Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 393394395396397 407>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
muhlenbergia View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2010 u 23:29
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2010 u 23:28
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2010 u 23:25
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2010 u 23:24
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2010 u 17:32
hoja, hvala ti, a ja ću slijediti tvoje upute
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2010 u 17:21
Ja ti iz iskustva mogu reći da adeniumi super podnose presađivanje. A što se zaljevanja tiče, još bi ih koji puta lagano zalila da se žile dobro uhvate za zemlju i onda samo na kapaljku, skromno, gotovo ništa do proljeća.
Slušam našu rain i slijedim njene upute!
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2010 u 23:05
hoja, ovako sam riješila moje adeniume, izvadila iz zemlje i posadila u novu suhu zemlju i zalila sa po nekoliko kapi vode, pa će mo vidjeti šta će biti!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2010 u 09:58
hoya, sa žilama su , jako male biljkice su , iz ovih postova zaključila sam da ih još nije trebalo dirati, baš su mali, mislim da ću učiniti ovo što si mi rekla, izvaditi sa zemljom i zamotati u papir.

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2010 u 08:37
Antonija, jesu li reznice ili su sa žilama i u zemlji?
Ako su reznice izvadi ih van i ostavi koji dan da se dobro osuše pa ih tek onda posadi u propusnu zemlju.
Ako su užiljene i u zemlji, hm ... izvadi ih pažljivo sa zemljom iz vaze i omotaj sa što više papira da upije suvišnu vlagu.
Ili ih pusti i ne diraj dugo, duogo.
Ja imam uzgojene iz sjemena i zalijem ih svaki tjedan sa jednom žlicom vode. Tek toliko da životare.
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2010 u 21:10
pročitala sam sve postove da se malo educiram, i uvidjela da sam napravila veliku grešku.
jučer sam od hane dobila 2 mala adeniuma, u nas je bilo jako nevrijeme nisam mogla ni izaći vanka, ja ih lijepo stavila u vodu i ostavila za danas da ih posadim. kad sam došla sa posla posadila ih i opet ih doooobro zalila.
šta će sada biti vidjeti ću, nadam se da mi neće istrunuti.

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2010 u 17:58
Sad neka ih mazi i pazi. Ti ćeš dogodine barem na ovom velikom gledati cvijet!

Samo sam ti htjela nastaviti stihove:

... Radost, ljubav,
    To nije mala stvar,
    I zato znaj - što drugom daš,
    To natrag primaš sam... Thumbs%20Up

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2010 u 17:34
Tko je dobar nije sam, oduvijek smo znali,
prijatelja svi će nać, veliki i mali .....

I tako su moji mali adeniumi dobili velikog brata

Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2010 u 11:10
Adeniume nisam imala prilike vidjeti u živo, ali su mi se prema slikama i opisima jako svidjeli.
Rado bih si ga nabavila - pa ako netko od vas prodaje, molim da mi se javi na pp.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2010 u 08:05
zahvaljujući fridi Heart i ja sam u posjedu jednog malog adeniuma, pozorno ću vas pratiti jer bih ga željela sačuvati od propadanja ove zime Wink
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 953
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2010 u 22:57
Na kontinentu-isto kao sa malima.A kod tebe,Otok,ne znam,možda da ga pustiš u vegetaciji na nekom toplom,sunčanom mjestu u kući,uz oprezno zalijevanje.Ako sam poželi mirovati,primijetit ćeš to.Ja bih se ,u tvojoj klimi,čak usudila i nekoliko malih pustiti u vegetaciji,imaš puno sunca zimi.Kod mene je zimi mrak-kaj da rade adeniumi nego da spavaju!?
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2010 u 18:16
Čitam, čitam, sad znam što ću s mojim mališanima.
Ali upravo sam kupila veliki adenium - što sa njim i kud sa njim?
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2010 u 17:43
Da,na oko 20-21,na zapadnom prozoru..Navodno da ne podnose ispod 10.
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2010 u 17:08
E, kad mene krene, nema kraja! Ali samo još jedno pitanje: Jesu li ti oni lani bili u stanu na toplom ili ... ?
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2010 u 16:46
Niti kapi.Sad su već dosta veliki da mogu u mirovanje.Bojim se da bi strunuli ako im dam malo vode.Lani sam dobila 2 adeniuma koji su bili stari kao sad moji.Jednog sam ostavila bez vode,i taj je preživio.Drugom sam dala malo-strunul je.Ovaj, kaj je preživio, je počeo tjerati listiće kad su se dani produžili,odmah sam ga stavila na sunce (sa unutrašnje strane prozora),i počela mu davati po kap-dvije vode,pa postepeno malo više.Začas je nadoknadil izgubljene obline.
Dakle,kod mene nema više pijače-pa tko ostal,tko propal!
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2010 u 14:33
rain hvala na odgovoru Big%20smile
znači ignoriram ga što se tiče zalijevanja
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 393394395396397 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,875 sekundi.