Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj medvjeđi vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj medvjeđi vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3536373839 83>
Korisnik
Poruka
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Srpanj 2010 u 10:06
Medo, neke sličice ti nama daruj. Slikanje vrta dobro će ti doći - opustit ćeš se u laganoj šetnji, vidjeti ljepotu prirode i nas razveseliti novostima..
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Srpanj 2010 u 12:14
A slike vrta poslije kiše? 
Na vrh
Medvjed34 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1640
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medvjed34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2010 u 08:47
Drage moje hvala na lijepim željama i savjetima, svakako ću paziti da ne pazim previše. danas se nešto bolje osjećam, ali jučer je bilo baš nezgodno, vidjet ćemo nakon današnjih terapija i pregleda od strane stručnjaka. jučerašnji dan sam proveo u kući, iako sam trebao napraviti neke stvari po vani. no, pogledat ću danas ima li kakvih novosti pa uslikati i prijaviti promjene.
Živi svaki dan kao da ti je prvi
Na vrh
Medvjed34 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medvjed34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2010 u 21:27
Eto mene s malo novih slikica iz vrta koji je samo čudom pošteđen nevremena koje je opustošilo susjedna dva naselja i pola mojeg. jučer sam se prvi puta provezao kroz naselje danju i shvatio da je tuča opustošila apsolutno sva polja i vrtove, o vinovoj lozi i cvijeću da ne govorim i to samo nekih tristotinjak metara od mojeg dvorišta prema zapadu. samo Bogu izgleda mogu zahvaliti na ovom daru i poštedi.
Kako sam obečao nekoliko slika iz vrta evo, započet ću s jednim livadnim cvijetkom koji mi se stalno pojavljuje u vrtu i oduševljava me svojom jednostavnošću i ljepotom. Ovaj je primjerak već pri kraju, ali stalno se vraća nakon košnje pa vjerujem da će i nakon ove koja će uslijediti kroz par dana.

Nastavit ću sa suncokretima koji, kako bi rekla Misty, stražare ponad mojeg vrta

ovaj je propupao

a ovaj je na dobrom putu da procvate

slijedi slikica neke druge vrste suncokreta. vrlo su niski, svega pola metra. jedva čekam da procvatu pa da vidim kako izgledaju

pa malo okoliša mojeg bregeca koji je sad previše spaljen da bih ga pokazivao... siroti. no kraj njega su počeli Lkacccovi ščirevi

i u toj šumi ščira se potrefila procvasti ova teta kojoj ne znam ime, ali možda je dalija. je li?

pa tamo ispod bregeca procvalo nešto simpa

a vjerojatno se sjećate i onih mojih plutajućih loptica stavljenih u jezerce prije nešto manje od mjesec dana. kupljeno je samo dva paketiča i ukupno ih je bilo sedam, sada je ovo moja Eichornea crassipes...

pa onda malo noviteta koji su me oduševili. ova prva je neka biljkica koja je inače za lonce. nisam baš ljubitelj tih lončanica, ali ova je baš guba pa sam si ju zel. inače je minijatura

ova je pak neka jako čvrsta trajnica koja me podsjeća na lišajeve koji se mogu pronaći na drveću

i za sam kraj ostavljam svoj eksperiment sa đumbirom koji je očito uspio. vidjet ćemo kako će napredovati i u kakvog će se ljepotana pretvoriti

lijepi pozdrav iz vjetrovitog turopolja

Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2010 u 21:36
super su ti cvječke,vodeni zumbul je baš krasni
kad bude viška može koja kuglica?
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2010 u 21:37
Ono nije dalija nego cinija.

Jesi li to sam sadio đumbir? Onaj iz trgovine ili ....?
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2010 u 21:40
Onaj crveni cvetek nije dalija,nego cinija,a ono simpa je ljetni jorgovanTongue
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2010 u 21:46
Medo, sigurna sam da ćeš zapamtiti - onaj crveni cijet nije dalija nego cinija smile197. Vidiš kako mi želimo da što brže sve naučiš.
Na vrh
Medvjed34 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medvjed34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2010 u 06:40
Hana, naravno da će biti kuglica, mislim da bih uskoro mogao i u masovnu proizvodnju.

Hvala OTOK. đumbir je posađen upravo tako, s police dućana u vrt i evo ga niknuo. jedino sam gledao da je već u dućanu imao jedan izdanak koji je tjerao prema van.
i da, siguran sam da ću zapamtiti a ja sam znao da je neka 'ija :)

Mali kaktus, hvala i tebi. kaj se tiče onog simpa cveteka nisam siguran je li ljetni jorgovan u pitanju jer njega imam i jako se razlikuju u listovima. ovaj tu ima uno kraće i ne tako špičaste listove kao jorgovan

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2010 u 07:01
medo izgleda da većina nas na forumu ima jako slične zdravstvene tegobe Tongue i  da smo se svi mi nagonski okrenuli zemlji i biljkama, valjda nam ta terapija najbolje paše pa makar samo gledali, ako već ne možemo raditi LOL

vrt i biljke su ti unatoč vrućini lijepi, a onaj mini sekulent viseći-puzavac sam nedavno nabavila i ja, sigurno su iz istog legla Big%20smile
zove se ceropegia i stvarno je presladak

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2010 u 08:28
Medo vidim da spremaš vrt da bude doista poseban. S posebnim biljkicama, koje baš i nisu uobičjene po našim vrtovima. Bravo! Sad ću kao prava stara baba reći: neka ti Bog da zdravlje!Big%20smile Pa da možeš ispuniti sve planove koje imaš i uživati a i mi skup s tobom!Big%20smile
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2010 u 09:16
Baš me zanima kako će ti uspjeti eksperiment s djumbirom jer i ja sam imala namjeru par puta to napraviti pošto ga se ne mogu nakupovati Wink, izvještavaj nas i dalje Big%20smile.Noviteti super i drago mi je što te je nevrijeme (bar dio) zaobišlo!Ono nešto sa E... u jezercu lijepo napreduje.
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2010 u 09:40
e sad i mene zanima taj đumbir LOL
već vidim tko će iduću godinu imati plantažu šćireva Wink
suncokreti su meni među dražim cvijećem Thumbs%20Up
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2010 u 10:04
Srećom pa te nevrijeme nije dotaklo... Kako smo zahvalni kad nam se zlo ne dogodi - tek tada shvatimo koliko smo nemoćni pred višim silama koje upravljaju pojavama van naše moći... Medić, lijepe si nam slikice pokazal. Svakim danom tvoj vrt sve više raste.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2010 u 12:22
Vidim da su i tvoji suncokreti počeli cvjetati, tako visoki i gordi zbilja podsjećaju na stražu! Inače ih je tako (straža) nazvala springy, a meni se učinilo da im je ime dobro odabrala, barem u mom slučaju, jer se kod mene kočopere na prilazu do ulaznih vrata u kuću. Nastojat ću svakako povirit kad god budem mogla, zanima me hoće li neki od tvojih suncokreta biti šatirani ili crveni. Imao si zbilja sreću da su te nevrijeme i tuča zaobišli. I noviteti su ti lijepi, osobito ona biljčica u lončanici sa srcolikim šarenim lišćem! LOL
Time is something you can never get back..
Na vrh
goga-zg View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje goga-zg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2010 u 13:52
drago mi je da si bar malo prizdravio da možeš poslikati cvijetnjak. ono tvoje čudo u jezercu širi se ko kuga. LOLnadam se da buš došel na iduću kavicu.

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2010 u 14:29
Medo nije me bilo 10-tak dana kod tebe, a ono opet boli, ma to se zove pegula (peh), suncokreti su prekrasni, ja sam samo jednom imala tako velike, bila je to neka kišna godina, a sada su neki mali kržljavi. Meni se od noviteta sviđa ona što liči na lišaj, baš je super, mislim da će do jeseni tvoj vrt već biti reprezentativan Clap
život je more
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2010 u 15:28
kod tebe se jezerce super popunilo....imao si sreće da je i lopoč one boje koju si kupio moj je opet bijeli i sada imam tri Unhappy
Eichornea crassipes se super širi i njega sam imala i okupirao je veliku površinu samo nisam znala da se preko zime mora spremati u akvarij pa mi se smrzao....jel ima naznaka cvijetanju.....

suncokreti su ti taman  ...a moji su preko dva metra

noviteti su ti super....
Na vrh
forzicija2005 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 826
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje forzicija2005 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2010 u 18:28
Došla sam malo u posjet tvom lijepom i urednom vrtu svaka ti čast kako si to sve sredio ma prelijepo je a jezerce je svaki puta sve slađe i slađe !!
Na vrh
cvetlin View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 714
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvetlin Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2010 u 20:27
Prošetala sam od samog početka-proklepetala malo s Đurđom o jezeru-veli kad napraviš svoje bum i tebi došla u goste..

Forumašice su već sve rekle samo ptpisujem i brz oporavak.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3536373839 83>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.