Gasteria |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 6> |
Korisnik | |
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pa da, ma imam ju ko zna od kad, nisam ju baš gotivila , ali sad vidim da je na temi pa da vam ju pokažem.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
bucka123 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 665 |
Evo i moje u društvu kalanchoe luciae. Cvjetala je kao i Pinusova, sitni cvjetići na dugoj tankoj stapci.
![]() i slikana danas ![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
da, da, da i još su dvije iza koje se ne vide na slici pa se nadam punoj teglici
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Prava je!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
Pinus....imam jednu s korijenom i jednu bez korijena. Puno hvala na odgovoru.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
moon, gasteria se najlakše i najbrže razmnoži dijeljenjem njezinih rozeta sa korijenom. Nakon presađivanja počekaš par dana a nakon toga nastaviš normalno zalijevati kao i svaki drugi sukulent. Svoje gasterie zalijevam jedan puta tjedno ali ne previše. Dosta vode imaju u lišću.
Ako si dobila list ili rozetu bez korijena u tom slučaju nakon presađivanja (pikiranja) ne zalijevaš. Čekaš da se prvo ukorijeni a nakon toga počneš zalijevati. U svakom slučaju sve sukulente(osim kaktusa) pikiram - presađujem direktno u supstrat. |
|
![]() |
|
He, he, od danas imam ju i ja, donijela pelcer od mame.
E sad pitanjce, Pinus, pročitala sam temu od početka i idim da bih ju trebala najprije staviti da se ožili pa ptom posaditi, da li da napravim tako ili može direktno u zemlju?
|
|
![]() |
|
Mali kaktus , sve ok. Samo onako usput komentiram da su i uvjeti u kojima uzgajamo sukulente i kako ih uzgajamo važni. Nije sve u genetici.
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Prekrasne su sve gasterie
![]() Pinus,moja je isto tako cvala na dugoj cvjetnoj stapki,znači da je to normalno,dobro,možda tvoja susjeda ima bolje uvjete nego mi,ali ipak....
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
vila2, kažeš da tvoja 20 godišnja gasteria nije posebna. Ako tvoja 20 god stara gasteria nije posebna ne znam koja gasteria bi tada bila „posebna“. Budi dobra pa ju slikaj. Jagodine gasterie su isto posebne. Po ljepoti mislim. Ania, čitam da su tvoja: Gasteria bicolor i Gasteria maculata sinonimi. Zato ne smijem tvoju hvaliti da ne ispadne da hvalim sam sebe. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
vila2 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
![]() Ja imam samo jednu, bar mislim da je Gasteria, nije tako posebna kao vaše, ali je stara skoro 20 godina i jako mi je draga... Sad kad vidjeh ovu ljepotu, morat ću i ja u neki šoping ![]() |
|
![]() |
|
jagoda...krasne su
![]() |
|
![]() |
|
JEKA FRA ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 710 |
jagoda prekrasne su ti ova druga posebno
![]() |
|
JELENA FRANIC
|
|
![]() |
|
ania ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 23 |
Krasne su vam Gasterije! Camelia, ova tvoja je baš pravi bonbončić!
Pinus, moja isto tako cvate. Mislim da ne radimo ništa krivo, takva je vrsta. Od svoje imam samo ovu fotografiju gdje se ne vidi dužina stapke, ali bila je baš kao na tvojoj fotografiji: https://picasaweb.google.com/lh/photo/Yf8gCCeUT8oJmrZmtCbA19MTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink https://picasaweb.google.com/lh/photo/yLyEiljnGaFf4BFX2ntzldMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink ja sam ju id kao Gasteria liliputana iako nisam sigurna u točnost toga. |
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Pinus hvala ti na pažnji.Cvijet je prekrasan.Ova moja ima dva cvijeta u začetku.Jedva čekam da mi procvjeta.Kupila sam ju u Bauhausu i bila je još jedna sa velikim cvijetom,ali je bila jedna bez mladih pa sam se odlučila za ovu.U zadnje vrijeme dobiju uvijek nešto lijepo,ali samo po nekoliko komada.
Jagoda i tvoje su krasne,a ova druga me oduševila.Gdje si ju nabavila? |
|
![]() |
|
kvik ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 14 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 13 |
Jesenas sam spasio ovu biljku iz rodjakinog dvorista...bila je zajedno strpana u cvijetnjak na juznoj strani...to je vise kao kolonija ovih biljaka koja je vlasnici dosadila, i da je ne ubije, odlucila je posaditi van ( na kontinentu
![]() I da, hvala na imenu, mislio sam da je neka aloica... i prevario se! ![]() |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Pronašla sam slike mojih gasterija...
gasterija CARINATA VERRUCOSA ![]() gasterija FUJI YUKI ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Evo malo sam navratila, vidim da ima ljubitelja gasterija...Imam dvije, potražiti ću slike. Nisu mi još cvjetale, hoće valjda jednog dana...Kamelia prekrasna gasterija, nisam je još vidijela...
|
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |