Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 392393394395396 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2016 u 17:24
Budu, budu jutros sam ih premjestila u 5:45 na sunce :)))
Zatvorena je grupa na faceu, poslala sam zajtjev ako me prime.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2016 u 22:18
Ima je, ima LOL još sam živa, zdrava i debela Tongue
Jedan adenium za sve vas kojima je nedostajao neki od mojih buca debeljucaHug

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2016 u 22:48
Napokon!!! Smile Znaš li ti koliko nam nedostaju tvoji cvjetići?! smile178 
Ovaj je presladak s ovom bijelo-žuto- roza kombinacijom boja. Je li to možda neki od onih koje si sama kalemila?
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2016 u 23:54
Nije Andina, ovaj je jedan od onih koji su došli s Tajlanda, a mojih kalemljenih ima malo more, svi se spremaju cvjetati.
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2016 u 07:27
Bebolina, veselim se što si došla sa svojim sličicama...smile71
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2016 u 10:35
Prekrasan Clap

Na vrh
oljao View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 11
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje oljao Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2016 u 14:10
Bokic.. Evo me da ne mislite da sam odustala
Evo od 7 sjemena posadila sam bila prije jedno mj dana 3. Svaki u svoju teglicu. I stavila na prozor kako sam i planirala i radila sve sto sam tu procitala i vise manje se svih savjeta drzala kako je i receno strpljivo sam cekala. I tek nekidan, prije tjedan i pol mi je jedno sjeme ipak uspjelo, pojavila se prekrasna biljcica, stabljika sa dva lista koja su sve veca svakim danom. E a druge 2 teglice su i dalje prazne. Ali mojoj sreci nema kraja, ipak za prvi put mi je i 1 dovoljna da mi samopouzdanje skoci sada bih ja tu stavila sliku a ne znam..da vammpokazem kakva je sada i cujem ako imate jos koji savjet..
Hvala i sretno svima
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2016 u 14:39
Originalno poslano od člana oljao oljao napisao:

Bokic.. Evo me da ne mislite da sam odustala
Evo od 7 sjemena posadila sam bila prije jedno mj dana 3. Svaki u svoju teglicu. I stavila na prozor kako sam i planirala i radila sve sto sam tu procitala i vise manje se svih savjeta drzala kako je i receno strpljivo sam cekala. I tek nekidan, prije tjedan i pol mi je jedno sjeme ipak uspjelo, pojavila se prekrasna biljcica, stabljika sa dva lista koja su sve veca svakim danom. E a druge 2 teglice su i dalje prazne. Ali mojoj sreci nema kraja, ipak za prvi put mi je i 1 dovoljna da mi samopouzdanje skoci sada bih ja tu stavila sliku a ne znam..da vammpokazem kakva je sada i cujem ako imate jos koji savjet..
Hvala i sretno svima

pogledaj OVDJE (klik) kako staviti slike
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
oljao View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje oljao Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2016 u 16:44
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/kaktusi/moj_prvi_adenium/87675.aspx -
Na vrh
Alma.M. View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 214
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Alma.M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2016 u 18:55
Oljao, čestitke na prvom adeniumu presladak je, avantura je počela Big smile. Možeš ga, ako već nisi, početi privikavati na sunce, ispočetka na slabije jutarnje i večernje sunce zatim na cjelodnevno ako imaš mogućnosti, supstrat im ovako malima treba uvijek biti vlažan - ne mokar. Provjeri ostale sjemenke da nisu strunule, ako su još uvijek tvrde tada ima nade da prokliju možda im fali vlage. Sretno!
Na vrh
oljao View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje oljao Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2016 u 03:30
Aha, znaci vec mogu van malo?
Nisam jos iznosila van jer,iskreno,bojala sam se, ali onda cu ju malo ujutro izvaditi i malo popodne. Da izbjegavam jos ovo najjace sunce podnevno?
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2016 u 09:14
Oljao, nemoj ga još na prejako sunce, za početak slabo jutarnje i večernje. Mogao bi ga skuriti ako ga staviš na jako. Ukoliko su sjemenke još tvrde kako kaže Alma.M slobodno ih ponovno posadi i neka je vlage. Slobodno ih sadi u čoporu, kasnije se lako presade Thumbs Up
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2016 u 09:15
ima li da još nekome sad cvjetaju adeniumi? idemo malo temu oživjeti Smile
i sije li još netko? ja već dugo nisam
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2016 u 21:47
Oljao, čestitam na prvoj bebici!Clap Ako sam dobro shvatila, ostale su ti još 4 sjemenke. Nemoj više čekati, sad je pravo vrijeme za sijanje, a sjeme stajanjem gubi klijavost. Dobro došla u društvo zaljubljenika u adeniume!

Marsha, ni ja nisam već dugo sijala, jednostavno zato jer ih već imam previše. Planiram na jesen potražiti minijaturne hibride, pa ako nađem sjeme, krećem ponovno u tu avanturu! Smile

I samo da vam javim:  uginula su mi i ona dva adeniuma koje sam spašavala kirurgijom. Na njih trideset i nije to previše, ali nisam baš presretna zbog toga. Za razliku od prošle godine, ove jeseni ću ih pokušati što duže održati budnima pa ću vidjeti kako će se ponašati sljedećeg proljeća.
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2016 u 21:30
Andina, žao mi je za izgubljene adeniume :(
Ne znam da li radim dobro ali ja ih stalno držim budnima, nemam kuda s njima preko zime na hladno, niti se usudim da mi ne odu. Smanjim zalijevanje na jednom tjedno ali im dam vlage na policama. Sad su već lijepo debeli ali nikako naći vremena da ih izdignem. Ono što čeprkam po zemlji čine mi se zanimljivi caudexi. Ne želim ureć al nisam izgubila niti jednoga truljenjem korijena samo poklanjanjem LOL
Znam da fali cvijet ali oni su meni i ovako fascinantni. Počeli su se dosta granati.
Na vrh
oljao View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje oljao Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2016 u 21:34
Kada treba poceti s nekom dohranom? Kada 2. par lisstova izbije?
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2016 u 22:34
Mozes tad pomalo poceti. Kad budu mrvu veci mozes intenzivnije.
Na vrh
jkonsta1 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 105
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jkonsta1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2016 u 11:50

Evo konačno i ja dočekala! Bojim se da ne odbaci...
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2016 u 16:01
Bravo! Bit će sljedećih dana dosta sunca pa ih ne bi smio odbaciti. Nestrpljivo čekam da vidim cvjetove.
Na vrh
jkonsta1 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 105
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jkonsta1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2016 u 20:24

Jel može netko reći da li je to Adenium Dorset Horn? Ili je to obični Mini Size? Naime sjeme je naručeno kao Dorset, ja znam da je postotak vrlo mali ali ipak...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 392393394395396 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,922 sekundi.