Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3536373839 282> |
Korisnik | |
KARMEN ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1443 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Predivan vrt u proljeće pa sam opet malo prošetala.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Drago mi je da je sajam bio, makar relativno uspješan.
Ponuda ti je, znam, bila dobra. Ali mene se najviše dojmio stolnjak! Bravo majstorice! Ovo je bilo stvarno pohvalno prezentiranje CIF-a. Čast mi je poznavati te. |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() proljetne trajnice kao što su puzavi plamenci, aubriete, arabisi,treba poslije cvjetanja orezati za jednu trećinu a stabljike koje su se pružile okolo može i do korjena. rezidbom biljku pomlađujete i sprečavate njezino širenje. ako ne orežete,biljka će rasti i vremenom će joj najstariji djelovi odrveniti i ostati bez listova i cvijetova. ove biljke se rasađuju u jesen. tulipanima odrežite cvjetne stapke sa sjemenim tobolcem a ostavite listove sve dok ne požute,jer oni hrane lukovicu koja će se razmnožiti. |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
drago mi je što navratiš u moj vrt, ja u tvojem uvijek uživam. ![]() |
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Prvo moram pohvaliti vrt, koji je svakim danom sve bujniji i ljepši, ako uopće može biti ljepšii!!!!
Drago mi je, da si se zadovoljna vratila sa sajma i kao što reče Dadinica, stoljnak je za 10. Originalna ideja!!! Za kraj bih te molila da mi kažeš, da li se i puzava saponaria obrezije isto kao i plamenci i ostale puzave trajnice? |
|
![]() |
|
PUZAVA SAPONARIA saponaria ocymoides
Niska trajnica koja cvjeta u proljeće , visina do 15 cm. Ima mnoštvo roza cvjetića. "Snow tip" je vrsta sa bijelim cvjetićima. Dobro podnosi sušu i idealna je za kamenjare i suhozide. Može se saditi i kao pokrivačica tla. Orezuje se nakon prvog cvjetanja da bi zadržala kompaktan izgled i ponovo procvjetala. Razmnožava se sjemenom ili djeljenjem korjena u jesen |
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
S obzirom da je u mome fokusu povrtnjak jer cvjetnjaka još nemam, često navratim kod tebe da malo odmorim oči.
Što napisati a da već nije napisano?
![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Draga Slavujčice, raduje me da si i našim Vukovarcima obojala i rascvjetala dvorišta i vrtove.
A posebno je divna tvoja zadnja rečenica kojom si svela svoje dojmove o sajmu- da ste ti i gosp. Čordaš zadovoljni. Ima nešto divno kada, unatoč svemu, svoje misli možemo završiti dobrom porukom, porukom pozitive. Eto, to ti uvijek i svuda i dalje želim. Da ti sve na dobro dođe.
Vrt je iz dana u dan sve ljepši! Kako divno proljeće!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
ođe volim doći i gotovo! opet sam nešto naučila, sad znam kako ću se ponašati sa mojom rozom saponariom!
hvala slavuj!!! |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
dadinice,
hvala! ![]() |
|
![]() |
|
moram još nešto reći u vezi orezivanja saponarie:
kada ju orezujete nemojte rezati drastično. da bi ponovo procvjetala treba joj orezati samo stapke na kojima su cvjetići a ostaviti stabljike sa listićima jer će iz njihovih pazušaka ponovo cvjetati. |
|
![]() |
|
tikvić,
vrt još nije najljepši, biti će početkom 6. mjeseca. hvala na lijepim komentarima. ![]() |
|
![]() |
|
drage su mi tvoje posjete,tvoje riječi koje napišeš jer u njima nema površnosti nego se vidi da si shvatila što sam napisala i htjela napisanim reći. svaki tvoj komentar je slika zdravog i pametnog razmišljanja. hvala ti na lijepim željama! ja imam običaj reći: dati će Bog, uvijek je dao! ![]() |
|
![]() |
|
desert rose,
ako nastaviš šetati vrtovima na forumu, ubrzo ćeš se zaraziti ovom cvjetnom bolešću. i ja sam krenula sa povrtnjakom. ![]() |
|
![]() |
|
drago mi je da mogu pomoći i da nešto naučite od ovoga što pišem ![]() |
|
![]() |
|
poklanjam vam jednu lijepu rusinsku pjesmu koju ovih dana učimo pjevati u društvu
KED JA IŠOL POPOD HUMNA Ked som išol popod humna išče nje bul dzenj. Zbačel ja tam krasne dzivče jak už pljeje ljen. Hej že Bože krasne dzivče, zlati ručki maš. Ta pre toti vredni ručki budzeš moja znaj. Dam ci šerco, dam ci dušu za tot ošmih tvoj. A za ručki i za očka i sam život svoj. |
|
![]() |
|
![]() Viburnum opulus ![]() ![]() ![]() Geum rivale ![]() Gorska zečina ![]() Heucera caramel ![]() Lonicera nitida ![]() Šumarica ![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Vratila si se ti tvojim ljepoticama,sve su sretne.
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
UPOTREBA SAPONARIE
"Saponaria potječe iz Europe i srednjeg istoka. Neki tvrde da su je poznavai čak i Asirci oko 8. st. pr.Krista. Njezin korjen pomiješan sa vodom daje pjenastu sapunicu. U Siriji je služila za pranje vunenih tkanina, u Švicarskoj za pranje ovaca prije striženja. Sapuniku i danas upotrebljavaju u muzejima jer je prikladnija za čiščenje osjetljivih tapiserija i tkanina od većine deterđenata. ŠAMPON OD SAPONARIE Ovaj blagi šampon je izvrstan ako vas svrbi vlasište ili imate perut. 25 g svježeg korjena saponarie, listova ili stabljika ili 15 g osušenog korjena 750 ml vode lavandin hidrolat Razlomite stabljike,narežite korjen na velike komade i stavite u posudu s vodom. Pustite da zavrije i lagano kuhajte 20 min. Procjedite i dodajte malo lavandinog hidrolata jer saponaria neugodno miriše. Upotrebljavajte kao običan šampon, dobro utrljajte u vlasište i isperite. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3536373839 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |