljivo raspoređujem.
Dok je padala kiša sijala sam sjemenčice koje sam dobila na rječkoj kavici.
Sad sam umorna, a izgleda da neće još pasti kiša pa sve mislim da se spustim opet u vrt.
|
|
|
|
![]() |
|
Prije par mjeseci naručila sam u Buzetu biljčice. Odmah su me upozorili da nema isporuke do ožujka.
Danas mi je stiglo sve naručeno + biljčice gratis. Predivno iskustvo, jedva čekam da se skupimo i odemo do njih.
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |