Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Decoupage tehnika – salvetna tehnika > Decoupage galerija radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moji radovi
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moji radovi

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3334353637 79>
Korisnik
Poruka
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Status: Offline
Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2009 u 13:08
goga ovo je fantastično! smile76
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Gogs View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1484
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gogs Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2009 u 14:10
Originalno poslano od člana sanjam sanjam napisao:

Je li ti teško objasniti kako ih napravi ovako lijepo. Ja sa staklom nemam baš iskustva pa bi mi dobro došla kratka poduka.[IMG]http://www.cvijet.info/forum/smileys/smiley17.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="Tongue" />

ma nije teško.Načupkaš ili izrežeš salvetu,prisloniš na tanjur (s donje strane) i pređeš ljepilom. Kada se osuši onda motiv pobojaš bijelom bojom i kad se i to osuši capkaš prstima, spužvicom ili kistom okolo na okolo kako ti se sviđa. Kad se ponovo ošuši ja onda sve pređem nekom bojom tako da mi nije trackav jer mi je ljepše kad je jednobojan i ne vide se prelazi boja, potezi kista... i kad je opet sve suho prelakiraš. E tu sam bila "pametna" i poslušala savjete onih iskusnijih pa sam uzela lak u spreju, a sad ću kupiti i lak u boji (bež ili vanilija) za onaj završni prelaz nakon farbuckanja a prije lakiranja. Jel kužiš kaj od ove litanije ?? samo naprijed
Na vrh
miškopiško View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 489
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miškopiško Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2009 u 14:12
Originalno poslano od člana Gogs Gogs napisao:

PREEEEEEKRASNOOOO!!!!!!smile211
Na vrh
salomon View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 496
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje salomon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2009 u 15:41

Originalno poslano od člana salomon salomon napisao:

Ja ne mogu vjerovat da su to salvete!!!! Sad sam malo pogledala cijelokupan opus, i ne bih stvarno nikad pogodila da su to salvete.... Svaka čast Gogs! 

hvala, hvala, trudim se, pridružuješ se k nama????

Jao, mislim da nisam dorasla tome. Za sad samo gledam i upijam..pa možda jednom...
Neke dane si golub...a neke kip...
Na vrh
hippy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 0
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hippy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2009 u 15:44
Gogs, ovo mora da je jakooooo stara salveta...predivna je, zaista   
Na vrh
ljiljanari View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 332
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljanari Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2009 u 15:47

Je li ti teško objasniti kako ih napravi ovako lijepo. Ja sa staklom nemam baš iskustva pa bi mi dobro došla kratka poduka.[IMG]http://www.cvijet.info/forum/smileys/smiley17.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="Tongue" />

ma nije teško.Načupkaš ili izrežeš salvetu,prisloniš na tanjur (s donje strane) i pređeš ljepilom. Kada se osuši onda motiv pobojaš bijelom bojom i kad se i to osuši capkaš prstima, spužvicom ili kistom okolo na okolo kako ti se sviđa. Kad se ponovo ošuši ja onda sve pređem nekom bojom tako da mi nije trackav jer mi je ljepše kad je jednobojan i ne vide se prelazi boja, potezi kista... i kad je opet sve suho prelakiraš. E tu sam bila "pametna" i poslušala savjete onih iskusnijih pa sam uzela lak u spreju, a sad ću kupiti i lak u boji (bež ili vanilija) za onaj završni prelaz nakon farbuckanja a prije lakiranja. Jel kužiš kaj od ove litanije ?? samo naprijed

capkaš prstima, spužvicom ili kistom okolo na okolo kako ti se sviđa.
Ovaj dio ja ne kužim?! Embarrassed
Na vrh
Gogs View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gogs Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2009 u 17:20
Originalno poslano od člana ljiljanari ljiljanari napisao:

capkaš prstima, spužvicom ili kistom okolo na okolo kako ti se sviđa. Ovaj dio ja ne kužim?! [IMG]smileys/smiley9.gif" align="absmiddle" alt="Embarrassed" />

Radi se ispod tanjura. Kad zaljepiš salvetu i osuši se ljepilo onda boju trackaš okolo salvete-radiš prelaze
Na vrh
Gogs View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gogs Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2009 u 17:21

Na vrh
Gogs View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gogs Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2009 u 17:29
ljiljanari, sanjam -ovaj tanjur gore naljepila sam salvetu koju sam izrezala kao i ove male cvijetiće. Kad se ljepilo osušilo onda sam po salveti i cvijetićima nanijela bijelu boju. Kad se i to osušilo uzela sam spužvicu i trackala boju okolo ljubica - od sredine prema rubovima, pa prelazila bojom preko boje da se malo izmješaju. Kad se i to osušilo onda sam sve ponovo prešla bijelom (možeš bilo kojom) bojom i kad se i to posušilo pošpricala bezbojnim lakom
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2009 u 17:31
prekrasno gogs,prekrasno!!!!!!smile76smile141
Na vrh
Gogs View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gogs Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2009 u 17:40
Originalno poslano od člana hippy hippy napisao:

Gogs, ovo mora da je jakooooo stara salveta...predivna je, zaista   [IMG]smileys/emot127.gif" align="middle" />

hippy, možda je i naša generacija ako ne i starija i jako je porozna (stara oko 40+ jer sam je dobila od tete koja ih je sakupljala kad je ona bila mala a znaš kad smo ih mi sakupljale)
Na vrh
esmeralda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 873
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje esmeralda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 10:17

Prekrasno Gogs, a prvi tanjur je posebnismile71

meni je super u životu
Na vrh
sanjam View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sanjam Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 10:27

ljiljanari, sanjam -ovaj tanjur gore naljepila sam salvetu koju sam izrezala kao i ove male cvijetiće. Kad se ljepilo osušilo onda sam po salveti i cvijetićima nanijela bijelu boju. Kad se i to osušilo uzela sam spužvicu i trackala boju okolo ljubica - od sredine prema rubovima, pa prelazila bojom preko boje da se malo izmješaju. Kad se i to osušilo onda sam sve ponovo prešla bijelom (možeš bilo kojom) bojom i kad se i to posušilo pošpricala bezbojnim lakom

Sve ovo izgleda jednostavno, danas ću odmah pokušati nešto slično, jedino me buni to što kažeš da si sve prešla prvo bijelom bojom a onda preko nje drugim, a bijela se ne vidi niti malo i ovaj tanjur ti izgleda baš fantastično, kao da je sad izašao iz neke tvornice... mislim, od mene svaka pohvala, bravo, bravo!!!!
Na vrh
Gogs View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gogs Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 11:30
bijelom bojom moraš preći preko motiva jer kad bi bojala bilo kojom bojom iza tj. na salvetu ne bilo efekta čistoće orginalnih boja, zato se to radi. Naučila na svojim greškama.Ispočetka sam motiv bojala onim bojama koje su na salveti npr. crveni cvijet pa žuti tučak, zeleni list itd. ali jednostavnije je sve preći bijelom   probaj obje tehnike pa ćeš vidjeti razliku sretno
Na vrh
ljiljanari View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 332
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljanari Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 11:37
Hvala Gogs Smile zadnji tanjur ti je presavršen, probat ću danas nešto napraviti po tvojim uputama 
Na vrh
dori-st View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 689
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dori-st Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 15:13

bijelom bojom moraš preći preko motiva jer kad bi bojala bilo kojom bojom iza tj. na salvetu ne bilo efekta čistoće orginalnih boja, zato se to radi. Naučila na svojim greškama.Ispočetka sam motiv bojala onim bojama koje su na salveti npr. crveni cvijet pa žuti tučak, zeleni list itd. ali jednostavnije je sve preći bijelom   probaj obje tehnike pa ćeš vidjeti razliku sretno

Meni sad tek ništa nije jasno. Uvijek sam mislila da je zalijepi salveta pa onda tupka okolo boja, a sad ti kažeš prvo bijela, pa onda boja. Pa kako će se vidjeti druga boja ako sam sve prešla bijelom? Preko nje? Niš ne kužim. smile60Pomagaj!!!!!!
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 15:41
Dori-st po motivu pređeš uvijek bijelom bojom da ti on dođe do izražaja...jer ako pređeš recimo crvenom motiv ti se neće lijepo vidjeti...kužiš sada??? Bijela boja je samo da se istakne motiv a dalje si kombiniraš ostale boje koje želiš.
Na vrh
anastazija View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1422
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anastazija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 16:11
tanjiri sa ružom i ljubičicama su mrak!smile97
Na vrh
dori-st View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 689
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dori-st Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 23:18
Originalno poslano od člana proljeće proljeće napisao:

Dori-st po motivu pređeš uvijek bijelom bojom da ti on dođe do izražaja...jer ako pređeš recimo crvenom motiv ti se neće lijepo vidjeti...kužiš sada??? Bijela boja je samo da se istakne motiv a dalje si kombiniraš ostale boje koje želiš.

Hvala proljeće, sad kužim. Plavuša, šta ćeš? Tongue
Na vrh
sanjam View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sanjam Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2009 u 11:14

Sve ovo izgleda jednostavno, danas ću odmah pokušati nešto slično, jedino me buni to što kažeš da si sve prešla prvo bijelom bojom a onda preko nje drugim, a bijela se ne vidi niti malo i ovaj tanjur ti izgleda baš fantastično, kao da je sad izašao iz neke tvornice... mislim, od mene svaka pohvala, bravo, bravo!!!!

E sad mi je jasno, ali sam ipak morala shvatiti na grešci, zapravo nisam pažljivo pročitala što si napisala. Jučer sam to pokušala raditi samo se zeznula jer sam bijelom prešla i salvetu i okolo. Kada se osušilo išla tapkati spužvicom ali mi je dizalo boju. Fol je u tome da se samo motiv pređe bijelom a okolo bojom koju želiš. Uglavnom, sve sam oprala i radila ispočetka i na kraju nije ispalo loše. Hvala na pomoći!!! Hm, i ja sam plavuša.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3334353637 79>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,282 sekundi.