Monarda - Indijanska kopriva |
Odgovori | Stranica <1 23456> |
Korisnik | |
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krasna je crvena monarda, super slikica, e sad vidim da je ima Jagoda, pa ću je užicati, a moja lila od Nataly cvjeta.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Sponzorirani linkovi | |
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možda negdje i piše, Josipa, da li može preživjeti minuse u vrtu ?
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
josipa
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Može bez problema. Ja sam u Sarajevu gdje je zima jako oštra.
|
|
josipa
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i moje ljubičaste
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš je lijepa monarda, nisam još vidjela uživo taj cvijet.
|
|
|
|
josipa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ove su sijane prošlo proljeće .
|
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Josipa opet tvoje ljepotice..Kako pregledavam trajnice imam osjećaj da ti imaš sve one koje se meni sviđaju...Monardu imam crvenu i ljubičastu i vrlo su lijepe i jednostavne biljke, ne traže nikakvu brigu osim nešto vode, zar ne Josipa?
Evo jedne moje crvene....
|
|
sutra je novi dan
|
|
Lora
Neukroćena biljka Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je moja PetiteDelight
A imam i crvenu Gardenview Scarlet |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
milica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lora, da li skupljaš sjeme od ovih ljepotica?
|
|
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ova petit je uistinu predivna!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
josipa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jagoda, Lora
|
|
kamilica
Mladi grm ZLATNI DONATOR Pridružen: 15 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koliko treba proći vremena da poćne cvjetati? Moja je druga godina, i ništa. Svaki dan obilazim, poljevam, tepam, prijetim, i ništa... |
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kamilica, mislim da su trebale cvasti...nešto su se obezobrazile.
Curke, najte zameriti, lijepe su vam monardice, ali Lorina petitka je divna
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sada, videći ovu Lorinu ljepoticu, smoći ću strpljanja za moju da još malo pričekam da procvijeta, ima grana kao pravi grm ali od pupoljčića ni "P"!!! Zbilja oblijećem oko nje stalno, samo da vidim prvi pupoljak, ali ....badava!!! Možda moram zaboraviti na nju pa me iznenadi!!!
|
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidim da monarde prezimljuju u zemlji. Možda je netko pisao i za vaze ali mi je promaknulo.
Dakle, moja je u dubokoj vazi (cca 30-tak cm) i preko zime bih je spremila na terasu pod krov. Može? I treba li je povremeno malko zaliti?
|
|
Gordana102
Već proklijao Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam pitanj e za znalce? danas sam dobila sjemenja iz Njemačke a medju ostalim isj. monarde purpurviolett, proćitala sam postove naprjed ,i primjetila da cvjeta tek dr. god. dali postoji moguće ako je sad posijem da mi ostane i cvjeta na godinu.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Probaj, ništa se neće dogoditi, iako ne vjerujem da će cvjetati, jer kao i sve trajnice, i ona cvjeta tek drugu godinu.
Ja sam dobila gotovu biljčicu, jako malu, ali je cvjetala istu godinu.
Možda netko ima iskustvo koje bi tebi više pasalo ha-ha, javit će se sigurno netko.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Gordana102
Već proklijao Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Triša
|
|
dado_84
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mnoge se trajnice mogu prevariti da cvijetaju na proljce kad ih posijemo na jesen. Medu tima su i monarde. Buduci da monarde trebaju period zime kako bi uspjesno cvijetale sljedece sezone, ako ih sada posijemo i uspjesno niknu, te ih potom pustimo da prezime (u hladnom klijalistu, mini plasteniku ili sl. nikako direktno na hladnom zraku) mogu cvijetati vec na proljece. Postoji jos jedan faktor koji utjece na cvijetanje kod trajnica a to je broj internodija (ili para listova ) koji se moraju prethodno razviti kako bi biljka bila sposobna cvijetati (biljke cvijetaju u odrasloj fazi zivota a to je direktno vezano za broj internodija). Vecina trajnica pocinje cvijetati kada razvije od 5 - 8 internodija (neke biljke vec sa 3 dok druge i sa preko 10). Kako bi na proljece biljke procvijetale treba i presaditi u hranjivu zemlju i redovito zaljevati i prihranjivati. Jos je puno faktora koji uvjetuju cvatnju.
Trabala bi navesti i vrstu monarde koje imas. Neke vrste cvijetaju vec nakon par mjeseca od nicanja i nije im potrebna hladnoca (npr. monarda astromontana). |
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
josipa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam sijala dvije, tri vrste monardi u proljeće u male posudice pa na prozor sku dasku stavila. Nikle su bez hladnoga perioda . Poslije ih sve prebacila u baštu Lijepo su narasle ,raširile se ali nisu cvjetale te godine već naredne.
|
|
Odgovori | Stranica <1 23456> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |