Šeboj, romanija - Cheiranthus cheiri |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 10> |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sara imam ljubičastu, bijelu više ne, nažalost
bijelu sam imala prije par godina, ali dogodila se nezgoda sa cisternom (vrući zrak iz auspuha) pa je propala za par sekundi - tako mi je otišla i kadulja i još neke biljke... ali nadam se da ću opet naići na bijelu, sjeme ili malenu pa ću je "vratiti" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
natalija, pa zar imaš i ljubičastu i bijelu romaniju iliti fajgl? Obožavam to "starinsko" cvijeće i u senjskom vrtu imam one klasične žuto-narančasto-smeđe. Jako su zahvalni, a ako ih podrežem nakon cvatnje, nakon nekog vremena cvatu ponovno.
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
triša je li ti živa ona što sam ti je nedavno poslala? ona bi isto trebala biti ljubičastai mislim da bi mogla cvjetati već ove godine
|
|
![]() |
|
bijele viole najljepše mirišu,
i kod mene ima par cvjetova na "smeđoj", morati ću ih slikati prije nego ih odnese zima drugi tjedan |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
|
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Sada kad sam bila u Splitu, dobila sam sadnicu bijele romanije, pa će uz one koje imam, ljubičastu, koju mi je poslala Kikiko cvjetati već ovo ljeto.
A sadnice ćemo pričekati.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
po lišću bi bio šeboj, samo mi ima čudan cvijet...
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
...mislim da je, niska vrsta...ja sam si par sjemenkica "posudila" u rasadniku u jesen!
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Dali je i ovo šeboj ili...? Biljka uz etiketu je ista, tako je rekla prodavačica. ![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Hvala Miro, novi vrt je blizu tebe pa se nadam da ćeš češće svraćati kad krene proljeće....
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mislim što ti je procvjetao. Tvoj vrt je tamo za 10, baš će ti sve lijepo rasti i neka je tako
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Pa i jesam na neki način....
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
O, Jagoda pa ti si sretnica!
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Obečala sam slike šeboja odnosno starinskih romanija žutih i žuto-smeđih, kako cvjetaju...Danas sam obišla vrt da vidim kako se drže obzirom da je po noći bilo ispod nule ( led u kanti sa vodom ) a one se šepure na suncu kao da je proljeće....
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Triša, nadam se da ti se mladice ljubičastog drže .
Ja ću svoje posijati u proljeće.
|
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Znam Mari da će cvijetati tek iduće proljeće, ali to i nije neki problem, volim uživati gledajući kako biljka raste!
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Prekrasne romanije imate! Jagoda poslikaj.To je biljka koju su naši stari imali i uživali u njoj.
![]() |
|
![]() |
|
Triša tebi su nikle male biljčice, a moje žute u vrtu cvjetaju kao da je proljeće. Moram ih poslikati i pokazati vam moje zimske romanije....
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
ali opet će cvatnja pričeekat drugo proljeće |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
kad proljece ne dođe u isto vrijeme kod svakoga....
rijeka je ipak daleko od slavonije :o))
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |