Moj medvjeđi vrt |
Odgovori | Stranica <1 3536373839 83> |
Korisnik | |
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Medo, neke sličice ti nama daruj. Slikanje vrta dobro će ti doći - opustit ćeš se u laganoj šetnji, vidjeti ljepotu prirode i nas razveseliti novostima..
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
Sponzorirani linkovi | |
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A slike vrta poslije kiše?
|
|
Medvjed34
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Drage moje hvala na lijepim željama i savjetima, svakako ću paziti da ne pazim previše. danas se nešto bolje osjećam, ali jučer je bilo baš nezgodno, vidjet ćemo nakon današnjih terapija i pregleda od strane stručnjaka. jučerašnji dan sam proveo u kući, iako sam trebao napraviti neke stvari po vani. no, pogledat ću danas ima li kakvih novosti pa uslikati i prijaviti promjene.
|
|
Živi svaki dan kao da ti je prvi
|
|
Medvjed34
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eto mene s malo novih slikica iz vrta koji je samo čudom pošteđen nevremena koje je opustošilo susjedna dva naselja i pola mojeg. jučer sam se prvi puta provezao kroz naselje danju i shvatio da je tuča opustošila apsolutno sva polja i vrtove, o vinovoj lozi i cvijeću da ne govorim i to samo nekih tristotinjak metara od mojeg dvorišta prema zapadu. samo Bogu izgleda mogu zahvaliti na ovom daru i poštedi.
Kako sam obečao nekoliko slika iz vrta evo, započet ću s jednim livadnim cvijetkom koji mi se stalno pojavljuje u vrtu i oduševljava me svojom jednostavnošću i ljepotom. Ovaj je primjerak već pri kraju, ali stalno se vraća nakon košnje pa vjerujem da će i nakon ove koja će uslijediti kroz par dana. Nastavit ću sa suncokretima koji, kako bi rekla Misty, stražare ponad mojeg vrta ovaj je propupao a ovaj je na dobrom putu da procvate slijedi slikica neke druge vrste suncokreta. vrlo su niski, svega pola metra. jedva čekam da procvatu pa da vidim kako izgledaju pa malo okoliša mojeg bregeca koji je sad previše spaljen da bih ga pokazivao... siroti. no kraj njega su počeli Lkacccovi ščirevi i u toj šumi ščira se potrefila procvasti ova teta kojoj ne znam ime, ali možda je dalija. je li? pa tamo ispod bregeca procvalo nešto simpa a vjerojatno se sjećate i onih mojih plutajućih loptica stavljenih u jezerce prije nešto manje od mjesec dana. kupljeno je samo dva paketiča i ukupno ih je bilo sedam, sada je ovo moja Eichornea crassipes... pa onda malo noviteta koji su me oduševili. ova prva je neka biljkica koja je inače za lonce. nisam baš ljubitelj tih lončanica, ali ova je baš guba pa sam si ju zel. inače je minijatura ova je pak neka jako čvrsta trajnica koja me podsjeća na lišajeve koji se mogu pronaći na drveću i za sam kraj ostavljam svoj eksperiment sa đumbirom koji je očito uspio. vidjet ćemo kako će napredovati i u kakvog će se ljepotana pretvoriti lijepi pozdrav iz vjetrovitog turopolja |
|
|
|
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
super su ti cvječke,vodeni zumbul je baš krasni
kad bude viška može koja kuglica? |
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ono nije dalija nego cinija.
Jesi li to sam sadio đumbir? Onaj iz trgovine ili ....? |
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Onaj crveni cvetek nije dalija,nego cinija,a ono simpa je ljetni jorgovan
|
|
OTOK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Medo, sigurna sam da ćeš zapamtiti - onaj crveni cijet nije dalija nego cinija . Vidiš kako mi želimo da što brže sve naučiš.
|
|
Medvjed34
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hana, naravno da će biti kuglica, mislim da bih uskoro mogao i u masovnu proizvodnju.
Hvala OTOK. đumbir je posađen upravo tako, s police dućana u vrt i evo ga niknuo. jedino sam gledao da je već u dućanu imao jedan izdanak koji je tjerao prema van. i da, siguran sam da ću zapamtiti a ja sam znao da je neka 'ija :) Mali kaktus, hvala i tebi. kaj se tiče onog simpa cveteka nisam siguran je li ljetni jorgovan u pitanju jer njega imam i jako se razlikuju u listovima. ovaj tu ima uno kraće i ne tako špičaste listove kao jorgovan |
|
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
medo izgleda da većina nas na forumu ima jako slične zdravstvene tegobe i da smo se svi mi nagonski okrenuli zemlji i biljkama, valjda nam ta terapija najbolje paše pa makar samo gledali, ako već ne možemo raditi
vrt i biljke su ti unatoč vrućini lijepi, a onaj mini sekulent viseći-puzavac sam nedavno nabavila i ja, sigurno su iz istog legla zove se ceropegia i stvarno je presladak |
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Medo vidim da spremaš vrt da bude doista poseban. S posebnim biljkicama, koje baš i nisu uobičjene po našim vrtovima. Bravo! Sad ću kao prava stara baba reći: neka ti Bog da zdravlje! Pa da možeš ispuniti sve planove koje imaš i uživati a i mi skup s tobom!
|
|
ivna
Trajnica Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš me zanima kako će ti uspjeti eksperiment s djumbirom jer i ja sam imala namjeru par puta to napraviti pošto ga se ne mogu nakupovati , izvještavaj nas i dalje .Noviteti super i drago mi je što te je nevrijeme (bar dio) zaobišlo!Ono nešto sa E... u jezercu lijepo napreduje.
|
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
e sad i mene zanima taj đumbir
već vidim tko će iduću godinu imati plantažu šćireva suncokreti su meni među dražim cvijećem |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Srećom pa te nevrijeme nije dotaklo... Kako smo zahvalni kad nam se zlo ne dogodi - tek tada shvatimo koliko smo nemoćni pred višim silama koje upravljaju pojavama van naše moći... Medić, lijepe si nam slikice pokazal. Svakim danom tvoj vrt sve više raste.
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
misty-da
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidim da su i tvoji suncokreti počeli cvjetati, tako visoki i gordi zbilja podsjećaju na stražu! Inače ih je tako (straža) nazvala springy, a meni se učinilo da im je ime dobro odabrala, barem u mom slučaju, jer se kod mene kočopere na prilazu do ulaznih vrata u kuću. Nastojat ću svakako povirit kad god budem mogla, zanima me hoće li neki od tvojih suncokreta biti šatirani ili crveni. Imao si zbilja sreću da su te nevrijeme i tuča zaobišli. I noviteti su ti lijepi, osobito ona biljčica u lončanici sa srcolikim šarenim lišćem!
|
|
Time is something you can never get back..
|
|
goga-zg
Mladi grm Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
drago mi je da si bar malo prizdravio da možeš poslikati cvijetnjak. ono tvoje čudo u jezercu širi se ko kuga. nadam se da buš došel na iduću kavicu.
|
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Medo nije me bilo 10-tak dana kod tebe, a ono opet boli, ma to se zove pegula (peh), suncokreti su prekrasni, ja sam samo jednom imala tako velike, bila je to neka kišna godina, a sada su neki mali kržljavi. Meni se od noviteta sviđa ona što liči na lišaj, baš je super, mislim da će do jeseni tvoj vrt već biti reprezentativan
|
|
život je more
|
|
bromelija
Neukroćena biljka No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kod tebe se jezerce super popunilo....imao si sreće da je i lopoč one boje koju si kupio moj je opet bijeli i sada imam tri
Eichornea crassipes se super širi i njega sam imala i okupirao je veliku površinu samo nisam znala da se preko zime mora spremati u akvarij pa mi se smrzao....jel ima naznaka cvijetanju..... suncokreti su ti taman ...a moji su preko dva metra noviteti su ti super.... |
|
forzicija2005
Trajnica Pridružen: 04 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 826 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Došla sam malo u posjet tvom lijepom i urednom vrtu svaka ti čast kako si to sve sredio ma prelijepo je a jezerce je svaki puta sve slađe i slađe !!
|
|
cvetlin
Mladi grm Pridružen: 20 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 714 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prošetala sam od samog početka-proklepetala malo s Đurđom o jezeru-veli kad napraviš svoje bum i tebi došla u goste..
Forumašice su već sve rekle samo ptpisujem i brz oporavak. |
|
Odgovori | Stranica <1 3536373839 83> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |