Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kaktusi u cvatu
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kaktusi u cvatu

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3132333435 134>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2012 u 21:39

Pygmaeocereus bylesianus

Mali su pigmejci a mali cereusi su pygmaeocereus-i. Točniji radi se o Pygmaeocereus bylesianus ili sinonim Pygmaeocereus akersii kaktusu.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2012 u 22:09
Odlično, vrlo mala razlika između njega i mediolobivije čak i gotovo identičan cvijet baš sa ga pogledala na cactus info. Bar neće zauzeti puno mjesta kod drugi cereusi a i ne treba sto godina do cvjetanja,
Na vrh
zmaj View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 317
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zmaj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2012 u 23:41
Pinus mišljenja sam da je Miss M. u pravu što se tiće imena. Ovo je Rebutia pygmaea. Ovo je jedan od bodljića s najviše sinonima, a cvate u širokoj paleti boja.
Pygmaeocereus bylesianus ima tjelo malo izdužđenije od ove Rebutie, mada su na naizgled slićni.
Očigledna razlika je u izgledu cvijeta. Ovaj tvoj ima oblik cvijeta tipićan za Rebutie dok Pygmaeocereus bylesianus ima izduženiji i tanji vrat cvijeta, latice su uže i šiljatije, a cvijet je oskudniji u broju latica.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2012 u 16:08

Zmaj pogledaj ga na ovoj slici. Ovdje se je pripremao za cvjetanje. Nisam napisao da mu cvijet traje samo od jutra do navečer i gotovo, nema više.
Na vrh
tara2009 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tara2009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2012 u 20:09
kad budes dijelio od njega pelcere (mislim ako) molim te da budem prva na listi fenomenalan je ... odajem pocast..priznajem jos se nisam s njim susrela pa cak ni na internetu...morat cu definitivno jos vise guglati
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2012 u 21:25
evo i mojih skromnih cvjeteka

Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2012 u 21:27
ups,ovu sam zaboravila

Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2012 u 23:10
Ljudi moji kako me samo veseli gledanje ovih vasih ljepotana!!! Divota....
sutnja je zlato....
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 07:20
kaktusiću koji ljepotani... smile94

pinus lijep je i gotovo Thumbs%20Up, dogodine će sigurno biti više cvjetova, to je novi ili otprije?
nisam pratila pa pitam zbog cvjetnih pupova
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 09:38
Prekrasno Mali kaktus!!SmileSmile
Neka se sve zeleni
Na vrh
zmaj View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 317
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zmaj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 14:08
Mali kaktus ljepo ih je vidjeti ovako rascvijetane.
Da li možda znaš imena šutom sa zadnjeg posta i rozastom iz prethodnog posta? Kako mi se čini to bi mogli biti neki Gymnići.
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 14:29
Malo i od mene jučer sam ih iznijela van nakon što su mjesec dana boravili pred sunčanim prozorima u potkrovlju unutra su ostele još samo hawortie i mesembi te nešto maleckih.
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 17:05
Prelijepi su ovako rascvjetani M.kaktus. Ide to tebi. I tvoji su lijepi Miss M. Pravo obilje različitih cvjetova i boja kod vas dvijeClap Thumbs%20Up  Clap Thumbs%20Up
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 13:03
Divni su Miss M.samo me zanima kako se zove ovaj skroz desno,sa roza cvijetom?
sutnja je zlato....
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 15:35
Originalno poslano od člana dzeni dzeni napisao:

Divni su Miss M.samo me zanima kako se zove ovaj skroz desno,sa roza cvijetom?
Notocactus uebelmaniusdo njega mali s roza cvijetom gymnocalycium bruchi, dvije mammillarie carmenae, mammillarie baumi sa žutim cvjetovima,prva lijevo mammillaria duwei
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 16:22
Miss M,prelijepi suClap
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2012 u 19:10

pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2012 u 19:12
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2012 u 19:25
Kamenjar,oborila si me s nogusmile227
Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2012 u 19:59
Wooooow kamenjar,da imam ovakav kaktus,stalno bih se hvalila s njim .Mada nesto ne volim bijele cvjetove,ovaj je divan.
sutnja je zlato....
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3132333435 134>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.