Anđeoske trublje - brugmansije |
Odgovori | Stranica <1 3738394041 80> |
Korisnik | |
tanja j
Već proklijao Pridružen: 20 Veljača 2011 Lokacija: GOSPIĆ-ZADAR Status: Offline Bodovi: 159 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Upravo to me zbunilo. na jednom sajtu čitam datura-anđeoska trublja, na drugom burgmansija- anđeoska trublja.
negdje piše BRUGmansija a negdje BURGmansija...pa kako da budem pametna sto je ispravno? |
|
Sponzorirani linkovi | |
Božikovine
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Po tebi imamo i "aneoske" turblje! |
|
tanja j
Već proklijao Pridružen: 20 Veljača 2011 Lokacija: GOSPIĆ-ZADAR Status: Offline Bodovi: 159 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sorry..desi se
Zbilja su mi fascinantne te biljčice |
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tanja "papir trpi sve", pa ljudi pisu svasta. Jako puno je netacnih informacija na netu, pa treba ipak razlikovati strucnu literaturu od tekstova "samo da se nesto napise, nije vazno sta". Mnogi se cak sluze prevarama (neki prodavaci na Ebay-u) da bi prodali sjeme, pa napisu npr:"Prodajem sjeme Brugmansie/Dature" i onaj ko ne zna naravno nasjedne. Kao sto su drugi vec napisali, to su 2 sasvim razlicite biljke. |
|
Božikovine
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pokušali smo sugerirati adminu & moderatoricama da se uvede precizno nazivlje no oni inzistiraju na "Trubicama".
Tako da imamo anđeoske trubice, zlatne trubice, roza trubice, ... |
|
strada
Upravo klijam Pridružen: 19 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 140 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja trubica je procvjetala!!!!
Ne mogu vjerovati da u ovom misecu ona ima cvijet!! Ok nije bas da je hladno ovih dana ali ipak me razveselila Vidim da joj je ovaj pitar postao premalen jer korjenje viri na vrhu pa me zanima sto da radim sad sa njom?? Da li da ju presadim sad u veci pitar i stavim u hodnik,trebam li ju rezati ili sto vec?? Ako treba poslikam ju pa stavim slicicu ?? |
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja je nebi sada presadjivala,nego u proljeće..Oreži je kad odcvjeta na željenu veličinu.Ja neke ne orežem sada,nego tek u proljeće,samo suhe vrhove.Kako god uradiš nečeš pogriješiti..U prolječe joj daj veću saksiju i nove zemlje...Bolje bi bilo malo baštenske zemlje dodati humusnoj,jer se teže isušuje,a brugmnasije vole vodu..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ko ima mjesta ne mora ih nikako rezati. Da imam dovoljno mjesta da smjestim sve moje brugmansije ja ih ne bi rezala. Ovako moram
|
|
strada
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mjesta za nju ovoliku kolika je sada imam..Ostala je skoro bez lisca i sva mi nekako jadna izgleda..Samo dva lista i jedna rascvjetana trubica :) Ok..onda cu je takvu kakva je spremiti u hodnik i necu je rezati da vidimo sto ce biti dogodine kad cu je definitivno presaditi u vecu teglu i mozda onda malo potkresati grancice koje se i ako se osuse.. Hvaaala!! |
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Strada nemoj zaboraviti da je zalijevas i prihranjujes.
Ako Brugmansia ima iste uvijete zimi kao i ljeti (znaci svetlost i temperaturu) onda mora imati i istu njegu. |
|
strada
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Paaa imat ce svjetla u tom hodniku a sad da ce joj biti bas toplo i nece toliko..Hodnik se ne grije.. Znači da ju redovito zaljevam bez obzira? |
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moraš je zalijevati,kako god.Ako je hladnije onda manje,ako je toplije više.Uostalom vidjet češ po zemlji u saksiji.Ako se brzo suši znači žedna je..Opet nemoj pretjerati sa vodom.Ja svoje zalijem jednom u 10 dana,a temperatura je od 10-15 C..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I moje trube su procvjetale bolje nego ljeti.
|
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U kuci., hladan prostor.
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovaj je stalno vani i ne buni se
|
|
|
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bebolina baš ti zavidim. Da je meni takve uslove gdje bi mi (tj. njima) bio kraj .
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vjerujem
|
|
|
|
Fatka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da sam ostavila vani dosada bi izmrzlo.
|
|
Odgovori | Stranica <1 3738394041 80> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |