Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori | Stranica <1 377378379380381 407> |
Korisnik | |
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
Sponzorirani linkovi | |
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasno!
|
|
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uživaj, draga, imaš u čemu! Stvarno su ti svi prekrasni!
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
temzi
Odrastao grm Pridružen: 01 Travanj 2013 Lokacija: Zagreb,Croatia Status: Offline Bodovi: 1316 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivni su svi odreda!!!
|
|
|
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus, mislim da sam ovog već komentirala i divila se rasporedu grana. Kad ga usporedim s Bebolininim, zapažam da je veličina cvijeta u odnosu na cijelu biljku znatno manja nego kod njezinih. Vjerojatno je takav kultivar da to nadoknadi kasnije količinom cvjetova. Zar ti nisu napisali koje sjeme šalju?
|
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
O da, napisali su : "Adenium obesum". Vjerojatno su zaboravili dodati riječ : hibrid. A što reći za @Bebolinine kultivare? Mislim da su san snova. Možda na proljeće i
sam nabavim kakav sličan kultivar. |
|
Alma.M.
Već proklijao Pridružen: 02 Lipanj 2014 Lokacija: HR Status: Offline Bodovi: 214 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako je ovo ljeto izrazito kišovito ja sam ipak sa svojim adeniumima zadovoljna, možda bi mogli biti malo tamnije zeleni, stari su 3 mjeseca otprilike.
Nepincirani Pincirani Najveći, sam se razgranao Vidim na nekim teglicama da korjenčići vire iz rupica pa sad pojma nemam da li da ih presadim u veće ili mogu čekati proljeće u ovima (11 cm)?
|
|
Alma.M.
Već proklijao Pridružen: 02 Lipanj 2014 Lokacija: HR Status: Offline Bodovi: 214 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Marsha ajde pokaži nam ih malo . Koliko često ti svoje presađuješ?
|
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Adeniumi su ti prva liga!!! Vrlo su napredni za svoja tri mjeseca! A to što su im listići svjetliji može ovisiti o kultivaru. Moji "White house" i "White king" također imaju svjetlije listove.
Ja ove male ne bih sada presađivala u veće teglice. Nema veze što im korjenčići vire, bitno je da se šire, a ne da idu u dubinu jer onda kaudeks ide u visinu. Zbog toga neki režu glavni korijen ili podmeću pločicu pod njega. Pogledaj malo kako je Glikica to napravila. I sama sam se uvjerila da se kaudeks brže širi ako se glavni (središnji) korijen ne može slobodno spuštati u dubinu.
|
|
|
marsha
Mladi grm Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Alma. M., pohvale za adeniume, jako su lijepi čime ih gnojiš?
Sad sam presadila samo 3 najveća, nisam ih godinu dana dirala. I to u istu teglu, samo sam stavila frišku zemlju i provjerila koliko se korijenje raširilo. Ostale po potrebi. Slikice za koji dan fotić posuđen
|
|
Alma.M.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Andina hvala! Ovo sa pločicama bih mogla probati na vitkijim adeniumima, vidjela sam kako ste to radile ti i Glikica.
|
|
Alma.M.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti Marsha! Gnojim ih sa NPK 21-21-21 sa mikroelementima.
|
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kao sto je Andina napisala: prva liga ! Nevjerojatno lijepo cisto zeleni
i tako zdravo zdravo izgledaju ! |
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
@Alma.M, krasni malci bravo
@Pinus, dobro si ti ovog mrgu usidrio s postoljem Čudim se što ga nisi rezuckanjem formirao, nego si ga pustio da nekontrolirano buja i time gubi energiju koja mu je za cvjetanje potrebna.. |
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Još jedan bombončić
|
|
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nekoliko obesuma
sam pincirao a jedan dio pustio da rastu po svoje. Ovaj obesum se kao mali počeo
granati i to je bio razlog što ga nisam
do sada rezao. A što se tiče cvjetanja vrh svake grane ima dosta pupova tako da cvate sasvim solidno. Na slici je jedan od vrhova njegovih grana. Sve grane su pune cvijeća. Malo je neobično kod njega jedino vrijeme
cvjetanja. Kod mene su ove godine svi obesumi osim njega izabrali kraj svibnja
da počnu cvjetati a evo on je čekao do kolovoza. Tvoj roza
bombončić ima lijepi cvijet kao i svi tvoji adeniumi. Možda bi se sa njima isplatilo biti malo agresivniji u uzgoju? |
|
Alma.M.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gute Fee, Bebolina, hvala!
Pinus, boja ovog adeniuma je posebno lijepa .
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovori | Stranica <1 377378379380381 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |