Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 282> |
Korisnik | |
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
KARMEN ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1443 |
Jako lijepo i sve rascvjetano. A što ti je ono plavo s desne strane slike. Ni s naočalama ne vidim dobro. Jesu li to presličice ili mini perunike?
|
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Karmen, to su presličice.
volim ih zbog njihove plave boje, inače se šire i ima ih svugdje po vrtu . |
|
![]() |
|
Leona31 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
Sve je fantasticno
![]() |
|
![]() |
|
Wanessa ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 385 |
Prekrasan Vrt!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
ma predivno je,u ovih par dana nastao je pravi vatromet boja i mirisa
![]() |
|
![]() |
|
Leona
Wanessa blu sky ![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Svakodnevna gošća koja se prikrade, pa mirise, vizure i ljepotu tvojeg vrta upije, a nakon toga ispunjene duše krene dalje sam i ja!!
Kako lijepo proljeće u tvojem slavonskom (k)raju!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Danas na brzinu prošetah ovom prekrasnim vrtom prvi komentar bio je:"pa ovo je puno ljepše neko na slici" mislim time sam sve rekla.
|
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
|
LJEKOVITO BILJE
Divlja trava nosi u sebi iskru žive, čiste energije. Svaka billjka je mala tvornica čuda, koja ovisno o dijelu dana blago mijenja svoj kemijski sastav. Berba ljekovitog bilja se mora odvijati u točno određenom vremenu za svaku biljku. Jako je bitno poštivati biljku. To znači ne čupati i kidati bezglavo sve na što se naiđe. Zastati na trenutak,zahvaliti se prirodi na tako divnom daru i uzeti od nje samo mali dio. Ako naiđete na malu biljku,treba je ostaviti, jer nakon vas će doći drugi ljudi, životinje koje će ju jesti, mravi koji će pokupiti sjeme. Martina Bogdanić ČAJ ILI OPARAK Zakuhajte vodu, pričekajte 30 sekundi i prelijte preko bilja. Neka odstoji 10 min dok se ne ohladi ili preko noći. Ova metoda je poželjnija za lišće i cvijeće koje lako ispušta ljekovita svojstva u tekućinu. UVARAK Suhu biljku stavite u hladnu vodu i polagano zakuhajte. Smanjite plamen i lagano kuhajte dok ne ostane četvrtina početne količine[10 min ili duže] te ostavite da se ohladi. Ova se metoda koristi za tvrde djelove poput korjenja, kore i sjemenja koji se prethodno lome ili gnječe kako bi ispustili aktivne tvari. Koristi se i za zelene djelove bilja, ukoliko su potrebne mineralne soli. Neiskorištenu tekućinu mozete čuvati u hlladnjaku do 3 dana. TINKTURA stavite 100 g osušene ili 230 g svježe izrezane billjke u staklenku s poklopcem. Dodajte 570 ml alkohola koji mora biti barem 60 postotni. Tretirani etilni alkohol i medicinski alkohol nisu pogodni. Najbolja je rakija lozovača. Mješavinu stavite na toplo i povremeno protresite. Procjedite kroz dvostruko platno. Čuvajte u dobro zatvorenoj ,tamnoj staklenoj boci. Tinkture mogu dugo stajati. SKUPLJANJE LJEKOVITOG BILJA LIŠĆE je najkvalitetnije prije nego se otvore pupoljci. CVJETOVI su na vrhuncu kada se skroz otvore. KORIJENJE je najkvalitetnije u jesen kada se sokovi iz lišća povlače u korjen. KORA je najbolja nakon proljeća kada se sokovi podignu. |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opet sam malo setala tvojim vrtom ! Ostala sam od ljepote bez rijeci !
![]() |
|
![]() |
|
bucka123 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 665 |
U ljepoti tvog vrta ne mogu odmah iz prve sve pregledati pa se vraćam i uživam. Zanima me koliko dugo suručica cvjeta. |
|
Nemoj hodati ispred mene,možda te neću moći pratiti. Nemoj hodati iza mene, možda te neću znati voditi.Samo hodaj pokraj mene i budi mi prijatelj.
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Prošetah u ove kasne noćne sate
![]() |
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Jutros tiho prošetala tvojim vrtom. Nadam se da ti nisam smetala
![]() |
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
agava1504 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Siječanj 2013 Lokacija: Moslavina Status: Offline Bodovi: 204 |
šećem vrtom, pijem kavicu, uživam i punim baterije za današnji dan..
![]() |
|
![]() |
|
toni ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Babotok Status: Offline Bodovi: 13567 |
![]() |
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
uvik san u tvomu vrtu i uživan i neman riči
![]() |
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Cvuijece je MRAK!!Pa ti zeno ne moras ici u park imas ga kod kuce. Hvala ti na receptu o branju ljekovitog bilja.
![]() |
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |