Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj prvi vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj prvi vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3435363738 184>
Korisnik
Poruka
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2009 u 23:51
Stavila sam otrove za voluharice u rupe koje su dalje od povrtnjaka. Pravi sam ubojica, nemam milosti ubila mi je beštija prošlogodišnju hostu.
Moji sudjedi sade mlade voćke, ali ne štite ih ničim, sve će voluharica da zameziConfused.
Ruke mi još nisu prošle. Tamo je vrijeme bilo za duge rukave sve do nedelje. Na licu mi nije ništa izgorilo, ali zato siraste rukeCry prepekle se u kratkim rukavima.
Sutra idem zaliti vrtek , malo se pozabaviti krumpirom i vidjeti što se dešava sa ostatkom biljčica i cvijeća.Embarrassed
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 750
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2009 u 08:20
Jako mi se svidja tvoj kamenjar, bas je prekrasan.
Ovo sto ti zoves kadulja, da li je latinski naziv salvia?
Ja sam posijala nekoliko salvia crvenih, tek sada nicu.

Kod mene su krastavci losi. Posijala sam ih unutra, pa kasnije prenela u plastenik van u vrt, ali im je bilo hladno, pa su mi neki propali.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2009 u 13:03
Hvala na pohvali FuksijicaWink.
Da to je salvija, ali ne ljekovita ( bar tako mislim), nemoj si kuhat čajLOL.
Krastavce sadi van tek kada zemlja dobro ugrije, prije nebu ništa od njih. Kod tebe bi prije to išlo u 6. mjesecu nego sada. To ti važi za tikvice, grah, rajčice... Pokušaj to što nije propalo noću zaštiti, i posadi nove valjda će nešto uspjeti. Boriš se isto kao i ja, zato će povrće biti slađeEmbarrassed
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2009 u 13:32
Točno, to je ukrasna kadulja, salvija.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2009 u 00:18
Zna li netko što je ovo, divlji izboj ruže ili je normalni?

Evo će nešto cvjetati.

Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2009 u 00:38
činimi se da je riječ o divljem izboju. najbolje čes vidjet tako sto čes otkopati malo zemlje i vidjet odakle ta mladica raste. ako se probila iz korjena ruže treba je odmah odsjeć jer ti divlji izboji crpe ružu,ako se to ne odstrani iz tog izdanka ce doć neki novi cvjet koji nema nikave veze sa ružom koju imas. i ti izboji znaju rast brzo,rastu ka trava a u biti vise stete nego koristi. svi izdanci ruza moraju rast iz debla i normalno se granati a ne iz zemlje i korjena ruže.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2009 u 00:45
Hvala Rose učim se i nije mi lako, ne razlikujem korov i povrtaljku u ranom stadiju. Izludi me to, ali moram naučiti. Za korov čekam da razlika bude vidljiva( kako Mama napisa). Embarrassed

Pikaju me nevidljivi mali komarci, gotovo su bijeli. To su valjda bebe žedne krvi. I ubrzo ću se nožem češatiAngry
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2009 u 00:54
Krumpir smo jučer sadili. Ja kao Triška već ga nadrnula, jednim udarcem 2 muhe i trećim voluharicu ( daj Bože).Embarrassed

Malčarenje spašava žedne biljke.

I još jednom moj kamenjar, slikan nabrzaka dok me MM vukao za uši ( kaže slikam sve što stignem-ma lažeWink).

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2009 u 01:03
Moje cviće ispred ulaznih vrata.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2009 u 01:05
Moje nove kamenjarke.

Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2009 u 01:15
odlično,ljepo ti je sve 
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2009 u 01:32
Hvala RoseHeart. Idem konačno spavati. Laku noć.smile49
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2009 u 06:39
krasno ti je sve ali uspori malo, budeš se preforsirala a tko bude onda radil? Sad malo uživaj
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2009 u 07:52
Smrčko, ovaj ti je prekrasan

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2009 u 08:05

Potpisujem se pod Otok. Kamenjar je prekrasan.

A ostalo? Ma vas dvoje ste tako vrijedni!Imate malo poljoprivredno dobro u svom vrtu.Big%20smile

Ali, doista oprez! I s preforsiranjem i sa suncem pogotovo. Nađi neku laganu bluzu s rukavima, na glavu šešir i još ako možeš rukavice.... Sunce je vrag!

Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2009 u 08:48
super je kamenjar,a još kad nove biljčice posadiš Thumbs%20Up
poslušaj baku glede sunca..kremica isto neka treba biti pogotovo ako si svijetle puti,a sada se namaži nekim losionom poslije sunčanja Wink
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2009 u 23:04
Hvala vam svimasmile79

Nisam svijetle puti,čak pretamne. Svejedno nije dobro biti dugo na suncu, jako je. Trošim 2 lijeka zbog kojih ne bi smjela na sunce,  radovi su pri kraju što se tiče povrtnjaka.

Danas sam čula da se u subotu i nedelju nevalja ništa saditi zbog mijene.Embarrassed
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2009 u 00:52
Da Baka čak 3 šešira i kape sam nabavila. Sad se modiram i mijenjam uz blatnjavu odjećuWink Od sada samo u dugim rukavima, baš me dobro isfrigalo.

Rukavice nešto ne volim te su mi ruke kao u poljoprivrednika, ali natjerat ću se da ih nosim. Na fizikalnoj se uzvinjavam zbog ruku, a galvanske struje kroz ranice na prstima peku ko vrag. Od zemlje ruke popucaju i isuše se.Embarrassed
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2009 u 07:18
Šmrcko, divimo se vrtovima ali rekla bih da tvoj zaslužuje posebnu pohvalu. Radi vode. Vjerujem da svi ostali imaju neku "špinu"(pipu) u vrtu. A vas dvoje još morate donositi vodu! Stvarno krvavi rad da vam bude tako lijep i plodan!Clap

Ja isto volim samo ruke, ali sam se uspjela naučiti staviti rukavice. Imam neke automehaničarske za neku sitnu lovu u Merkuru, ali fino prijanjaju uz ruke za kopanje i šišanje. Za mokro ne. Za to imam gumene. Kupila sam zamalo premali broj, ali me zato ne smetaju jedino imam problem kad ih skidam.Confused 
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2009 u 09:40
smrcko, kamenjar ti je WOW !
A što se ruku tiče - stavim platnene rukavice i mackam po blatu. Ruke i rukavice budu iste.
Stavim gumene, završim raditi, skinem i onda golom rukom u blato. Ja jednostavno ne mogu završiti raditi, a da ruke ne budu zemljive.
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3435363738 184>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.