Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Echeveria
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Echeveria

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3738394041 52>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Status: Offline
Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2013 u 23:29

Hvala Pinus, po slikama koje sam vidjela sada na netu definitivno je E.Avalon !
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2013 u 18:40
Jel se sjećate mojih palmica sa otoka sreće,dobile su bebicuWink

a ovdje je nastala poprilična gužva

Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2013 u 20:33
Baš ti je lijepa MK !
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2013 u 21:27
da li je ovo echeveria?

Uploaded with ImageShack.us
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2013 u 21:33
evo bolja slikica:

Uploaded with ImageShack.us
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2013 u 21:45
Ova tvoja je posebna,Glikice!
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2013 u 22:26
Tnx MK, baš sam hepi što ju imam.
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2013 u 08:58
divnaSmile
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
tangerina View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 58
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tangerina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2013 u 14:12
Originalno poslano od člana tangerina tangerina napisao:

ljudi, help! mislim da sam ubila svoj prvi sukulent Unhappy
tj, nisam ga još pokopala, još vjerujem da će se možda nešto spasiti. naime, kupila sam nedavno u cvjećarnici eševeriju agavoides, sirotu sam prvo šokirala jer sam je naglo izložila suncu pa je završila s opeklinama, nakon toga sam je makla u sjenu, pa polusjenu. priznajem da sam je prošli tjedan zalila dvaput u razmaku od možda 4 dana, ali dosta je toplo i ostali se nitko nije bunio.
jučer vidim, a njoj srednja stapka cijela mekana i mokra, listovi postali na krajevima nekako želeasto prozirni i većina ih je otpala na dodir. sačuvala sam gornji dio rozete koji je u nešto boljem stanju, da se posuši na dnu pa ću ga stavit na zemlju, ako slučajno misli preživjeti, i korijen sam ostavila. kakva su vaša iskustva, ima li nade i što ju je ustvari dotuklo, previše zalijevanja ili te opekline ili oboje?

ako se netko sjeća kako mi je bila istrulila eševerija, imam dobru vijest. ostavila sam 4-5 listova koji su bili u nešto boljem stanju i ostavila ih okolo po drugim pitarima, mislim da su svi pustili korjenčiće. sad su sklonjeni sa zime i puno ih ne diram, pa ćemo vidjeti do proljeća :)
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2013 u 15:06

Samo ih nemoj zalijevati.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2013 u 15:26
I ja sam od ove gore pokazane cristate pobacala listiće svuda okolo, možda i uspije pokoji listić da se razvije u pravu biljku !
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Prosinac 2013 u 18:38
Dobila sam na poklon E. agavoides obojanu nekom zlanom bojom. Wacko
Zna li tko kako mogu bezopasno maknuti tu boju? Ili će boja sama nestati, a biljka će ipak preživjeti?
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
ivana000 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 60
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivana000 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2014 u 21:02
danas sam dobila svoju prvu ešiveriju Clap mislim da je perle von nurnberg, al nisam sigurna. neka me netko ispravi ako sam u krivu Embarrassed

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2014 u 21:16
Originalno poslano od člana Andina Andina napisao:

Dobila sam na poklon E. agavoides obojanu nekom zlanom bojom. Wacko
Zna li tko kako mogu bezopasno maknuti tu boju? Ili će boja sama nestati, a biljka će ipak preživjeti?

andina, tek sad vidim tvoju poruku, a niko ti još nije odgovorio, evo moje iskustvo - boja sama nestane s vremenom, tj. list se normalno razvija i "isplivaju" normalne nijanse

ja sam svojoj pokušala, lagano, noktom zguliti nanesenu boju, ali onda su ostali tamni tragovi na listu agave, nije joj ništa bilo, ti crni tragovi (od pritiska na tkivo) su valjda nestali s vremenom
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2014 u 21:17
Originalno poslano od člana ivana000 ivana000 napisao:

danas sam dobila svoju prvu ešiveriju Clap mislim da je perle von nurnberg, al nisam sigurna. neka me netko ispravi ako sam u krivu Embarrassed

mislim da si u pravu
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2014 u 07:39
Hvala, Natalija, onda je neću dirati.
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Miranda View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1263
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miranda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2014 u 10:08
Molim znalce za pomoć! dobila sam nekoliko sukulenata (mislim da su večinom echeverie) U jako malim teglicama. Moram li ih odmah presadit? Ako ne,kako i kada zalijevati? Unaprijed hvala!Smile
Na vrh
Miranda View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1263
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miranda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2014 u 10:27
Evo kako malci izgledaju....Smile

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2014 u 12:51

Ja odmah sve presađujem u veće tegle, nisam ih probala držati u ovim malima.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2014 u 12:52

I da, prekrasno izgledaju. Dobro ih čuvaj !
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3738394041 52>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.