Prepoznajte mi ovo |
Odgovori | Stranica <1 3738394041 243> |
Korisnik | |
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što je ovo molim?
|
|
Sponzorirani linkovi | |
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bako pa to je čuvarkuća
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa ja sam pitala negdje na kavi, jer mi je sličilo, iako imam dvije drugačije... ali...sam htjela biti sigurna!
Hvala!
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima mnoštvo varijacija čuvarkuće. Evo ovdje ima mnoštvo slikica.
<>http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=491&PN=1 |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
tanjica
Već proklijao Pridružen: 07 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 235 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Flavia
Neukroćena biljka Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znam ja Tanjica...zove se engleska pelargonija (Pelargonium grandiflorum). Dobrodošla na forum!
|
|
tanjica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ooooo hvala hvala ..
Hm zanimljivo ..nije mi ni na pamet pala pelargonija ..Jel može ona u kuću sada preko zime ili da je spremim negdje na tamno ko i ostale pelargonije? Heh sad mi je još i ljepša kad znam da je neka posebna pelargonija Btw, imam još jednu sobnu biljku koja mi je slična nolini ali nema nikakvo stablo kao nolina već samo listove, uostalom evo slike .. |
|
Flavia
Neukroćena biljka Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za pelargoniju....isto je spremi kao i one druge pelargonije! Ovu drugu biljku na žalost ne poznajem....ali ne brini, već će se javiti netko od znalaca!
|
|
dzomba
Trajnica Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lici mi na zeleni kroton...ali ako cvijeta.sitne lila bobice,onda bi mogla biti Liriope muscari...hm... |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
tropi
Mladi grm Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Definitivno je to mlada nolina,zadebljano stablo se nevidi jer je duboko posađena.Najlakše je provjeriti ako se malo odkopa oko debla ili još bolje izvaditi ju iz posude i skinuti gornji sloj te posaditi pliće pa će dobiti karakteristićan oblik
|
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
tanjica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hm da, palo mi je na pamet ..a probat ću onda tako malo otkopat odozgo pa ćemo vidjet.I da, ne cvjeta uopće ..hvala curke
|
|
Flavia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sad ja trebam identifikaciju ove biljke...na prvi pogled liči na ukrasnu koprivu, ali nije...cvate sitnim cvjetićima (vidljivo na slikama), listovi su sjajni i glatki, rozo-zeleno šatirani, a mladi su listovi jače crveni. Evo je...
|
|
tropi
Mladi grm Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
Flavia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zahvaljujem Tropi na identifikaciji, u pravu si! To je Acalypha wilkesiana Musaica - Firedragon
|
|
Horti
Odrastao grm Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Horti
Odrastao grm Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Flavia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mari,5510, malo ti je mutna slika, ali meni liči na Arum italicum....ako je ta biljka, onda su to plodovi - narančasto-crvene bobice. To je inače lukovičasta biljka koja ima cvijet nalik kali...samo je zelenkasre boje. |
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala flavia, jel ti je možda poznato u koje doba godine cvate? ja sam ga snimila ljetos i to u dijelu parka koji je poput šume,sama je to virilo iz zemlje izmedju lišća i bršljana
|
|
Flavia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mari, ja mislim da cvate u proljeće....ako je taj arum italicum...evo ovdje možeš vidjeti u cvijetu http://www.srgc.org.uk/bulblog/log2004/080604/log.html ovdje su plodovi http://www.old.bronson.ru/fito/nl/arum%20italicum.JPG
|
|
Odgovori | Stranica <1 3738394041 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |