Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vrtno cvijeće
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Vrtno cvijeće

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3435363738 43>
Korisnik
Poruka
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2011 u 12:21
Ne mogu naći temu o njoj, POLEMONIUM, il tak nešto, vrtna biljka sa plavim cjetićima na relativno povišoj stapci....posijala sam je dosta kasno, nije cvala...Dal je to trajnica, il ću morati nanovo nabaviti sjeme???
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2011 u 13:07
Lovrica nemoj biti nestrpljiva, trajnica je, cvast će nagodinu.
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2011 u 13:46
hvala BB! Nisam nestrpljiva, nego mi je baš slatki cvetek, a kod mene sve nekaj kasno odlučilo cvasti ili uopće ne cvasti! U biti, ja sam kriva, malo kasnije sm sijala!
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
emka View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 82
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje emka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2011 u 13:24
Molim pomoć, da li netko zna da li se tzv. ptičja trava ili cerastum ono puzajuće cvijeće srebrnih listića sa bijelim cvjetićima treba šišati krajem zime ili ne, jer nakon ljeta primjećujem u sredini ispod novih mladica osušene dijelove ili bar tako izgledaju. Znači da li samo pustiti da raste godinama ili ne. Hvala i pozdrav.
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2011 u 00:49
Ja ga samo malo pošišam (počupam), ono što je trulo i suho ispod, da ga oblikujem, jer se širi ko korov.
Počupane grumene posadim na drugo mjesto.
Na proljeće raširi se kao da ga nisam niti takla.

Ako je dosta hladna zima, zaštitim ga lišćem, koje se i onako samo nenese na njega.

Pozdrav i sretno!          smile159

Na vrh
emka View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 82
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje emka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2011 u 07:31
Hvala, jer gledam najviše je ispod suho a na vrhovima svježe izraslo, pa sam mislila ako uklonim suho uklonit ću i ono svježe naraslo. Hvala na pomoći. Pozdrav
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2011 u 08:30
Da i ja malo dodam  na ovu temu. Ne poznam ovu biljku pod nazivom ptičja trava, ali ako mislimo na Cerastium, naš naziv je rožac. To je biljka suhih kamenjara, voli sunce,  siromašno tlo, dobro podnosi sušu. U vlažnom i hranjivom tlu gubi svoju svijetlosivu karakterističnu boju. Dobar pokrivač tla, lijep zimi i ljeti kad cvjeta mnoštvom bijelih cvjetića, ali invanzivan, pa potiskuje druge biljke u svom susjedstvu. O tome valja voditi računa prilikom sadnje. Kod uzgoja trajnica općenito gledano, treba posao svesti na najmanju moguću mjeru. Rožac ne treba zaštitu. U proljeće je dovoljno malo pročešljati suhe listiće, grabljicama ili prstima, a kako bi ograničili njegovu neobuzdanu želju za osvajanjem prostora može se odrezati duge izboje, djelije urednije i potiče kompaktni rast, no ni to nije nužno. Bit će lijep ako i to ne učinimo.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2011 u 09:51
dobro kaže bb da treba paziti kuda s njim, jako, jako lako se širi

meni je žao baciti ikoju biljku pa sam rožac samo preselila na drugo mjesto i sad muku mučim s njim - ne smeta mu ni zima ni sunce, a širi se brzinom munje

ovo ljeto, na sušnom mjestu je izgledalo kao da se posušio, no sada je tamo predivan tepih zelenih listića
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2012 u 09:42
i mojem se rošcu koji puta napravi rupa, a onda ja tu samo bacim poveći kamen i izgleda super.
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
ikrokar View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 121
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ikrokar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2012 u 13:32
Kod nas u Dalmaciji je jako i neuobičajeno hladno. Evo mojih jaglaca, koji su usprkos snijegu i ledu, preživili :

Na vrh
Haggkvist View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Haggkvist Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2012 u 20:48
Na vrh
darijaz View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 138
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje darijaz Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2012 u 21:18
 Što  bi reka moj ujak lipa moja, neznan baš. Rezultat češ vidit tek kad  zatopli ,daj bože. Dok još mrzne  biljke se drže kad se snjeg otopi, onda  biljke pokazuju koja je ostala. SRITNO.
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2012 u 11:56
a kako je s agavom?
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
ikrokar View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 121
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ikrokar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2012 u 12:30
Za nevjerne Tome......upravo slikano (snijeg i led su se davno otopili ) !
Pozdrav

Tongue
Na vrh
darijaz View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 138
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje darijaz Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2012 u 17:27
IKROKAR nisam mislila ništa loše,kakve su zime na moru, vjerovatno je to bio šok za njih.dobro je da je sve ok pozdrav
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2012 u 07:10
Draga RS,
Sa agavama ,nije baš najbolje,ofureni i uništeni listovi,sada čekam da malo ugrije,pa da zbrajam štetu.
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2012 u 12:00
dobro došao Haggkvistsmile73
Na vrh
maya View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2012 u 12:33
Ne znam da li sam na pravom mjestu,ni da li se radi o vrtnom cvijecu,ali ne mogu naci ni jedno mjesto da postavim ovo pitanje.Ako mjesto nije dobro molim administratore da post premjeste ili obrisu.Dakle kupila sam sjeme ukrasne rize,moze li mi ko reci sta o toj biljci? www.semenarna.si/podrobnosti-artikla-pridih-azije-v-vasem-vrtu/category/pridih-azije-v-vasem-vrtu/article/okrasni-riz-black-madras-oryza-sativ
Nije isto zivjeti i biti ziv!
Na vrh
selena View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje selena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2012 u 18:35
svaki cvijet je lijep....samo nek se šareni
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2012 u 19:59
Imamo li negdje temu o gonfreni, dali je već mogu posijati, a zanima me i kakva je klijavost, prema vašim iskustvima, i dali ću je morati presađivati kad izraste.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3435363738 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.