Moj prvi vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3435363738 184> |
Korisnik | |
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Stavila sam otrove za voluharice u rupe koje su dalje od povrtnjaka. Pravi sam ubojica, nemam milosti ubila mi je beštija prošlogodišnju hostu.
Moji sudjedi sade mlade voćke, ali ne štite ih ničim, sve će voluharica da zamezi ![]() Ruke mi još nisu prošle. Tamo je vrijeme bilo za duge rukave sve do nedelje. Na licu mi nije ništa izgorilo, ali zato siraste ruke ![]() Sutra idem zaliti vrtek , malo se pozabaviti krumpirom i vidjeti što se dešava sa ostatkom biljčica i cvijeća. ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Jako mi se svidja tvoj kamenjar, bas je prekrasan.
Ovo sto ti zoves kadulja, da li je latinski naziv salvia? Ja sam posijala nekoliko salvia crvenih, tek sada nicu. Kod mene su krastavci losi. Posijala sam ih unutra, pa kasnije prenela u plastenik van u vrt, ali im je bilo hladno, pa su mi neki propali. ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Hvala na pohvali Fuksijica
![]() Da to je salvija, ali ne ljekovita ( bar tako mislim), nemoj si kuhat čaj ![]() Krastavce sadi van tek kada zemlja dobro ugrije, prije nebu ništa od njih. Kod tebe bi prije to išlo u 6. mjesecu nego sada. To ti važi za tikvice, grah, rajčice... Pokušaj to što nije propalo noću zaštiti, i posadi nove valjda će nešto uspjeti. Boriš se isto kao i ja, zato će povrće biti slađe ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Točno, to je ukrasna kadulja, salvija.
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Zna li netko što je ovo, divlji izboj ruže ili je normalni?
![]() Evo će nešto cvjetati. ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
činimi se da je riječ o divljem izboju. najbolje čes vidjet tako sto čes otkopati malo zemlje i vidjet odakle ta mladica raste. ako se probila iz korjena ruže treba je odmah odsjeć jer ti divlji izboji crpe ružu,ako se to ne odstrani iz tog izdanka ce doć neki novi cvjet koji nema nikave veze sa ružom koju imas. i ti izboji znaju rast brzo,rastu ka trava a u biti vise stete nego koristi. svi izdanci ruza moraju rast iz debla i normalno se granati a ne iz zemlje i korjena ruže.
|
|
![]() |
|
Hvala Rose učim se i nije mi lako, ne razlikujem korov i povrtaljku u ranom stadiju. Izludi me to, ali moram naučiti. Za korov čekam da razlika bude vidljiva( kako Mama napisa).
![]() Pikaju me nevidljivi mali komarci, gotovo su bijeli. To su valjda bebe žedne krvi. I ubrzo ću se nožem češati ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Krumpir smo jučer sadili. Ja kao Triška već ga nadrnula, jednim udarcem 2 muhe i trećim voluharicu ( daj Bože).
![]() ![]() Malčarenje spašava žedne biljke. ![]() I još jednom moj kamenjar, slikan nabrzaka dok me MM vukao za uši ( kaže slikam sve što stignem-ma laže ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Moje cviće ispred ulaznih vrata.
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Moje nove kamenjarke.
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
odlično,ljepo ti je sve
|
|
![]() |
|
Hvala Rose
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
krasno ti je sve ali uspori malo, budeš se preforsirala a tko bude onda radil? Sad malo uživaj
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Smrčko, ovaj ti je prekrasan
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Potpisujem se pod Otok. Kamenjar je prekrasan. A ostalo? Ma vas dvoje ste tako vrijedni!Imate malo poljoprivredno dobro u svom vrtu. Ali, doista oprez! I s preforsiranjem i sa suncem pogotovo. Nađi neku laganu bluzu s rukavima, na glavu šešir i još ako možeš rukavice.... Sunce je vrag! |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
super je kamenjar,a još kad nove biljčice posadiš
![]() poslušaj baku glede sunca..kremica isto neka treba biti pogotovo ako si svijetle puti,a sada se namaži nekim losionom poslije sunčanja ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Hvala vam svima
![]() Nisam svijetle puti,čak pretamne. Svejedno nije dobro biti dugo na suncu, jako je. Trošim 2 lijeka zbog kojih ne bi smjela na sunce, radovi su pri kraju što se tiče povrtnjaka. Danas sam čula da se u subotu i nedelju nevalja ništa saditi zbog mijene. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Da Baka čak 3 šešira i kape sam nabavila. Sad se modiram i mijenjam uz blatnjavu odjeću
![]() Rukavice nešto ne volim te su mi ruke kao u poljoprivrednika, ali natjerat ću se da ih nosim. Na fizikalnoj se uzvinjavam zbog ruku, a galvanske struje kroz ranice na prstima peku ko vrag. Od zemlje ruke popucaju i isuše se. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Šmrcko, divimo se vrtovima ali rekla bih da tvoj zaslužuje posebnu pohvalu. Radi vode. Vjerujem da svi ostali imaju neku "špinu"(pipu) u vrtu. A vas dvoje još morate donositi vodu! Stvarno krvavi rad da vam bude tako lijep i plodan!
![]() Ja isto volim samo ruke, ali sam se uspjela naučiti staviti rukavice. Imam neke automehaničarske za neku sitnu lovu u Merkuru, ali fino prijanjaju uz ruke za kopanje i šišanje. Za mokro ne. Za to imam gumene. Kupila sam zamalo premali broj, ali me zato ne smetaju jedino imam problem kad ih skidam.
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
smrcko, kamenjar ti je WOW !
A što se ruku tiče - stavim platnene rukavice i mackam po blatu. Ruke i rukavice budu iste.
Stavim gumene, završim raditi, skinem i onda golom rukom u blato. Ja jednostavno ne mogu završiti raditi, a da ruke ne budu zemljive.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3435363738 184> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |