Kala - Calla - Zantedeschia |
Odgovori | Stranica <1 2829303132 35> |
Korisnik | |
sunceeee
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
desert rose, pa zašto imaš spuštene rolete- kale trebaju svjetlost.
Cvatnja im je uvjetovana s periodom mirovanja- a ovo lijevo na slici čini mi se da nije kala. |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
Sponzorirani linkovi | |
desert rose
Trajnica Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rolete su spuštene jer je slikano navečer. E sada, obje sam kupila pod imenom kala i gomolji su mi izgledali kao kalini, lijevi baš onakav kakav sam nabavila od tvoje bijele. Što bi moglo biti ako nije kala?
|
|
samiloti
Upravo klijam Pridružen: 06 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 146 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja sam veliki ljubitelj kala. To su moje kale, još su male ali se nadam da će dogodine biti u cvatu.
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
medy
Pustio korijenje Pridružen: 23 Prosinac 2011 Status: Offline Bodovi: 325 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Andrijane1
Novo sjeme Pridružen: 23 Travanj 2014 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zdravo, evo ima već par dana kako sam dobila kale, stoje u tegli, jedna je narančasta, druga žuta, za sad su ok, ali me interesira kako dalje s njima, da li da ih presadim u veću teglu ili u vrt, što mi preporučate??
|
|
sunceeee
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Andrijane1, dobrodošla!
Ovisi koliko ti je velika tegla. Ne smije biti prevelika ali ni premala. Moraju biti na dubini za duplo od veličine gomolja. Pazi na njih jer su kale u bojama osjetljivije od bijelih kala ( ne vole puno vode ). Možeš ih posaditi i na gredicu ali ih smjesti u poluhlad te ih redovito zalijevaj- zemlja mora biti bogata- dodaj komposta ili starog stajskog gnoja. |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
Tamara020
Novo sjeme Pridružen: 26 Travanj 2014 Lokacija: Sv.I.Zelina Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav! Nova sam ovdje i vise manje sam pregledala sve stranice i stvarno kad gledam slike vaših kala priznajem da sam i ljubomorna. Ali ako mi može netko pomoći ili dati nekakav savjet vezan uz moju bijelu kalu...stavila sam ju u teglu mislim da u 10 mjesecu i od tada samo listovi veliki i sad nedavno su mi se počeli kao slamati, odnosno kao da je stabljici pretežak list..pa sad ne znam da li da ih odrežem jer vidim da još novih listova izlazi..zaljevala sam ju tek kad sam vidjela da je zemlja suha i nije mi procvjetala, pa se bojim da uopce nece bila je preko zime na stubištu u kući koje se ne grije baš, odma ispred prozora tako da je svjetlosti imala preko cijelog dana...stavila bi i sliku samo što još nisam otkrila kako ju stavit ovdje..
|
|
sunceeee
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Tamara020, dobrodošla!
Ako si čitala sve stranice onda znaš da postoji kala koja ima samo korijen- ona je stalno zelena ( preko zime mora biti u hladnijoj ili umjereno toploj prostoriji s dosta svjetla ), i ona koja raste iz gomolja- ona treba period mirovanja na hladnom i tamnom bez zalijevanja. Kod obje je normalno da se listovi potrgaju, ako ti to smeta zbog izgleda slobodno ih odreži na slomljenom dijelu. Budi strpljiva, mora procvasti. osim redovitog- ne previše, zalijevanja kala voli bogatu zemlju i dohranu za vrijeme intenzivnog rasta. |
|
|
|
Tamara020
Novo sjeme Pridružen: 26 Travanj 2014 Lokacija: Sv.I.Zelina Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na dobrodošlici!! Da da, stvarno se dosta nauči iz svih komentara moram priznat i više nego iz teksta na samim stranicama možda sad ne znam da li se smije kopirati tekst pa se unaprijed ispričavam ako to nije dozvoljeno ali da Vas pitam vezano uz ovaj dio:
"Od druge polovice svibnja biljka treba mirovanje. Prestane se zalijevati i gnojiti i pusti se da odumru svi zeleni listovi. Krajem lipnja biljka se izvadi iz cvjetnjaka, odrežu se suhi listovi i odstrani suha zemlja između korijenja. Nakon toga je posadimo u vrt na takvo mjesto koje je u popodnevnim satima lako zasjenjeno. Jamu za sadnju napunimo dobrom zemljom za cvijeće;treba mnogo zalijevati." Da li da to primijenim i na svojoj kali ili da ju ostavim tu gdje je i do sada bila u tegli? |
|
Tamara020
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I da moja je kala koja raste iz gomolja, zaboravila sam spomenuti :)
|
|
sunceeee
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To sve ovisi o tome kad hoćeš da ti cvate- prema tome odrediš period mirovanja ( obavezno mora biti na tamnom i hladnom ) ili može i tako kao je gore napisano pa bi trebala još jednom procvasti- ne mora biti posađena baš u vrt može se taj postupak ponoviti i sa sadnjom u teglu.
|
|
|
|
Tamara020
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aha,ok hvala puno na pomoći!
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
desert rose
Trajnica Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
desert rose prekrasna je
enrikova nona jel ta tvoja neka nova, čini mi se da ima nešto izduljene listove u odnosu na onu starinsku |
|
desert rose
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nonina bijela i ova moja imaju drugačije listove od starinske kale. Moja starinska bijela također ima duže listove nego što bi trebala a takva je zbog nedostatka svjetla. Čeka povoljnije vrijeme da je prebacim na balkon pa će se i to vjerujem popraviti.
Hvala Mari, gomolj je kupljen lani i jako sam sretna što mi je uspjela procvjetati. |
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moja je od 2012.g . poklon za rođendan, prošle godine tjerala samo listove a ove evo i procvjetala, to su vjerovatno neki hibridi
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
morena
Već proklijao Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima,trebam savjet.Prije par mjeseci dobila sam na poklon teglu sa dvije lukovice kala.Kako je zemlja bila dosta loša,presadila sam ih u novu kupovnu zemlju.Nekalo su krenile ali listovi kad izniknu se osuše.Dali trebaju neku posebnu zemlju ili??Stoje na sunčanom mjestu.Ovo su mi prve pa nemam nikakvog iskustva s njima.
|
|
Josipovac,Osijek
|
|
Odgovori | Stranica <1 2829303132 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |