Prepoznajte mi ovo |
Odgovori | Stranica <1 2930313233 243> |
Korisnik | |
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
.....pronašla sam i ja da se zove jeruzalemska kadulja....pa da, podsjeća na kadulju, a spada u istu porodicu Labiate - usnatice....
....dakle kod nas na jugu samoniklo raste Ph. fructicosa, može biti vrlo veliki grm....
....Ph. russelianu nisam nikad vidila , a pogotovo tu sa rozim cvjetom......ali sam našla sliku na netu....
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Naravno, samo mislim da reznice nisu dobar izbor. Najlakše se razmnožavaju dijeljenjem starijih biljaka s dobro razvijenim korijenom. Tako sam radila ove godine i sve su u pitarima cvale istovremeno kad i one u vrtu. Probala sam i reznice, bezuspješno, teško se zakorjenjuju jer su podložne truljenju zbog velikog pustenastog lišća. Sjemenke još nisam našla, valjda će dozoriti kasnije. Ako si za ružičaste, naručit ću sjeme i sijati čim stigne, ali do cvjetanja bar dvije godine.
|
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Phlomis russeliana...sa net-a
|
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Phlomis samia...sa net-a
|
|
radosnica
Već proklijao Pridružen: 07 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 183 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što bi bilo ovo? Gomolj oko dicentre....
|
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....možda gljive puhare....
|
|
griva1978
Odrastao grm Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
p.s našla travu ivu :))))))))))))))) na slikama je na ljekovitom....
|
|
katruža
Mladi grm Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepo molim, identificirajte mi ovo...
|
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...izgleda Beloperone.....
|
|
katruža
Mladi grm Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Manči, hvala ti, to je to!
|
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jučer sam kupila ovaj cvijet, navodno puzavac
|
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
tropi
Mladi grm Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mimulus aurantiacus ,trajnica
|
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....suuuper, baš mi se sviđa...
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ajme kat rea gdje si ga kupila?
ja sam jednu godinu "nabavila" grančicu u jesen i na proljeće sam imala divan rascvjetani grmić (prezimio u zatvorenom, svjetlom negrijanom prostoru) i baš sam bila oduševljena s njim ali zapuhala bura (ili nečija nepažnja) i slomilo ga... nikad ga više nigdje nisam pronašla |
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam dvije biljčice za raspoznavanje:
- prva je jednogodišnja i cvate u raznim nijansama, a cvjetići su mali, a jako slični zijevalici - antirrhinum majus, samo su cvjetovi više nego duplo manji , kako cvjetovi prelaze u sjeme, cvate gore prema vrhu, ja ju zovem mini zijevalica ovi biljčicu sam već imama identificiranu pod imenom vrbnica, dolutala mi je u vrt, a nakon udara groma sam ostala bez slika s latinskim nazivima, a pod vrbnica ne mogu ništa naći Inače jako je slična vrboliki dok je u rastu (epilobium parviflorum), često znam biti u nedoumici sve dok ne procvate, a probala sam ju pronaći pod tim nazivnom, slična je epilobium angustifolium , ali mislim da nije to. |
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Natalija, naletila na tržnici u Ivanić-Gradu. S obzirom da siju imala prosila bih te više informacija - šta voli šta ne voli itd.
|
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tropi hvala na identifikaciji .
|
|
monna-1
Trajnica Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kako se zove ovaj cvijet? Naraste do 40 cm, grmast je, lišća jako sličnog kao kosmos, ima skup sjemenki klasastog oblika poslije cvatnje, ima sitnije crvene cvjetiće....???
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trebala si slikati i sa strane, ovako se teško razaznaje. Meni sliči na vrstu maka. Al ti ja pojma nemem, valjda će netko razaznati. Prelijep je cvjetić.
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Odgovori | Stranica <1 2930313233 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |