Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Morsko-cvjetni ugođaj
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Morsko-cvjetni ugođaj

Odgovori Odgovori Stranica  <1 357358359360361 370>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4968
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2013 u 10:55

Draga Lantana, šta da ja napišem za ovaj biljni raj kad su prethodne posjetiteljice sve rekle i uz njihovo dopuštenje ponavljam sve šta je rećeno.
smile113   smile79
Bolje može onaj tko hoće nego onaj tko može
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2013 u 23:57
Hvala svima na posjeti, vjerujem da se vama sa sjevera čini da ja živim u tropima, ali vjerujte kad zapuše orkanska bura hladnije je nego kod vas kad je minus.
Kod mene se izredao red bure, red sunca i osim što je bura istukla sve što nije u zavjetrini, vrt još uvijek izgleda dobro. Cvatu žuta, pacifika, ruže, bugenvilia, leonotis, gazanije, margarete, ostići, pa čak i plumbago. Uvijek volim malo tih boja i mirisa iz vrta prenjeti u kuću, pa evo malo aranžmana iz vrta:

Ruže slomi bura pa sam ih ubrala, tako lijepo mirišu

Malo sam sređivala po kući jer jedino vikendom imam vremena i našla sam ove stare šalice, odmah mi je pala ideja kako bi ih bilo dobro posaditi kaktuse

Posadila sam i lukovice amarilisa, zumbula i narcisa da prije procvjetaju, neznam da li sam zakasnila, zumuli su već krenuli i narcisi, a za amarilise neznam, evo svi se sunčaju na terasi

Pozdrav svima iz juga Lijepe naše, a ako Bog da slijedeći tjedan idem i ja na godišnji, a onda ću se ići malo smrzavati u sjeverne krajeve. smile79

život je more
Na vrh
toni View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje toni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2013 u 00:23
toni

o Babotok,moj Babotok
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2013 u 10:33
u ovo maglovito i hladno jutro pogledati ovako lijepo složene aranžmaniće i k tome još ubrane u tvom vrtu stvarno ugrije dušu , hvala ti na tome smile169
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2013 u 10:43
lantana blago tebi na lijepom vremenu.kod nas magla i cmoljavo da se čovjeku ne živi.tako je i našim jadnim biljkicama.jedina utjeha su nam ove spremljene u kuću
kod tebe još uvijek prekrasnih cvijetićasmile169
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2013 u 15:18
lijepo je vidjeti svježe cvijeći iz vrta u vazamaClap prezgodne su ti posude s novoposađenim kaktusima i ono novo što je ..amarilisiThumbs Up narcisi...dođi da se smrzneš u mojem krajuHug čekam tesmile114
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2013 u 15:39
Hvala ti na ovim lijepim buketićima, mislim da je to bilo za svačiji gušt. Odabrala sam si žutu u čajniku Big smile
Pozdrav i uživaj na GO, meni je sljedeći tjedan poluradan Wink
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2013 u 16:47
od crvenih do žutih tonova - divno 
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Prosinac 2013 u 08:56
...uživam u bojama i oblicima iz tvojeg vrta, draga LantanaSmile...

Navratiš do metropole na kavicu?
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Prosinac 2013 u 16:15
Prekrasne ruže iz tvog vrta 
i kaktusići u šalicama!
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Prosinac 2013 u 17:18
Lantana ona narandžasta penjačica je tecomaria. Kupila sam je mojoj sestri prije par godina, reže ju više kao visoki žbun. Rekla mi je da joj još i za Božic cvate.
Kod tebe je uvijek sve prelijepo i cvjetno, a u ove nama maglovite dane još više budi uzdahe za toplinom juga i predivnim mirisima jesenjeg cvijeća i mora.
Osijek prelijepi grad na Dravi
Na vrh
blue sky View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje blue sky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Prosinac 2013 u 17:38
kod nas magla a kod tebe sunce  sa prekrasnim bojama cvijećaSmile
Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2013 u 20:30
Gledam malo lukovice na suncu, moji hippeastrumi su odcvjetali ili cvjetaju a one koje sam pospremila na mirovanje u jesen još su na hladnome i mračnome. Planiram ih posaditi u veljači, neka odmore. Gdje su bile skladištene tvoje lukovice amarilisa? Da li imaju cvjetne stapke?

Inače, vrt ti je prekrasan... samo ne smijem previše gledati mediteranske vrtove jer sam ljubomorna kada vidim kako bugenvilija raste - kao korov... smile64
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2013 u 05:25
draga lantana, vrt ti je prekrasan, prava oaza

mislim da u hladno doba svi forumaši imaju isti put, ko mjesečari doteturamo k tebi "na jug" po dozu sunca , da nas ogrije i olakša nam izdržati sivilo
po nadu da će za par mjeseci i kod nas opet krenuti boje

Na vrh
Leona31 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3106
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Leona31 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2013 u 07:40
Prelepi cvetni aranzmani,kaktusici u soljama ....ko zna zna...Wink
Nije isto covek u pustinji
i pustinja u coveku
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2013 u 07:45
Evo mene ujutro na šetnji po tvom vrtu,nama sa sjevera zaista izgleda kao da živiš u tropima,tvoje sunce nas ipak ugrije,znaš kako je to kad ga danima ni ne vidiš.

Nadam se da se vidimo iza praznika,jel da!?
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2013 u 23:20
Hvala svima na posjeti smile79
Evo napokon i moga GO. Malo sam sređivala kuću i vrt, jer nakon Božića idemo na sjever. Već dugo nisam bila na kopnu i baš se veselim.

Mari dolazim u Kutinu oko Nove godine i obavezno se vidimo.

Korijenko znam da ti voliš žutu boju, to sam prvo zapamtila na CIF-u. Uživaj u nadolazećim blagdanima.

Sara ove godine planiramo preko granice u posjet rodbini koju nisam vidjela 20 godina, pa neznam kako ću sve složiti, ali ako ikako bude moguće vidimo se.

Lana baš dobro da si rekla da se može šišati u grm, bolje mi odgovara nego kao penjačica. Draga moja Bračka šaljem ti najtoplije pozdrave iz tvoga otoka.

Desert Rose ja sam se ovo malo igrala, ove lukovice amarilisa su bile u vrtu i kako ih ima puno, malo sam ih izvadila i posadila u pitar da vidim da li će u kući procvjetati prije. Zumbuli hoće sigurno, a za amrilise ćemo vidjeti.

Natalija ovo je bila jedna od najtoplijih jeseni, danas je na terasi bilo 25 stupnjeva. Ruže i bugenvilija cvatu neumorno ima puno cvijeća koje još uvijek cvate.

Mali kaktus nadam se da se vidimo na jednoj kavi, a do tada šaljem ti puno sunčanih pozdrava.

U ovo doba godine uvijek me ulovi neka hiperaktivnost u prikupljanju materijala i izradi aranžmana svih vrsta i namjena i dekoriranju, pa evo malo što sam sve radila:

Ove godine je prirodni adventski vijenac u zdjeli od drva masline, mahovina i šipci (nar) kao držaći svijeća. Uglavnom je sve iz prirode.

Evo jedne sličice iz vrta i pretoplog Bola

život je more
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2013 u 23:38
smile55krasno
Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Prosinac 2013 u 00:58
I ja sam uživala u bojama tvog vrta sad kad je moj u crnobijelom izdanju i to sa sepijom kad ga magla prekrije. 
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Prosinac 2013 u 09:24
...svijeće u naru, odlična i lijepa ideja...elagantni ukrasi, krasno ti je sveSmile...
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 357358359360361 370>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,672 sekundi.