Isusova kruna - Passiflora |
Odgovori | Stranica <1 2930313233 38> |
Korisnik | |
ivna
Trajnica Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
joooj, dobra ideja ...možda nekad, cvijeće bi mi bilo zahvalno, ionak muku mučim gdje s njim ... a za amethyst ne brini, čuvamo ju, ja i MM na smijenu ! |
|
Sponzorirani linkovi | |
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ivna kakav veliki grm pasiflore si uspjela uzgojiti na sjeveru
|
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prelepi primerci pasiflora. A što se tiče orezivanja... Pasiflore cvetaju na novim granama, tako da orezivanje pospešuje cvetanje naredne sezone.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
amethyst incarnata allardi Pura Vida |
|
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Voki,
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
ivna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mari, hvala ...od prvog dana od kad sam ih nabavila meni passiflore stoje na istom mjestu i skužila sam da je to jedino mjesto kod mene gdje one divljaju , tako da im ništa ne mjenjam ... Problem je što polako njihov broj povećavam a prostora koje njima paše , bar je kod mene tako, je malo, dvije koje nisam mogla smjestiti na ovu stranu su se ljutile cijelo ljeto i jednostavno nisu toliko cvale kao ove dvije... Voki, i dalje sam bez teksta , moj naklon do poda ! |
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Passiflora amethyst Passiflora Cary Passiflora Pura Vida |
|
|
|
Maggie
Već proklijao Pridružen: 07 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 243 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Blago vama! moja uopće nije cvijetala.
|
|
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Voki, čestitam! Zavidna kolekcija passiflora! A sve cvjetaju!
Moje dvije niknule prošle godine, rastu ko lude, a od cvijeta ni c! Doduše, nisam ih još obrezivala pa se nadam cvijetu dogodine. |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
mocur
Novo sjeme Pridružen: 06 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 9 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dali se pasisiflora može razmnožiti reznicama?
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Najbolje ih je razmnožavati reznicama jer ožiljene reznice brzo napreduju i cvetaju iste ili sledeće godine.
|
|
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Victoria Purple haze Morifolia Quadrangularis Coriacea |
|
|
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krasne su Voki!
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
ivana88
Novo sjeme Pridružen: 11 Rujan 2012 Status: Offline Bodovi: 7 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepi pozdrav gledam vase passiflore i stvano su prekrasne ,trazim ju vec duze vrijeme i nemogu ju nigdje naci, kupila sam sijeme ali nazalost nije mi izaslo obisla sam vrtne centre kod nas u slavoniji i nitko ju ne drzi,ima li mozda netko reznicu od vas za pokloniti ili prodati bila bi vam jako zahvalna
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Plodovi pasiflora (Allardi, caerulea, amethyst, victoria, capsularis, morifolia i u sredini coriacea). |
|
|
|
Monna
Trajnica 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a jooojjjj....ovu biljcicu smo imali prije koju godinu na vikendici, a ja ovako pametna sam zakljucila da je to neka vrsta clematisa
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
ivna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hmmmm, dugo nisam vidjela primamljiviji tanjur !!! |
|
ivna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Voki imam pitanje ? Znam da smo već raspravljali o tome ali htjela bih potvrdu prije nego učinim par stvari sa svojim passiflorama ...
Dvije sam orezala dok sam ih skidala i to totalno a ostale mi nekako žao ...Pa se sad pitam da li da prestanem žaliti i ošišam ih sad ili da pustim do proljeća? Ove ostale mi tek sad počele tjerati (kupljene ove godine pa ne znam kako se ponašaju)...Znam da si rekao da ti svoje režeš na proljeće zbog kasnog cvijetanja , ja sam svoje u jesen i s njima u podrum, no ovaj put ove koje sam nabavila su mi prevažne da nešto zeznem pa prvo provjeravam... |
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ivna, ima ovde na forumu negde napisano, minimalne temperature za prezimljavanje po vrstama pasiflora. Najbolje je da se one uzmu u obzir za smeštaj pasiflora u zimskom periodu, jer neke podnose niže temperature, a nekima su potrebne temperature oko 15 stepeni zimi. U proleće se reznice bolje zakorenjuju, zato se trudim da ih održim do proleća bez jesenjeg rezanja, a ako ih orežeš i sada nije problem. Iz moga iskustva quadrangularis, alata, ligularis... ne vole drastično orezivanje jer se posle teško oporavljaju. Kod mene su neke pasiflore još uvek pune pupoljaka pa ih i zbog toga ne mogu orezati, samo sam caerulee "oblikovao" da ne zauzmu previše mesta.
|
|
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ivna, ako ćeš ih jesenas prestat žalit i kreneš u orezivanje, jel bi mogla nešto dobaciti prek Drave ?? Prekrasne su, ha nije ni ćudo kakve su kad ih naizmjence ti i TM bedinujete !! |
|
Odgovori | Stranica <1 2930313233 38> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |