Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2930313233 243>
Korisnik
Poruka
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2009 u 11:03
.....pronašla sam i ja da se zove jeruzalemska kadulja....pa da, podsjeća na kadulju, a spada u istu porodicu Labiate -  usnatice....

....dakle kod nas na jugu samoniklo  raste Ph. fructicosa, može biti vrlo veliki grm....

....Ph. russelianu nisam nikad vidila , a pogotovo tu sa rozim cvjetom......ali sam našla sliku na netu....
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2009 u 11:15
Naravno, samo mislim da reznice nisu dobar izbor. Najlakše se razmnožavaju dijeljenjem starijih biljaka s dobro razvijenim korijenom. Tako sam radila ove godine i sve su u pitarima cvale istovremeno kad i one u vrtu. Probala sam i reznice, bezuspješno, teško se zakorjenjuju jer su podložne truljenju zbog velikog pustenastog lišća. Sjemenke još nisam našla, valjda će dozoriti kasnije. Ako si za ružičaste, naručit ću sjeme i sijati čim stigne, ali do cvjetanja bar dvije godine.
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2009 u 11:33
Phlomis russeliana...sa net-a

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2009 u 11:34
Phlomis samia...sa net-a

Na vrh
radosnica View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 183
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje radosnica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2009 u 00:15
Što bi bilo ovo? Gomolj oko dicentre....

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2009 u 00:19
....možda gljive puhare....
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2009 u 22:25
p.s našla travu ivu :)))))))))))))))  na slikama je na ljekovitom....
Na vrh
katruža View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 787
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje katruža Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 01:02
Lijepo molim, identificirajte mi ovo...

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 08:21
...izgleda Beloperone.....
Na vrh
katruža View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 787
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje katruža Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 15:01
Manči, hvala ti, to je to!Thumbs%20Up
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2009 u 19:04
Jučer sam kupila ovaj cvijet, navodno puzavac
nepoznata%20biljka
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2009 u 19:05
nepoznata%20biljka
Na vrh
tropi View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 745
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tropi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2009 u 21:27
Mimulus aurantiacus ,trajnica
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2009 u 21:54
....suuuper, baš mi se sviđa...
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2009 u 22:35
ajme kat rea gdje si ga kupila?
ja sam jednu godinu "nabavila" grančicu u jesen i na proljeće sam imala divan rascvjetani grmić (prezimio u zatvorenom, svjetlom negrijanom prostoru)
i baš sam bila oduševljena s njim
ali zapuhala bura (ili nečija nepažnja) i slomilo ga... nikad ga više nigdje nisam pronašla

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2009 u 23:11
Imam dvije biljčice za raspoznavanje:
- prva je jednogodišnja i cvate u raznim nijansama, a cvjetići su mali, a jako slični zijevalici - antirrhinum majus, samo su cvjetovi više nego duplo manji , kako cvjetovi prelaze u sjeme, cvate gore prema vrhu, ja ju zovem mini zijevalica

ovi biljčicu sam već imama identificiranu pod imenom vrbnica, dolutala mi je u vrt, a nakon udara groma sam ostala bez slika s latinskim nazivima, a pod vrbnica ne mogu ništa naćiCry Inače jako je slična vrboliki dok je u rastu (epilobium parviflorum), često znam biti u nedoumici sve dok ne procvate, a probala sam ju pronaći pod tim nazivnom, slična je epilobium angustifolium , ali mislim da nije to.

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2009 u 01:20
Natalija, naletila na tržnici u Ivanić-Gradu. S obzirom da siju imala prosila bih te više informacija - šta voli šta ne voli itd.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2009 u 09:51
Tropi hvala na identifikaciji smile128.
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2009 u 13:36
kako se zove ovaj cvijet? Naraste do 40 cm, grmast je, lišća jako sličnog kao kosmos, ima skup sjemenki klasastog oblika poslije cvatnje, ima sitnije crvene cvjetiće....???

"Friends are Flowers in the Garden of Life"
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2009 u 13:39
Trebala si slikati i sa strane, ovako se teško razaznaje. Meni sliči na vrstu maka. Al ti ja pojma nemem, valjda će netko razaznati. Prelijep je cvjetić.Clap
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2930313233 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,407 sekundi.