Limun |
Odgovori | Stranica <1 3132333435> |
Korisnik | |
xFARUKx
Novo sjeme Pridružen: 15 Siječanj 2015 Lokacija: tuzla Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vec 3 godine imam 4 limuna...Normalno rastu i sve najj...Ali sad mi se u zemlji pojavise neke male bijele bubice.Citao sam i sve radio da ih ubijem,ali nista.Jednom limunu se pocelo susiti lisce i opalo je.Sda je poceo crniti od vrha ka dole!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Terezija
Već proklijao Pridružen: 14 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 233 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da bismo svi pokušali riješiti tvoj problem, piši nam da li je limun posađen u zemlju na otvorenom ili je u loncu? Da li je cijepljen? Bilo bi dobro ih slikaš.
|
|
Sunlight
Upravo klijam Pridružen: 14 Lipanj 2014 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 147 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neki dan sam nabavila sadnicu limuna "Meyer improved", u centru ih je bilo dosta, bili su visoki negdje metar i po, sa par grancica, a svaki je imao po jedan zreo plod limuna na sebi. Bas su bili neobican prizor u ovo hladno vrijeme.
Ima li jos neko ovu vrstu limuna?
|
|
Andrija 2
Nedavno posijan Pridružen: 10 Svibanj 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 62 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo par slika od limuna sorte feminelo lunario.
http://post.org/ - http://post.org/app.php - free screen capture http://post.org/ - http://post.org/ - 20mb image hosting |
|
JosipaNu
Trajnica Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i sama sam proslo ljeto dobila limun u cvatu...oko 10 cvjetova je bilo ali hrpa bubica po njemu doslovno je curila smola sa njega...niti jedan plod nije uspio ali zato je sad zdrav i ceka da pusti pupove...neznam ga bas orezati pa sam malo improvizirala podvezivanjem a vidim da lijepo pusta nove listove....
|
|
divno je biti nekome nesto....
|
|
kacunak
Odrastao grm Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja posadila sjemenke limuna onako iz radoznalosti u omanju teglu ali ne i najmanju, oni svi nakon 40 dana poizlazili. Dignem teglu da pogledam odozdo, korijen bas izasao van!
Ajme, pa u sta to posaditi da si miran godinu kad je vec ovako korijen poludio? Ja mislila drzati preko zime na prozorskoj dasci, cisto zbog dekorativnog lisca onako divno zelene boje, eto radi ukrasa, a vidi sad nece mi velika tegla stati na prozor ako presadim |
|
ilje
Novo sjeme Pridružen: 14 Rujan 2015 Lokacija: slav brod Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozz imam limun posadjen iz sjemenke star je oko godinu i pol visok je nesto vise od 1 m
zanima me ako ga na kalemim kad ce pocet radjat ? a ukoliko ga moram kalemit da bi dobio plod kad je najbolje to radit ? |
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kad se nakalemi može roditi za godinu-dvije.
Ako imaš topliji prostor sa dosta svjetla i ako je limun u vegetaciji,možeš ga kalemiti i sada,na pup,ili na proljeće. |
|
ilje
Novo sjeme Pridružen: 14 Rujan 2015 Lokacija: slav brod Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo upravo nakalemio e sad dal ce se primit pitanje je prvi mi je put da to radim stavio sam 5 pupova
na T rez i omoto izolirkom temperatura vani nije bas sjajna 16c neznam jel ga trebam u kucu unjet ? i jedno pitanje za koliko dana trebam traku skinut ? |
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To je malo puno 5 pupova,bolje bi tjeralo da je jedan.Traku skini kad pupovi potjeraju.I bolje da su unutra ako je hladno.
|
|
ilje
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a jbg nisam znao mogu ja njih poslje potrgat ako se svi prime pa ostavim samo jedan ako je tako bolje
|
|
misoo83
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Već proklijao Pridružen: 10 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 172 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam koristio 3 pupoljka kad sam kalemio moj limun, imao puno plemki a samo jednu podlogu pa reko bolje probam vise komada u slucaju da se neki ne primi kad na kraju svi se primili.
|
|
Geography
Novo sjeme Pridružen: 16 Svibanj 2013 Lokacija: Lukavac, Bosnia Status: Offline Bodovi: 46 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo mog limuna uslikan 1.10.2015. Ima cvjetova, malih limunčića, srednjih i onih velikih koji treba da počnu da dozrijevaju
|
|
ilje
Opcije poruke
Hvala(0)
|
izgleda imam problem evo jutros sam primjetio promjene kod pupova kora se malo rasirila i kroz rupicu se vidi stablo sta da radim jel vrjedi pokusat zatvorit voskom ili da ne diram ???
|
|
Andrija 2
Nedavno posijan Pridružen: 10 Svibanj 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 62 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vosak neće škoditi. meni se isto desilo, pa sam se koristio voskom, to je normalno. viđam često agrume na kojima se kora razdvojila.
|
|
ilje
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo da javim jedan mi je pup sto sam kalemio struno ostali su zeleni ali jos nisu izbili neznam jel se to primilo ??? da li bi sad trebo odsjec stablo iznad pupova koje sam kalemio ?
|
|
ilje
Opcije poruke
Hvala(0)
|
par fotki gdje se vidi kalem
http://oi65.tinypic.com/15ofek2.jpg http://oi68.tinypic.com/2d131x2.jpg |
|
Sunlight
Upravo klijam Pridružen: 14 Lipanj 2014 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 147 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam problem sa agrumima koji traje vec mjesec dana...naime, svi mladi izboji i listovi izgledaju neobicno, na donjoj strani listova su neobične crne duguljaste, valovite šare, i svi ti listovi zakržljaju i deformišu se zbog toga. Da li je neko imao slično iskustvo i kako ga je rijesio?
|
|
Sunlight
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovako gledajući izgleda kao da su neki maleni tanki crvici ispod paučine, ali nije tako, ovaj bjeličasti prekrivac sto lici na paučinu je u stvari onaj milimetarski tanki pokrivni sjajni sloj na površini lista koji je jedini ostao netaknut dok je tkivo ispod njega degradiralo.
|
|
trava
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To je lisni miner,ako pogledaš malo pažljivije na jednom kraju kanalića možeš vidjeti malog žućkastog crvića.Živa pošast,ima 4-5 godina da se taj nametnik pojavio i vrlo ga je teško uništiti.Trebao bi ga uništit Confidor,ja pokušao i nije mi uspjelo.
|
|
Odgovori | Stranica <1 3132333435> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |