Decoupage na namještaju |
Odgovori | Stranica <123 |
Korisnik | |
kami
Odrastao grm Pridružen: 23 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 1033 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Raspitat ću se, ali što se šmirglanja tiče, ručno šmirglanje minimalno koristim,
osim kao završna faza ili u nekim brusilici nedostupnim dijelovima namještaja, makar imam i ručnu brusilicu (zakači se papir za nju) tak da i s tim prste sačuvam... Ovaj stolac koji napadam svim živim ima 3 sloja boje valjda, taj sprej sam 2 put nanosila, boja se kolko tolko guli, ali sve to treba još dodatno prešmirglati sve mi se čini Inače dosta starih stolaca zahtijeva malo ili jedva išta početne obrade, ali ovo kaj je prefarbavano više puta je muka i nauka... Kak se zove ono čudno plastično kaj imaju gore mnogi stari drveni stolci bez naslona ("kuhinjski")? JeL to ultrapas? JeL se može neki primer na to nanijeti u slučaju da se to nemre skinuti? |
|
Sponzorirani linkovi | |
lilana
Novo sjeme Pridružen: 07 Veljača 2010 Lokacija: Yemen Status: Offline Bodovi: 32 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iskreno da ti kazem nemam pojma koja je farba bila,jer te su stolice stare bar trideset godina.naravno drvo je pravo i cvrsto takve danas kostaju bas puno.Boja je bila veoma sjajna i sigurno kvalitetna kad je opstala tolike godine, no ipak se negde i izgulila,ali posto su bile crne nisu mi se svidjale.Fenom mozes skidati sve boje jer je bas namenjen tome.Zaboravila sam da ti kazem ako budes radila sa fenom,radi na otvorenom prostoru jer boja koja se zagreva malo smrdi ali nije nista strasno u odnosu na hemikalije i prasinu.Nikakva maska ti nije potrebna.Ajd javi kako se uradila i srecno.
|
|
vezla
Novo sjeme Pridružen: 09 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ultrapas je plastična debnja folija, nesavitljiva, kod skidanja puca i lomi se. Kada se skine sa fenom ljepilo se mora ostrugati - ošmirglati. Obično je ispod toda kvalitetno drvo. Tehnika se rabila šezresetih i sedamdesetih godina pr. st. Stolari privatnici su je postavljali ljepljenjem i valjanjem. Tu je lakše skinuti sa fenom od onih industrijskih stavljenih. Napravila sam to sa dva stola, ali nedajbože da ostane komadićak jer se onda pod vlagom nadigne. Treba skinuti sve i ošmirglati. U to vrijeme je sve osim pravog drva bilo skupo tako da ako je stari namještaj sigurno je ispod drvo.
|
|
vezla
Novo sjeme Pridružen: 09 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Našla sam interesantan blog:
http://designdazzle.blogspot.com/2010/01/decoupaged-furniture.html |
|
Kiki-ko?
Cvjetni guru Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fen je super ideja.Probala.Smekša stare namaze uljane boje.Sa špatulom se skinu do drva vrlo lako.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
SandraST
Nedavno posijan Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Gabon Status: Offline Bodovi: 90 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam probala ultraplast i staru boju skidati vrućom peglom preko papira za pečenje, a onda dok je još vruće, ostrugala zidarskom špatulom, ide nekako, lakše od brušenja...
|
|
Kiki-ko?
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
Kiki-ko?
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sorry,ja kao da sam pala s marsa.Radi se o salvetama na mediapanu.A ovu foru s peglom bi bilo dobro probati.
|
|
|
|
Jelcek
Novo sjeme Pridružen: 03 Lipanj 2012 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav!
Oduševljena sam vašim radovima i jako bih se zeljela okušati u bavljenju ovim hobijem. Posebno me interesira rad na namještaju. Imam jedno pitanje, obzirom mi nisu jasne vrste boja koje idu na drvo. Da li se moze koristiti boja kojom se farbaju zidovi, npr. Jupol ili treba kupiti baš za drvo? Onda Drvofix, to se koristi kao prva boja na koju ide salveta ili ona koja ide na salvetu, odnosno da li je to boja ili lak? Negdje sam pročitala da se u Drvofix moze umiješati malo Dipi pigmenta?! Ako bi mi netko htio napisati koje boje da kupim npr. u Baumaxu, bila bih vam jako zahvalna! |
|
Mima35
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1485 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jelcek,
drvo ne možeš bojati s jupolom već ili s bojama za drvo ili s akrilnim bojama.
Akrilne boje su ti boje za fasadu (fasadex ili fasena) i boje za beton i njih možeš miješati s dipi pigmentima.
Možeš kupiti i akrilne boje u hobi dućanima ili su one znatno skuplje (ja od orginala kupujem samo crvenu i crnu jer njih ne mogu dobiti miješanjem s dipijem).
Drvofiks nije boja već ljepilo i s njim lijepiš salvetu na prethodno obojanu podlogu.
|
|
ivka
Novo sjeme Pridružen: 28 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav curke:)!Ja sam nova i početnica u ovoj tehnici,zanima me da li je nužno nakon što pofarbam određeni drveni predmet i ukrasim,lakirati ga zaštitom,meni izgleda sasvim ok bez zaštite,da li će i tako izdržati,molim vaš savjet:)?
|
|
Kiki-ko?
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima li ko ideju s čim razrijediti bitumen da bude svjetliji?Uljem,blendingom,razređivačem, (Niveom )... ili ??
|
|
|
|
klara46
Odrastao grm ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 772 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bitumen možeš razrijediti sa specijalnim benzinom koji se zove White Spirit... proizvodi ga INA, pod nazivom Specijalni benzin SB130/215... a imaš i baš namjenski White Spirit, koji se koristi u slikarstvu i sličnom: ima ga u NB hobby artu... 75ml je 31 kn... nadam se da ti je ovo barem malo pomoglo... |
|
učiniti dobro, a zatim otići bez buke...
|
|
Kiki-ko?
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na info.Poslužio je običan benzin.
|
|
|
|
ella16
Nedavno posijan Pridružen: 31 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 46 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam jedan stolić za tv (smeđi) koji bi obojala.. Tražim koji bi to materijal bio i čini mi se da je ultrapas.. Vidim da ste tu pisale o njemu.. Jel netko možda pokušao to samo malo pošmirglati pa na to akrilna i lak.. Čini mi se da to baš nebi išlo :-)
|
|
Zagreb - zapad
|
|
Odgovori | Stranica <123 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |