Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3031323334 282> |
Korisnik | |
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
UKRASNE TRAVE
"su u isti mah i nježne i izdržljive i elegantne. Ove raznovrsne biljke imaju važnu ulogu pri oblikovanju vrta jer pridonose njegovom skladnijem izgledu. Svojom laganom strukturom smekšavaju jake kontraste između drugih biljaka i unose smirenost u nasade. Osim elegantnih listova, mnoge trave krase i lijepi perasti cvjetovi. Vrt ujedno djeluje prirodnije jer su trave i u prirodi zastupljene u biljnim zajednicama. Visoke trave trebaju puno prostora i najbolje dolaze do izražaja posađene pojedinačno ili u manjim skupinama, dok su niske vrste idealne za rubove gredica, kamenjare, žardinjere i posude. Zaljubljenost u trave često nastaje tek na drugi pogled ali ta ljubav dugo traje. Ove biljke nemaju velike šarene cvjetove no osvajaju svojom nježnom strukturom a ipak su snažne i izdržljive. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
jankić ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 105 |
Predivno
![]() |
|
uživaj u mladosti,nikada nećeš biti mlađi nego što si danas
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
opet san cilu večer u tvom vrtu...i MM sam natjerala da gleda.....sad tek vidim da ja neman ništa ... i ... i ... a jojjj kako ti je lipooo....sutra ču u svom vrtu cili dan sjediti i mozgati.....ufff...neman riječi...., a samo pišem...pa ja i neman vrt kad pogledam tvoj.....a jojjj
![]() ![]() ![]() |
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
jankić
![]() |
|
![]() |
|
Ružo moja ružice,
nije to neki veliki problem za napraviti. potreban je dobar početak-teren, biljke,voda, kamenja ti ne fali,a sve ostalo biljke odrade same. ovo što si vidjela je tek početak. mnoge biljke tek izviruju iz zemlje jer je kod nas tek nekoliko dana toplo. |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Ja ću kao i Ruža, stalno se vraćam tvom vrtu, kao prvo terena nemam- gradsko zemljište skupo, vode nemam, voda skupa kao suho zlato, a ljeti redukcije kad je suša sve usmjere prema turističkim naseljima a mi ostanemo bez nje, a kako kažeš kamena ne fali e to je jedino što ima u izobilju i što mi onda ostaje diviti se tvom prostranstvu koje si tako lijepo osmislila
![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
![]() Kamenika (Saxifraga) ![]() Rabarbara(Rheum rhabarbarum) ![]() Biskupska kapica(Epimedium sp.) ![]() Suručica(Spiraea x vanhouttei) ![]() Kozja krv (Lonicera japonica) ![]() Srdašce (Dicentra) ![]() Planinska zečina (Cenraurea montana) ![]() ![]() Rambler ruža (Chevy chase) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biskupska kapica ![]() |
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Savršeno!!!!!
Koliko uživam u ljepoti tvog vrta, isto toliko uživam u tvojim komentarima i opaskama.Iz svake tvoje riječi istovremeno izvire ogromna ljubav prema cvijeću i veliko znanje i iskustvo, koje tako nesebično dijeliš sa svima nama. |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
bas mi je pasala setnja po tvom vrtu ,ovako umornoj...kako je samo eleganta kamenika sa svojim cvjeticima...jeli nju treba porezat kad zavrsi cvjetnja da se potakne ponovna ili je to ,to..jedna cvjetnja i gotovo
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
to je mali vrt ali ga slike prikažu kao "ranč". znam da je veći od tvoja dva kvadrata i iskreno mi je žao što ne možeš imati više. istina je da je neprocjenjiva vrijednost imati svoju vodu. do jučer je voda ležala u vrtu a ovih dana se sve osušilo i klonulo od jakog sunca. da nema mog bunara i vode koja stalno nadolazi, bilo bi jako teško održatibiljke na životu, pogotovo mlade tek posađene. |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Sada kada sam u tvom vrtu,teško mi je otići,a ne pohvaliti dolazak proljeća i miris procavalog cvijeća,koji je svojim mirisom ispunio moju sobu.
Čujem tvoj pjev i uživam u tom poju, ![]() Lijepo mi je sve kod tebe ![]() ![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
samo ti šetaj, nadam se da ćemo uskoro šetati i tvojim vrtom i uživati u cvatnji tvojih biljčica. |
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Preljep ti je vrt.
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
napisala si -savršeno..ogromna ljubav...veliko znanje...iskustvo. u tih par riječi je recept za ovakav vrt jer ljubav te tjera da promatraš biljku, da udovolijiš njezinim potrebama ,da to zapamtiš i kao i uvijek, u životu, niti jedan trud nije uzaludan,pogotovo onaj koji je učinjen iz ljubavi. i opet je ljubav početak i kraj! |
|
![]() |
|
a da me udomiš u jednom od cedrova? ![]() |
|
![]() |
|
ljiljus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
Prekrasno SlavujVk!
![]() |
|
Lipik
|
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Ooo, procvala je moja čipkasta miljenica, suručica.
![]() I koliko je nježnosti i ljepote u sitnim cvjetićima biskupske kapice. ![]() |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Prekrasan vrt i prekrasna tema ovdje se može svašta vidjeti ali i naučiti
![]() Samo mi nešto nije jasno kad je to sve prije procvalo kod tebe ![]() |
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
![]() |
|
ksan, za nekoliko dana.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3031323334 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |