Encijan - Gentiana septemfida |
Odgovori | Stranica <1 234 |
Korisnik | |
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moš misliti da neće
|
|
Sponzorirani linkovi | |
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
he he he
|
|
Marpa
Nedavno posijan Pridružen: 08 Ožujak 2008 Lokacija: Slovenia Status: Offline Bodovi: 35 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo nije encijan, ili ja ne vidim dobro...
ili je, Gentiana verna možda ?
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je Gentiana verna ili proljetni encijan.
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moram priznati da sam malko razočarana sa encijanom kojeg sam nedavno kupila, tj. razočarana sam prodavačem
biljka je bila u većoj tegli sa 2 velika, lijepa, cvijeta, zemlja dobro namočena (većoj tegli kažem je zauzimala samo središnji dio) lišće je odmah počelo žutiti pošto sam se prepala da će uginuti, oprezno sam ga izvadila iz posude - uoipće nije ožiljena biljka ( točno se vidi da je samo iščupan i zagrnut u zemlju) ne kažem da je to loše i da se većina biljaka tako ne primi, ali kad kupujem očekujem sigurno zakorijenjenu biljku moj encijan je još živ, za sada stagnira, bar se nadam da listovi neće nastaviti žutiti iako ih je većina "otišla" koliko sam saznala voli kiselo tlo, umjereno vlažno, ali propusno i polusjenu ili sunčani položaj nadam se da će mi opstati jer mi nisu dostupni - mislim da je ovo jedini put da sam naišla na njega u prodaji |
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovorno tvrdim da je na slici Gentiana verna.
|
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iz mog vrta
|
|
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da li može u kamenjar?
|
|
11111
Trajnica Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
11111
Trajnica Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
sanjalica4
Pustio korijenje Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 257 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam encijan ugledala na dinari...prekrasan je...izrazito plave boje...
nabavila sam i sjeme pa cemo probat... |
|
majcka
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pustio korijenje Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Plavi cvijet. |
|
Eksotika je kul
|
|
Pera
Novo sjeme Pridružen: 29 Svibanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nedavno sam šetala po Golici u Sloveniji i zaljubila sa na prvi pogled u ovu biljku. Da gore jesu prekrasna polja divljih narcisa i drugog cvijeća,a li ovaj plavi cvjetak me odmah zapanjio.
Da li netko zna da li ima kakva ljekovita svojstva? Ili je to previše za tražiti od ove ljepote? |
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dobrodošao/la Pera na forum
|
|
Odgovori | Stranica <1 234 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |