Kaktusi u cvatu |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3132333435 134> |
Korisnik | |
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Odlično, vrlo mala razlika između njega i mediolobivije čak i gotovo identičan cvijet baš sa ga pogledala na cactus info. Bar neće zauzeti puno mjesta kod drugi cereusi a i ne treba sto godina do cvjetanja,
|
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Pinus mišljenja sam da je Miss M. u pravu što se tiće imena. Ovo je Rebutia pygmaea. Ovo je jedan od bodljića s najviše sinonima, a cvate u širokoj paleti boja.
Pygmaeocereus bylesianus ima tjelo malo izdužđenije od ove Rebutie, mada su na naizgled slićni. Očigledna razlika je u izgledu cvijeta. Ovaj tvoj ima oblik cvijeta tipićan za Rebutie dok Pygmaeocereus bylesianus ima izduženiji i tanji vrat cvijeta, latice su uže i šiljatije, a cvijet je oskudniji u broju latica. |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
kad budes dijelio od njega pelcere (mislim ako) molim te da budem prva na listi fenomenalan je ... odajem pocast..priznajem jos se nisam s njim susrela pa cak ni na internetu...morat cu definitivno jos vise guglati
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Ljudi moji kako me samo veseli gledanje ovih vasih ljepotana!!! Divota....
|
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
kaktusiću koji ljepotani...
![]() pinus lijep je i gotovo ![]() nisam pratila pa pitam zbog cvjetnih pupova |
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Prekrasno Mali kaktus!!
![]() ![]() |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Mali kaktus ljepo ih je vidjeti ovako rascvijetane.
Da li možda znaš imena šutom sa zadnjeg posta i rozastom iz prethodnog posta? Kako mi se čini to bi mogli biti neki Gymnići. |
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
![]() |
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Prelijepi su ovako rascvjetani M.kaktus. Ide to tebi. I tvoji su lijepi Miss M. Pravo obilje različitih cvjetova i boja kod vas dvije
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Divni su Miss M.samo me zanima kako se zove ovaj skroz desno,sa roza cvijetom?
|
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Miss M,prelijepi su
![]() |
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
![]() ![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
Kamenjar,oborila si me s nogu
![]() |
|
|
![]() |
|
Wooooow kamenjar,da imam ovakav kaktus,stalno bih se hvalila s njim .Mada nesto ne volim bijele cvjetove,ovaj je divan.
|
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3132333435 134> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |