Vrtno cvijeće |
Odgovori | Stranica <1 3435363738 43> |
Korisnik | |
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne mogu naći temu o njoj, POLEMONIUM, il tak nešto, vrtna biljka sa plavim cjetićima na relativno povišoj stapci....posijala sam je dosta kasno, nije cvala...Dal je to trajnica, il ću morati nanovo nabaviti sjeme???
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lovrica nemoj biti nestrpljiva, trajnica je, cvast će nagodinu.
|
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala BB! Nisam nestrpljiva, nego mi je baš slatki cvetek, a kod mene sve nekaj kasno odlučilo cvasti ili uopće ne cvasti! U biti, ja sam kriva, malo kasnije sm sijala!
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
emka
Nedavno posijan Pridružen: 07 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 82 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Molim pomoć, da li netko zna da li se tzv. ptičja trava ili cerastum ono puzajuće cvijeće srebrnih listića sa bijelim cvjetićima treba šišati krajem zime ili ne, jer nakon ljeta primjećujem u sredini ispod novih mladica osušene dijelove ili bar tako izgledaju. Znači da li samo pustiti da raste godinama ili ne. Hvala i pozdrav.
|
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ga samo malo pošišam (počupam), ono što je trulo i suho ispod, da ga oblikujem, jer se širi ko korov.
Počupane grumene posadim na drugo mjesto. Na proljeće raširi se kao da ga nisam niti takla. Ako je dosta hladna zima, zaštitim ga lišćem, koje se i onako samo nenese na njega. Pozdrav i sretno! |
|
emka
Nedavno posijan Pridružen: 07 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 82 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala, jer gledam najviše je ispod suho a na vrhovima svježe izraslo, pa sam mislila ako uklonim suho uklonit ću i ono svježe naraslo. Hvala na pomoći. Pozdrav
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da i ja malo dodam na ovu temu. Ne poznam ovu biljku pod nazivom ptičja trava, ali ako mislimo na Cerastium, naš naziv je rožac. To je biljka suhih kamenjara, voli sunce, siromašno tlo, dobro podnosi sušu. U vlažnom i hranjivom tlu gubi svoju svijetlosivu karakterističnu boju. Dobar pokrivač tla, lijep zimi i ljeti kad cvjeta mnoštvom bijelih cvjetića, ali invanzivan, pa potiskuje druge biljke u svom susjedstvu. O tome valja voditi računa prilikom sadnje. Kod uzgoja trajnica općenito gledano, treba posao svesti na najmanju moguću mjeru. Rožac ne treba zaštitu. U proljeće je dovoljno malo pročešljati suhe listiće, grabljicama ili prstima, a kako bi ograničili njegovu neobuzdanu želju za osvajanjem prostora može se odrezati duge izboje, djelije urednije i potiče kompaktni rast, no ni to nije nužno. Bit će lijep ako i to ne učinimo.
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dobro kaže bb da treba paziti kuda s njim, jako, jako lako se širi
meni je žao baciti ikoju biljku pa sam rožac samo preselila na drugo mjesto i sad muku mučim s njim - ne smeta mu ni zima ni sunce, a širi se brzinom munje ovo ljeto, na sušnom mjestu je izgledalo kao da se posušio, no sada je tamo predivan tepih zelenih listića |
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i mojem se rošcu koji puta napravi rupa, a onda ja tu samo bacim poveći kamen i izgleda super.
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
ikrokar
Upravo klijam Pridružen: 04 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 121 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Haggkvist
Novo sjeme Pridružen: 15 Veljača 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
darijaz
Upravo klijam Pridružen: 20 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 138 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što bi reka moj ujak lipa moja, neznan baš. Rezultat češ vidit tek kad zatopli ,daj bože. Dok još mrzne biljke se drže kad se snjeg otopi, onda biljke pokazuju koja je ostala. SRITNO.
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a kako je s agavom?
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
ikrokar
Upravo klijam Pridružen: 04 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 121 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
darijaz
Upravo klijam Pridružen: 20 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 138 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
IKROKAR nisam mislila ništa loše,kakve su zime na moru, vjerovatno je to bio šok za njih.dobro je da je sve ok pozdrav
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga RS,
Sa agavama ,nije baš najbolje,ofureni i uništeni listovi,sada čekam da malo ugrije,pa da zbrajam štetu.
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dobro došao Haggkvist
|
|
maya
Mladi grm Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne znam da li sam na pravom mjestu,ni da li se radi o vrtnom cvijecu,ali ne mogu naci ni jedno mjesto da postavim ovo pitanje.Ako mjesto nije dobro molim administratore da post premjeste ili obrisu.Dakle kupila sam sjeme ukrasne rize,moze li mi ko reci sta o toj biljci? www.semenarna.si/podrobnosti-artikla-pridih-azije-v-vasem-vrtu/category/pridih-azije-v-vasem-vrtu/article/okrasni-riz-black-madras-oryza-sativ
|
|
Nije isto zivjeti i biti ziv!
|
|
selena
Novo sjeme Pridružen: 17 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
svaki cvijet je lijep....samo nek se šareni
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imamo li negdje temu o gonfreni, dali je već mogu posijati, a zanima me i kakva je klijavost, prema vašim iskustvima, i dali ću je morati presađivati kad izraste.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Odgovori | Stranica <1 3435363738 43> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |