Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Triša piše dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Triša piše dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3334353637 40>
Korisnik
Poruka
zvonkica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 968
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvonkica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2009 u 20:05
Ma bravo draga!
Ča si sjemenke sijala direktno na gredice ?
Ja sam ih posijala u lončiće, a mravci će ti navratiti jer sam ih ja poslala kod tebe samo da ne moran stavljati bljak-biokil!smile68
Bez boja i cvijeća nema ljepote !
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4461
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2009 u 20:45
Ajme što si se ti naradila danasClapClapClap
Ja se bojim direktno van još saditiCry
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2009 u 21:09
Ma ja san veći dio posijala direktno u vrt, napr. cinije, kosmose, noćne frajle, sve moguće bolje sljeza, koje sam dobila, vrtni hibiskus, turski karnfil, amarantus, djevojačke suze, različak i još hrpu toga.
Ima to i nečeg što je dvogodišnje, neke su i trajnice, no ima najviše ovih jednogodišnjih, iako vjerujem da će i kosmos i noćne frajle i kadifice i same izaći, kao i mnoge druge koje su se rasijale po vrtu.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2009 u 22:27
Ma bravo Triša i ja ću sijati direktno vani, samo kod mene je tako suha zemlja od bure da ću trebati dobro zaliti, da mi ne odnese sve u more.
život je more
Na vrh
zvonkica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvonkica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2009 u 22:34
Baš tako, ostatak sjemena bacam direktna linija vrt, pa kako bude!
 Što više prčkaš to gore, pa u posudice pa iz posudice , pa u vrt ....
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2009 u 22:56
za TMsmile79.I za tebe draga,ajme šta si ti sve već napravila!!!!!!!!!!Još malo i ovak budeš izgledala u dvorištupreko ljeta se nebudeš ni vidjela.Jedva čekam da to sve procvate  kod tebesmile161
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2009 u 07:32

Sad si i mene pokolebala. Ja sam mislila jučer, pa nisam stigla (sada i bolje da nisam)  sijati u posude. Stvarno, bit će mi lakše direktno u zemlju. Tako radi MKM i ima uvijek više cvijeća od mene i manje zafrkancije od sijanja do sađenja.

Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2009 u 08:41
Hoya danas se samo bojim za nježne biljkice koje su vani izvirile, ako padne jaka kiša sve će mi potuć.
RIJEKA

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2009 u 08:55
A jooooj!
Možda bude sitno padalo. Evo sad sam išla pogledati prognozu. Kažu da će tek u srijedu obilnija kiša.
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2009 u 09:18
Hoya s druge pak strane treba mi kiša za "tvoju" travu, koju sam jučer posijala, uh baš smo neki nikad nam nije pravo.
RIJEKA

Na vrh
zvonkica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvonkica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2009 u 21:07
Oj dodole , a oblaci preko sela  , oj dodole ... Zvonkica dozvala kišu za vašu travu!
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4461
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2009 u 21:10

A mene vuće da bi isto nešto sijala ali kod mene bi to zbilja bilo prerano....i zato priznajem...zavidim vamWink

Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2009 u 21:14
Evo cjeli dan neko mutljavo vrijeme, pa nisam baš nešto radila u dvorištu, ali sam zato popodne bila kod korijenka va Rukavce i donijela si desetak malina za posadit u vikendici i baš san zadovoljna. Usput sam uživala u prekrasnoj hacijendi korijenkine obitelji. Ono što smo vidjeli na slikama nije ništa prema onome što sam danas doživjela gore među tim predivnim ljudima.
Danas  sam malo sređivala slike mojih kaktusa i sukulenata u želji da otvorim zasebnu temu, jer ih imam prilično, a želja mi je da ih nabavim što više.
RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2009 u 15:34
Kiša, kiša, kiša - radovi na nuli, ali dobro koristim vrijeme za neke druge stvari koje inače kad je sunce ne stignem.
Opet sam opustošila rasadnik, pa donijela kući neke nove biljkice. Niknuo mi ricinus od Božikovina, to je na izgled zdrava debelja biljka, pa da ima i takvo sjeme (fažol).
Cvatu i poneke biljke, izviruju lukovice, izvirili turski karanfili, malo pregusto, no što je tu je.
Valjda je hladno, jer još druge biljke ne niču.
Samo nekoliko riječi u dnevniku, da ga ne zapustim.
RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2009 u 19:24
Danas je valjda kiša izmamila anemone, vidim da su nikle na veliko.
Sklonila sam jaglace s kiše u kuću da mi ih ne potuče.
Inače dobila sa sadnice tayberyija od kat.ree. spremame se posaditi ih polovinom ovog mjeseca u vidkendici u Skradniku.
RIJEKA

Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2009 u 08:59
Ča ćeš ovaj vikend u Skradnik ? Sad stvarno imaš toga za posadit. Čitan da su ti niknuli turski garofuli (karanfili) Mane su se zatrli pa te molin da kad budu za presad da mi ih par sačuvaš. Bilježim se sa štovanjem Wink
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2009 u 09:32
Neću ovaj vikend nego idući, da odmah moren sve posadit.
Turski su vani u jednom vrtiću - doduše još je nešto pokraj njih, ali vjerujem da je to to. Doć ćeš ih razpoznati i zajedno zet.
RIJEKA

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2009 u 15:21
u da ste mi vas dve blize,kod mene je turski k. nikao bas dosta,ma pregusto,morat cu ga rasadjivati.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2009 u 19:44
Danas konačno sunčan dan, pa sam presadila neke krasule, koje su bile u kupljenim malim lončićima. Stavila sam neke sukulente i kaktuse u kamenjar - mislim da će takav ostati ove godine.
Presadila sam jedan kaktus i predivan hibiskus, što mi je mm kupio za 8.mart..
Jako je još mokro pa se baš i ne može nešto raditi, ali čini mi se da mi je iznikla trava - mali crvići - vidjet ćemo što će biti jer tu ipak šetaju psi.
RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2009 u 18:19
Danas ujutro sam sve kućno cvijeće iz hodnika stavila na terasu, očistila hodnik i napravaila malu rekonstrukciju.
Presadila dvije kalatee zajedno u jednu veliku vazu, vani stavila kalnhou tomentosu, jednu hatoriu, euphorbiu, koje su još bile u kući - mislim da je vrijeme da se prilagode životu u dvorištu.
Viseću policu, koja je služila za sjemenke i mlade biljčice stavila van i mm će joj napraviti mjesto tako će po ljeti visiti vani, a po zimi unutra. Kako imam malo mjesta svake godine radim isto. Kućne biljke koje ne mogu van ostaju u hodniku, a sve drugo u dvorište ili na terasu.
Neki slikice stavit ću u Trišino dvorište.
RIJEKA

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3334353637 40>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,187 sekundi.