Bolesti kaktusa |
Odgovori | Stranica <1 23456 8> |
Korisnik | |
zmaj
Pustio korijenje Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovaj ni jedan ni drugi rod ne podnosi neke minuse, samo nekoliko vrsta Mammillaria podnosi minuse oko -10 stupnjeva, ali u idealnim uvjetima
Možda je ipak vlaga u pitanju, moguče je da se pod najlonom stvarala kondenzacija i eto vlage koja im je pogubna s nižim temperaturama |
|
Sponzorirani linkovi | |
joope
Nedavno posijan Pridružen: 16 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 92 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Joj ljudi, očajna sam, ne znam šta da radim...
Naime, ima misec dana da sam na opuntii impricati uočila bijele crtice (zaključila sam da su štitaste uši). Taj kaktus je prošao žestok tretman i čini mi se da je sad ok. Uši nisu bile u zemlji ni korijenu, al je on cijeli bio pokriven njima. Kako ću znat da su one koje su ostale na njemu mrtve?
Uh milijun pitanja mi sad prolazi glavom...
|
|
joope
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dalje... da je ostalo na tome ne bi mi bio problem, kaktuse na kojima sam našla par ušiju sam stavila u karantenu, nasprejala ih bijelim uljem i ovi su ok, osim ovoga na slici, on mi je preko noći počeo truniti! A čak nije ni bio puno zaražen
|
|
Astrophytum
Upravo klijam Pridružen: 21 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 119 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne brini joope, sad ce nas strucnjak ....
|
|
Gospod e GOLEM!
|
|
joope
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima još.... samo da učitam sliku
|
|
joope
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na ovome su se udomačile uši sa vunicama!!! I to sam slučajno skontala ima tri dana, a kaktus imam već dugo! Pomirila sam se da ću vodit rat sa štitastima, al sad i vunaste!! Još nek uleti pauk i mogu prodavat karte za zoološki!! Osječam se tako.... ušljivo, a stvarno ih pazim i čuvam :(((
|
|
joope
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti Astrophytum, al mislim da meni triba čarobnjak, ....ili roj bubamara
|
|
zmaj
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bjelo ulje ti je kontaktni insekticid i da bi njime uništila uši treba otrov direktno doći u kontakt s uši, što je kod štitastih i vunastih uši malo vjerojatno jer su zaštičene vunaste vunom a štitaste od izmeta grde štiteve
Trebala bi biljke tretirati nekim od sistemskih insekticida Ja sam koristio Confidor i dobro se pokazao, njime možeš i zaljevati biljke, uništi napasnike i oko korjena Strogo se pridržavaj omjera kod pripreme za tretiranje jer s večom koncetracijom ne poboljšavaš djelovanje, a postoji mogučnost da ubiješ biljku |
|
joope
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fala, nadam se da ću upalit. Kupit ću ga odma sutra, al da pričekam koji dan jer sam ih prošli tjedan zalivala uljem pa da im možda ne bi bilo previše?
|
|
zmaj
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bjelo ulje i Confidor se mogu kombinirati zajedno
Ovih dana samo ih poprskaj sa Cofidorom pa nakon dva tjedna ih ponovo poprskaj, a tada ih možeš i zalit Pazi na koncentraciju, bolje da je nešto manja nego da prejakom uništiš biljke |
|
Astrophytum
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rekao sam ti da ne brines! Imas dobrog !
|
|
Gospod e GOLEM!
|
|
joope
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svakako ste me bar malo utješili, još se samo nadam da će upalit i da će moji kaktusići ostat na broju.
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eto i mene s problemom. Moji ostali kaktusi su na hladnom izdvojeni.Jedino sam ovu vazu ostavila u sobi na polici, baš kao i lani. U njoj su 4 kaktusa. Prvo sam primjetila da ovaj jedan "trune".Pomislila sam možda zato jer je u toplom i odnesla ga u hladnu špajzu. Sreća ne i tamo gdje su ostali, u šupu.
Sad,čitajući ovu temu od početka posumnjala sam da je neka bolest.
Kad sam uzela vazu da ju slikam, čini mi se da je i ovaj drugi "dobio" nešto. Teško mi je reći, ali kao da na nekoliko mjesta ima male bijele vatice za uši (ljudske) točno ta veličina.
Jesu li to ove vunaste...? I ima li veze ono smeđe s ovim?
|
|
joope
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bako ja kad sam prošla čačkalicom po toj vunici ona se odma diže, malo je ljepljiva, a i uočila sam male sive bubice- i na kaktusu i u vunici.
E i moj kaktus je počeo smeđiti, možda je vrijeme sa se oprostim od njega i bacim ga?
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa ovi koji su posmeđili, bar moj, je doista za bacanje. Štogod je... izgleda kao da je istrulio.
A ono bijeli na drugom....moram danas pogledati.
|
|
joope
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sretno! Nadam se da ti neće i on uginuti...
|
|
Astrophytum
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad vise ni carobnjak nece pomoci!
|
|
Gospod e GOLEM!
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj problem je u epifiliumu, inače ima prekrasne, listove, lani sam dobila mali pelcerić i zaista je brzo narastao, a sada po lišću ima sve više ovakvih smeđih, suhih fleka.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Aishaa
Novo sjeme Pridružen: 21 Veljača 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok svima! Imam jedno pitanje u vezi kaktusa. Naime, kaktus mi je dobio nesto kao plikove po sebi-kao da ce se oljustiti! Ako netko zna o cemu se radi neka mi pomogne!
|
|
vesna34
Nedavno posijan Pridružen: 06 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 39 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pošalji sliku, pa da vidimo... |
|
Odgovori | Stranica <1 23456 8> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |