Portulacaria afra |
Odgovori | Stranica <1234> |
Korisnik | |
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ha ha jesi me jutros nasmijao dobro... mlađe je slađe
Dobru si mi ideju dao, ja ju nisam tako ni vidjela, baš to ću i pokušati s njom, jer neželim da bude prevelika. |
|
belica,zagreb
|
|
Sponzorirani linkovi | |
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Camellia
Cvjetni guru Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A Pinus,ovo je nešto najbolje što vidjeh!
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Anastazija_
Cvjetni guru 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Anastazija
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
|
Camellia
Cvjetni guru Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jedna malo drugačija variegata |
|
Camellia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I jedna velika |
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Camellia...kako je krasna ova mića
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(1)
|
cupsica
Pustio korijenje Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je moja portulacaria afra:
Zanima me da li se piniciranje ili orezivanje može obavljati tijekom cijele godine? I druga stvar, da li netko ima iskustava s oblikovanjem žicom? Deblo mi se čini dosta mekano i mislim da bi žica vrlo brzo ostavila tragove... Da li je netko oblikovao ovu biljku žicom i koliko je dugo držao žicu, a da se nije urezala? Ja bih ovu svoju voljela detaljno obući u žicu , imam viziju kako bi trebala izgledati, ali nisam sigurna da će dobro podnjeti žicu... |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Orezujem tokom cijele godine. Ako to radim tokom aktivne vegetacije portulacaria brže
i bujnije reagira na orezivanje tjerajući
veći broj novih grana.
Ako to učinim sada dobiti će samo novu frizuru za narednih 6 mjeseci bez da
potenciram bujnu rast rast novih grana. Sa žicom nemam iskustva |
|
cupsica
Pustio korijenje Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na odgovoru
Dakle, "škare" mogu uzeti u ruke bez straha, a s žicom ću probati što nježnije i na kratki period... Pa ću vidjeti što se događa... Ako se krene urezivati odmah ju skidam... Može još jedno pitanjce Vidjela sam dosta tih istih biljkica kod prijatelja, na kraju krajeva i ova je od jedne njihove odrezane grane, ali njihovi nemaju ove skroz bijele listiće koji se vide na slici... Slika je dosta loša, pa se ne vidi koliko je ustvari tih bijelih listića... Nisu mladi listići, jer mladi odmah imaju svoju zelenkastu boju. I veći su od prosjećnog lista... Negdje sam pročitala da zbog pomanjkanja sunca, biljka gubi pigment, pa zato izbacuje takve bijele listove... To mi se čini blesavim, jer je cijeli dan na suncu pa joj sunca ne bi trebalo nedostajati... Imaju vaši te bijele listiće? Ili je ova biljka neka od varijacije na temu Portulacaria afra? |
|
cupsica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mojoj portulacariji su naglo počeli padati listići. U zadnjih 2 dana je izgubila trećinu listića, a i pola listića koji su još na biljci su se smežurali i brzo će otpasti.
Do sada to nikad nije radila. Unjela sam je unutra, na umjerenoj je temperaturi, ne zalijevam je previše... Upomoć, ne znam u čemu je problem |
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Anastazija_
Cvjetni guru 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Anastazija_
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
tikvić
Trajnica Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Divne su!!!
|
|
Odgovori | Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |