Ukrasni batat |
Odgovori | Stranica <1 23456> |
Korisnik | |
ivna
Trajnica Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I mene ovih dana "muči" batat ...Jednu zimu sam ih spremala u podrum gdje mi drugo cvijeće bez problema preživi ali on nije, gomolj je istrunuo (ostavila sam ga cijelog s teglama), u kući nemam prostor za njih (a i to mi se čini upitno) pa se pitam da li ga je itko spremao tako da je gomolj vadio i nekako ga uskladištio ? To bi mi bila jedina moguća opcija...Da li je ikome uspjelo ???
|
|
Sponzorirani linkovi | |
stefica.n
Odrastao grm Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam skupljala sjeme od svoga ljubičastoga pa ću ga pokušati sijati na proljeće da vidim dali će šta niknuti,po logici ako pušta sjeme, trebao bi se sjemenom i moći uzgojiti,
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Haha, štefice, dala si mo ljetos dva i ja jedan ostavila mami , a drugi posadila u zemlju kod mene. Mamin narastao i cvao, a moj ostao skoro isti, možda je dobio 2-3 lista.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam nedavno dobila 2 reznice ovog sa ljubičastim, prekrasnim listovima,
u vodi su i lijepo su se ožilile e sad, meni bi bilo jednostavnije, a pretpostavljam i uspješnije ako je moguće ostaviti reznice u vodi do proljeća, kao ukrasna kopriva, npr. mogu li ih tako sačuvati ili moram s njima u teglu sa zemljom? |
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja sam dobila, izgleda od iste prijateljice, ožilila i posadila u zemlju...teglicu držim u kuhinji, i već ima dva nova listića, koji su najprije zeleni, a onda poljubičaste...nadam se da će izdržati do proljeća, jer mi je preslatka ta biljka sa sitnim listićima |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo ih drzite u toplom i svjetlom mjestu, raste cak i preko zime.Ako reznicu stavite u vodu pusti zile za 24 sata.Kod biljke zemlja mora uvijek biit vlazna, ne mokra nego vlazna.
|
|
stefica.n
Odrastao grm Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam svoga velikog ošišala i stavila u hladnu prostoriju i ponovo je potjerao grane,vjerovatno još mu nije hladno.Nekoliko reznica stavila sam u zemlju a nekoliko kao što kaže natalija ostavit ću u vodi do proljeća.Nikad nisam tako dugo držala biljku u vodi a batat brzo pušta korijenje,do proljeća biti će korjenja ko u priči ali imam i nekoliko sjemenki pa će jedan od načina nadam se uspjeti
|
|
stefica.n
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj u samoj vodi raste kao da je sredina ljeta,troduplo brže nego oni u zemlji
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mog batata,je bura dosta uništila,ostali gomolji......ali vidjeti ćemo na proljeće!
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moj mladić, posađen u zemlju, polako napreduje u kuhinji
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
stefica.n
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
izgleda odlično, znači, ništa nije potrunulo...bravo štefice...moj mladić i dalje lijepo raste u zemlji uz kuhinjski prozor
|
|
zagreb |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
štefice, i moje (tvoje) su iste takve, pustile more korjenčića i dobro izgledaju, samo što im se novi listovi zelene, ali ako požive do proljeća, na suncu će vratiti patlidžan put
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo sam sada slikala gomolj svog ukrasnog batata !! Vi pričate tek o korjenčićima a ja od ovogodišnjeg gomolja mogu skuhati ručak !!!
Jasna, opet sam pozabila !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ajme, koja grdosija...
|
|
zagreb |
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Free, baš je lijep, ogroman. Prošlu godinu imala sam onaj svijetli batat, Nisam ga održavala preko zime jer je gomolja bilo toliko da sam imala krasan prilog uz meseko
Kako bi se batat sačuvao - možda kao i krumpir. Znam da se može uzgojiti i presadnicama koje niknu iz korijena (gomolja) batata i kad niknu iz tih uspaanih pupova na gomolju, onda se ozvade iz batata i posade. No možda je to zgodnija metoda za onoga tko se bavi uzgojem batata za jelo.
Ovaj ljubičasti je baš lijep.
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma prekrasna biljka, ovaj roza, toliko zahvalna, da nemam rijeci.
U proljece cu je kombinirati sa zutim, roza, bijelim, crvenim, mislim da ce sa svime davati poseban utisak.
Ovaj roza nema jestivi krompir, ili?
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
stefica.n
Opcije poruke
Hvala(0)
|
stefica.n
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovori | Stranica <1 23456> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |