Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bugenvilija -bugenvileja
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Bugenvilija -bugenvileja

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2930313233 44>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2012 u 18:52
zribal jako mi je žao, moja je i dalje vani i ništa joj nije. možda si ipak izabrala krivi trenutak jer je vrijeme loše već par dana, vjerojatno se šokirala zbog nagle promijene temperature. Držim ti fige i nadam se da je šteta mala.
belica,zagreb
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2012 u 18:45
Ranije sam pisala kako sam moju bugenviliju iznijela vani i da ju namjeravam presaditi. Noćas nas u Osijeku prevario mraz. Novoizrasli listići su smrzli. Bila sam tužna kad sam to vidjela, ali se nekako nadam da su stradali samo mladi listići. Čudno, bila je na natkrivenoj terasi, ali je ipak dobila po glavi. Presadila sam ju u svježu zemlju i veću posudu, zalila i ostavila na istom mjestu. Valjda više neće biti mraza. Jako želim da preživi, njegovala sam ju četiri godine, kupljena kad je imala samo 10 cm, a sad je trebala biti moja velika ljepotica...
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2012 u 06:13
Bila je zaista krasna bugiću, ja imam drugačiju formiranu u drvce, vsine oko 2 m, nažalost nemam slike ali slikati cu ju kad bude u cvatu.
belica,zagreb
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2012 u 19:36
ovo je moja bugenvilija prosle godine
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2012 u 21:55
moja je bila cijelo vrijeme vani, zaklonjena pa vidjet ćemo da li je preživjela. Viđam u gradu bugice koje svake godine ivno cvjetaju, sad su lijepo orezane i još uvijek miruju, i inače, tek kasnije počinju s vegetacijom
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2012 u 21:09
pa moja je na kontinentu dina, a tjera već naveliko ove godine, ali čini mi se da je nekako ove godine ranije krenula nego inače. ma i vaše će sigurno uskoro a na ljeto ćemo lijepo uživati u njima..smile94
belica,zagreb
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 495
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2012 u 08:34
moon, uzela mi riječi iz usta, i ja se nadam i očekujem. Na kontinentu im valjda treba duže.
Tena 28.3.2010
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2012 u 21:17
Moje još ne daju znakove života, no još ima vremena, tek je zatoplilo
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2012 u 20:41
bugiću onda je većvrijeme da joj daš malo nove zemljice. moja je vani i da noćas je bilo poprilično hladno ali čini mi se da joj nije smetalo.

belica,zagreb
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2012 u 19:27
Ja se svoju jos bojim iznijeti jer je jutros bilo oko o. Nisam je jos uvijek presadila{stara je 3 god.] i svake godine sve vise cvate. Isto je hranim kristalonom, pa su me zanimala iskustva drugih.
Pozdrav
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2012 u 14:53
bugic, ja sam svoje iznela van prije tri tjedna,presadejus ih odmah,prije nego potjeraju velike grane,ja ih gnojim kristalonom a mozes i gnojivom za cvjetajuce biljke
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2012 u 19:55
Kada ju iznijeti van, kada presaditi i cime gnojiti?
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 20:06
pardonček zaboravila sam reći da ja svoju obično presadim svake god ili dodam nove zemlje, u principu orezujem samo one grane koje se osuše ali to obično budu samo mladi i tanki lanjski izbojci. Voli puno vode ljeti, obično je zaštitim protiv crvenih pauka svake godine jer je oni jako vole, dok je drugi nametnici i ne diraju, a gnojim uobičajenim tekućim gnojivom jednom tjedno. Moja je stara jedno 4 godine i kćer je ogromne stare bugenvilije od moje majke.
belica,zagreb
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 20:01

By belicasmelica at 2012-03-27
evo moja zagrebačka preživjela je bez problema još jednu zimu u tegli i navelike već baca pupove. Lani mi je vjetar dolomio čitavu polovicu s lijeve strane. probajte zamisliti moj očaj ujutro kad sam to vidjela šmrc.
Ali živa je i jedva čekam da zarozi moju terasu.smile91
belica,zagreb
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 16:43
kupujem ga u poljoprivrednoj apoteci, kod nas ima orginal pakovanje a ima gdje vazu koliko hoces kupiti.ovo na vaganje je puno jeftinije. 4o kuna kilogram a stavlja se jusna zlica na 10 litara vode. 
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 18:30
Hvala stefice, sutra ću je presaditi, istina potjerala je , ali ne previše. Predpostavljam ta se taj kristalon može kupiti u biljnim ljekarnama, nisam čula za njega.
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 13:54
ja svoje presadujem svaku drugu godinu u zemlju za cvijece,pomjesanu sa vrtnom zamljom,isto prezimljava u zatvorenom.zaljevam ih kristalonom za cvjetajuce biljke,sve su vec potjerale a jedna pusta i cvjetice
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 13:22
Moja bugenvilija izašla na zrak i sunce. Počela je po malo listati pa sam procjenila da je vrijeme da ide van i ugrije se na suncu. Na ovom mjestu sunce traje skolo cijeli dan, a zaštićena je od vjetra. Prvi put je tu i nadam se da će se lijepo prilagoditi. Orezala sam joj samo vrhove na kojima su prošle godine bile cvjetne brakteje. Strara je oko 3 godine, kupljena kao mala u Pevecu i evo, sad ima nekih 70 cm.

Ne sjećam se kad sam ju zadnjih put presadila zato sam sad u dilemi da li ju prenijeti u veću posudu. Ova u kojoj je sada ima promjer nekih 28 cm. Korijen nije izvirio iz posude pa možda ne treba ništa dirati.

Molim iskusne ljubitelje ove ljepotice da mi napiše koji savjet. Ako je presađujem da li postoji neka posbna zemlja ili obična za lončanice, te koliku posudu da uzmem. Takodjer me zaniva i tekuće gnojivo za prehranu. Ranije sam koristila gnojivo za balkonske cvijetnice i nije bilo loše. Svaki prethodne godine lijepo je cvjetala, zimi odbaci listove (kao što se vidi), ali to je za nju normalno jer prezimljava u zatvorenom prostoru.

[IMG">http://www.cvijet.info/images/galleries/640-480/53e7380e-DSC03467.JPG" />

Na vrh
darijaz View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 138
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje darijaz Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2012 u 12:18
BEBOLINA. Kako si to uspjela ja imam 2 bulgovileje,jedna je stara 10 g držim je u vel drvenom  buretu boja standardna. a druga bordo  ona je stara 4 g ali cmrljuga. dali koristiš prah za zakorjenjivanje.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2012 u 22:38

Drži fige mi da ovi opstanuWink

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2930313233 44>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,187 sekundi.