Festa sv Vlaha |
Odgovori | Stranica <1234> |
Korisnik | |
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...festa je završila prošlu neđelju sa proslavom na Gorici sv Vlaha ( brdašce u Lapadu ) đe je mala i stara crkvica na samoj klisuri poviše mora...
...poslije se barjaci izvijaju ispred glavne svečeve crkve u Gradu, održi se kratki program, odpjevaju himne i spušta barjak sa Orlandovog stupa...
|
|
Sponzorirani linkovi | |
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Manči za ovu lijepu reportažu!
|
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Manči, hvala ti za ovu lijepu reportažu. Bila sam u Dbk davne 1976 na maturalcu i onda smo obilazili znamenitosti grada. Ne mogu baš reći da se mogu orjentirati, ali ponešto je ostalo u sječanju......Pile, Stradun, Gradska kavana , Orlandov stup, toranj sa zelencima i nekoliko crkvi i to baš neznam koja je crkva sv. Vlaha, a koja katedrala. Imam još i sada negdje razglednicu crkve, mislim da je to ova nasuprot Orlanda, koja tlocrtno izgleda u obliku križa.
Grličanja se sječam, da sam jednom kao dijete bila na misi na sv. Blaža ( Vlaha) i vidjela to uživo, a sada si me ti na to podsjetila. Hvala.
|
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...baš se veselim da sam ti vratila lijepe uspomene!!!!!
...crkva sv Vlaha je ona nasuprot Orlandovog stupa ....
...Katedrala je kraj Kneževa dvora...
|
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...ove godine je vrijeme slicno, pa ako vas zanima pogledajte proslogodisnju temu....
.....ne mozemo ni Antonija ni ja u Grad po freske slike....
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A ja gledam na tv-u i mislim si kako će sada naše cure napraviti izvještaj kao i lani. Šteta!
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Nataly
Trajnica Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kad sam čula na TV za Festu SV. Vlaha, odmah sam pomislila na naše cure sa juga. Žao mi je što nećemo vidjeti slike i od ove godine.
I ova moja poruka je (to sam naknadno vidjela) 700-ta. Pa od kad sam postala takva pričalica...... |
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....bio je prijenos mise ali ne i procesije...samo se vidjelo kako se formira pocetak....
....danas je 1039. proslava....
Nataly, vec si dugo pridruzena na forum ali nisi puno "govorila"......
|
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...
|
|
Zelenka
Već proklijao Pridružen: 26 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 207 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krasna feštica! :)
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Antonija se dobro dosjetila, pa nam je ovim linkom dočarala djeliš feste! |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
FranjicaZG
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne mogu vjerovati da više od godinu dana nisam "putovala" ...tek sam na kraju shvatila kako su to prošlogodišnje slike a ja sam uživala u njima, zagrijale su mi srce ...fala manči na prelijepom doživljaju
|
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
antonija zgodan vam je novi biskup Mate
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mari, ja ga još nisam vidjela ali vjerovati ću ti na riječ!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super reportaža
|
|
antonija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo ove godine po 1041. put se proslavila festa sv. vlaha.
Najavljivana je jaka kiša, formirala se đenovska ciklona, ona u nas znači potop. uz zagovor sv. vlaha osvano je prekrasan sunčan dan! "možeš slobodno u košuji ići u grad" reko je jedan moj susjed! misno slavlje predvodio je đakovačko osječki nadbiskup mons. Marin Srakić. bila je to prilika da se proventaju, obuku, prošetaju narodne nošnje, da se stavi stari svečani nakit! iz cijele lijepe naše došli su gosti da uveličaju našu svetkovinu. po mojoj procijeni najbrojniji su bili šibenčani. |
|
|
|
Odgovori | Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |