Povrtlarska brbljaonica |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 308309310311312 381> |
Korisnik | |
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja berem trninu i od nje pravim ukusne sokove,nekad samo od trnine,nekad mijesam sa drugim vockama.
|
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Trnine na žalost ne viđam baš ovdje kod nas, ima je puno po poljima kod mojih...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
I od drenjine je marmelada kao san snova...... teže ga je pasirati, pa mu se dodaje u pasirnju po malo vode u kojoj je kuhan.
Monstera moja, tako je to.... za sve prave i dobre stvari se treba uredno pomučiti.
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Znam Dadi da nije lako, ali mene to ne brine puno, kad si nešto umislim onda to provedem u djelo i nije mi teško....
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
tekel ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 15 Kolovoz 2013 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 112 |
pustolovka kad berete trninu nakon mraza ili prije
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
sok i dzem od drenka je meni apsolutni broj jedan od svih tih domacih sokica i dzemova :) u selu od kud mi je dida u lici ima tone i tone drijena, samo treba pricekati prvi mraz da bude dobar za brati.
nabrusila sam se da cu iduci vikend ici brati tamo sve sta ima, kad moji odlucili bas tad imati berbu sugavog grozdja :/ vinograd je zlo i propast, sve volim sta raste ali vinograd ne mogu smisliti, posebno jer oni to toliko prskaju i ubijaju otrovima da tamo zemlja vjerojatno svijetli u mraku. fuj.
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Moji isto imaju malo vinograda, ali nikad ništa ne špricaju, grožđe im je svake godine prekrasno, istina nije nikakav cijep, niti išta takvoga ( obična bijela i crna noja ) ali obožavam ga brati isto tako i jesti jer nema straha od bilo kakvih otrova, pravo je prirodno, kakvim ga je Bog dao, a moji posadili...... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sad se i sama trudim uzgojiti i dobiti nekoliko trsova, čisto onako za svoj gušt, da imam na stolu zdravog grožđa za jesti......To mi je na prvom mjestu, vino i bilo kakvi alkoholni nusproizvodi kod mene ne dolaze u obzir...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Je lako je tako kad imas izbor :)) kod nas vinograd od par tisuca trsova, a u obitelji je od moje sukunbabe. I sad ti njima nekaj objasni, kad se boje da nebi koja bobica manje bila. Radje bih da je desetina uroda ali cisto, nego ovako. A nije da zivimo od vina, dapace, nesto se i proda al vecinom to bude za vinjak jer di ces danas sa vinom kad je cileansko i australsko jeftinije, a bogme nije nista losije, ak ne i bolje. Bzvz, samo cekam strpljivo, i onda cup-cup pa na lomacu, i posadit nesto korisno na toj zemlji jednog dana.
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
... i meni je baš koma kada vidim kako bakice luduju za raznim špricanjima i umjetnim gnojivima... (čast izuzecima)... i rješenje svakog problema traže u poljoprivrednoj apoteci... ali mi je zato jako drago što se mlađe generacije okreću eko vrtlarstvu!
|
|
![]() |
|
Wolfsbane jako dobro te razumijem....I sama sam bila u takvoj prilici....... vezanih ruku, a htjela sam imati nešto svoje, ne govorim o vinogradu, ali poznata mi je masa takvih stvari.... Rosi i mene veseli saznanje da se puno ljudi okreće alternativnoj zaštiti biljaka ali me žaloste stvari kad npr. imaš glupe i nerazumne susjede koji spaljuju plastiku blizu tvojeg vrta.....Mislim stvarno.....Ako jedom lijepo ljudima kažeš, razumnom je i to dovoljno....Luđacima možeš reći deset puta, sto puta, ništa....Još se trude da ti još više napakoste....Ja bi to sve spakirala i u Guantanam bez milosti ikakve.... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
e,to, najbolje je kad odu u poljoapoteku i onda im ovi tamo daju Kalendar prskanja
![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Sigurna sam da ćete se složiti sa mnom da nije baš neka fora prskati i cvijeće... sa time sam se srela na ovome forumu... Naravno da cvijeće ne jedemo ali taj otrov ipak ide u zemlju i zrak i sve to kruži i dio dođe do našega povrća... Ma niti jedan otrov ne može biti dobar... deterđenti razni, sredstva za čišćenje, sve je to noćna mora za majku prirodu... ali malo sam preopširno krenula sa temom... Poljoprivrednici će prskati i dalje da prinos bude veći... vrtlari neki hoće, neki neće... ja neću...
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Rosi, ja nikad ni ne prskam cvijeće ničime jer to također nije potrebno.... Wolfsbane, ljudi su još uvjek zatupljeni, zaslijepljeni ili bolje da kažem zaglupljeni s tim otrovima.....To je samo jedna velika obmana i prevara kako dobro slagati kupca, splašiti ga ako ne šprica da će imati nikakakav urod i ono najosnovnije i najgore izvlačenje novca od naivnih ljudi, eto to je taj dobar marketinški trik kako na prevaru nekome maznuti lovu... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Ako netko bude kuhao pekmez od šipka neka pokuša procijediti kroz najlon čarapu ( novu ), tako se najbolje i najlakše maknu dlačice .....
Ja sam pravila liker od šipka, ima lijepu boju...... i fin je..... |
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Milice puno ti Hvala što si ovu informaciju podijelila s nama.... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Drage moje povrtlarke (da ne kažem pekmezare
![]() I ne mislim na svinjsku mast, ovo se izgovara brzo i kratko. Ja sam ga kao dijete obožavala uz tijesto s mrvicama, njoke, tijesto s grizom.... sada ga ne pravim, nije mi vrijedno za mene samu..... U soku od grožđa, onome koji se istisne presom pa u njemu bude komadića mesa bobica grožđa, kuhaju se komadi raznog voća dok se voće ne raspadne i sve se ne pretvori u nešto poput marmelade, samo rijeđe. A koristilo se kao prelijev za tjesteninu....
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
Dadi, iskreno priznajem nisam nikad čula za to, ali mi je baš lijepo znati kako kod nas svaka regija ima neke svoje " starine " i vuče običaje iz djetinjstva, onako kako su nas naši stari naučili....mene stvarno takve stvari fasciniraju, kako u tako maloj zemlji ima toliko različitih, a opet po nečemu sličnih ljudi....
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 308309310311312 381> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |