Aeonium |
Odgovori | Stranica <1 2829303132 41> |
Korisnik | |
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad sam vidila post Anastazija ja svoje u pravilu sadim samo jedan do dva cm dublje . Tako postupam s većinom biljaka.
Belice
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Anastazija_
Cvjetni guru 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na odgovorima . |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bilo bi dobro da si nam stavila sliku pa da možemo dati konkretnije prijedloge, a ti si odna možeš odabrati što ti se više dopada Općenito s tim "crncem" možeš raditi svašta Ako ti je stabljika jako visoka možeš ju jednostavno odrezati na visini na kojoj bi htijela buduću krošnjicu. I samo ostaviš taj odrezani dio koji ima korijen i on će će sam formirati novi vijenac rozeta (najmanje je što će napraviti rozete pri samom vrhu, a moguće je i da pusti koju i dolje niže od vrha. još ti odtane drugi dio aeoniuma koji već ima krošnjicu, ali nema korijen. Njega jednostavno zapikneš direktno u supstrat, zakorijeni se bez problema. Ako nećeš tako, možeš ga i dublje posaditi, odnosno zatrpati stabljiku zemljom, kako si već planirala, pa na taj način smanjiš visinu. |
|
Anastazija_
Cvjetni guru 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imala sam problema sa prebacivanjem slika pa ga nisam slikala. Ma možda to i nije tako loše, ali meni ta stabljika izgleda malo previsoka i preprazna. |
|
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možeš posaditi nešto u njegovom podnožju pa će se vizualno stabljika skratiti :)
Pogledaj kako je natalija svoga recnula i kako joj je pustio rozete klik
|
|
Anastazija_
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moon, hvala ti! Odlučila sam ga ostaviti takvog kakav je, samo ga presaditi u veću teglu. On ipak ispod središnje rozete ima tri nove male rozetice, pa kad narastu vjerojatno bude bolje izgledao. Bojim se da ga ne izgubim ako ga budem rezala, jer mi ga je susjeda prije dvije godine donijela iz Tunisa - bio je kao nokat mala rozetica . |
|
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma diraj onda ništa, neka taj stranac stasa i neka raste, vidjet ćeš da će se već ove godine razrasti kad je već sad pustio rozete :)
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A ovaj je nepredvidiv ima rozete oko vršne a i na dvije bočne izbacuje rozetice, ali nisam zbog toga stavila sličice već da pokažem kako kod ovog zapravo sunce izaziva tamnu boju bar je to moj dojam. On je odmah presađen u veliki cvjetnjak tako da ga ove godine neću presađivati i zemlja nije škrta već Plntana s perlitom s dodatkom vrlo malo zemlje za kaktuse.
na ovoj se sličici vidi kako su krajevi rozetice koji su se izborili za sunce su potamnili a ostali koji su bili u sjeni veće rozete je ostao zelen
a ovo je rozeta koja je skroz pokrivena s velikom rozetom i nije imala doticaj sa suncem
Ovog mog zovem Gulliver i stavrno se nove rozete moraju boriti da bi okusile sunčeve zrake
|
|
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aralija, ili se ne vidi ili ti ne pušta neke kao končiće i tako se učvršćiva u zemlju. od prošle godine moj ima te "učvrščivače".
o tome, na temi, pisala je OTOK, u njenom slučaju mislim da se radi o aeoniumu kiwi.
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za sada tih korjenčića nema, a da li će biti kad bude stariji???? neznam, a kiwi mi je još jako mali
|
|
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moj i kiwi i crnoglavci imaju "končiće"
aralija, što ih više gledam to su mi još ljepši
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moon predivni su
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
@kaktus
Trajnica Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja kažem da su prekrasni
|
|
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert) |
|
Anastazija_
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aralija, prelijepi su!
moon, predivno!
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moon
|
|
|
|
temzi
Odrastao grm Pridružen: 01 Travanj 2013 Lokacija: Zagreb,Croatia Status: Offline Bodovi: 1316 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kakve krasote
|
|
|
|
JEKA FRA
Mladi grm Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 710 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sve su ljepe al moon tvoja cvijetna dekoracija je fantazija
|
|
JELENA FRANIC
|
|
Odgovori | Stranica <1 2829303132 41> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |