Živi kamen - Lithops |
Odgovori | Stranica <1 23456 10> |
Korisnik | |
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i ja sam danas postala vlasnica jednog, fascinirali su me od prvi put kad sam ih vidjela, ima nešto posebno u njima...
presadila ga na mjesto, mrvicu zalila, nadam se da nisam pogriješila By belicasmelica at 2012-04-12 |
|
belica,zagreb
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jepi je
moji bebači su jadni baš ostala su moožda još 3..1 je sigurno živ.. opet su letili :( mačka mi je srušila posudicu |
|
Per aspera ad astra.
|
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vidim ti si sijala, sav taj trud i čekanje a na kraju uf. ja se nebi upuštala u taj pothvat, strpljenje mi nije jača strana. baš sam čitala o njima, malo i kao sve kužim ali moram to još provesti i u praksu pa cemo vidjeti. a na ovog sam doslovce slučajno naletila na kvatriću u nekoj cvijećarni i platila ga 15 kn.
jel to ok cijena ? čitala sam da cvate tek kad je star 3-5 godina. jeli kome od vas cvao ? |
|
belica,zagreb
|
|
mememe
Mladi grm Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam sijao prije dva tjedna, od 15 sjemenki (nekakav mix lithopsa)10-tak ih je niknulo i lijepo napreduju. To mi je mali pokus prije sijanja Lapidariae margaretae :)
|
|
dzeni
Pustio korijenje Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovog ljepotana sam evo danas kupila,pitam se jel mu malena ova posuda?
[url=http://pixload.org/?v=photo2153.jpg][/u |
|
sutnja je zlato....
|
|
dzeni
Pustio korijenje Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sutnja je zlato....
|
|
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To nije lithops već pleiospilos nelli mislim da mu neće biti ništa, pleiospilos nelli ako si presadila mora imati vrlo propustan supstrat mineralni ako imaš kvarcnog pijeska napravi mu mješavinu od 70% pijeska ostalo zemlja. Ne zalijevaj ga nipošto pogotovo sad kad se podijelio i ne smiješ ga gnojiti uopće bar tako piše. Ubuduće biljke koje tek kupiš ne smiješ odmah stavljati na sunce jer nisu navikle na prirodno sunce. Ja ga isto sad imam prvi put dobila sam dva od prijatelja i to crvena royal flush pa sam kupila još jedan zeleni da im pravi društvo. Pročitaj malo o njemu na cactus art biz.
|
|
mememe
Mladi grm Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja imam 4 pleiospilosa, obični. može slika tog royal flush?
|
|
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A imam i još dva pleiospilosa parvifloruma koji nisu ni slični ovima. |
|
Miss M.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
e da ovo je lithops optica rubra
|
|
mememe
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sjeme optice rubre imam namjeru nabavit, samo se prvo uvježbavam sa uzgojem iz sjemena malo jeftinijih i pouzdanijih lithopsa od rubre, čuo sam da zna biti pomalo problematičan.
Kako doći do ovog royal flush? |
|
dzeni
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miss M izgleda da su u cvjecari pogrijesili,jer pise na kartici lithops.....Al meni ne znaci ime nesto previse...Iskreno se nadam da mi nece moj skuhani p.nelli uginuti.Al posto sam pocetnik u ovom,to je valjda uobicajeno.Ovi gore ljubicasti su dražesni!
|
|
sutnja je zlato....
|
|
Miss M.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imamo zasebnu temu o
Živi kamen - Pleispilos
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
Miss M.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
mememe
Opcije poruke
Hvala(0)
|
slazem se, tako bi bilo najbolje. Ionako postoji dosta zbrke sto je lithops a sto kod nas nazivaju zivim kamenom. Ionako su uvjeti uzgoja velikom broju mesemba vrlo slicni pa mogu svi tako nesto nauciti.
|
|
mememe
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i da, gdje mogu nabaviti ovaj visebojni kvarcni pijesak? Ima kod mene jedan ducan koji prodaje po 5 kuna kilo ali je sivi
|
|
Miss M.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
marsha
Mladi grm Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima. Evo još jedne vlasnice nekoliko njih
Svi su odvojeni i presađeni, nadam se da im neće biti ništa.
Čitajući iskustva sa pretjeranim zaljevanjem ja ih prilikom presađivanja nisam uopće zalila. Čine mi se ful tvrdi i da su ok.
Kako neki kažu bolje im je uskratit vodu jer su tako navikli.
|
|
cvijetićljubac
Mladi grm Pridružen: 18 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 741 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
koje divote
|
|
Odgovori | Stranica <1 23456 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |