Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Živi kamen - Lithops
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Živi kamen - Lithops

Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 10>
Korisnik
Poruka
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2012 u 13:10
Evo i ja sam danas postala vlasnica jednog, fascinirali su me od prvi put kad sam ih vidjela, ima nešto posebno u njima...
presadila ga na mjesto, mrvicu zalila, nadam se da nisam pogriješila

By belicasmelica at 2012-04-12

belica,zagreb
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2012 u 18:19
jepi je

moji bebači su jadni baš ostala su moožda još 3..1 je sigurno živ.. opet su letili :( mačka mi je srušila posudicu
Per aspera ad astra.

Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2012 u 19:52
vidim ti si sijala, sav taj trud i čekanje a na kraju uf. ja se nebi upuštala u taj pothvat, strpljenje mi nije jača strana. baš sam čitala o njima, malo i kao sve kužim ali moram to još provesti i u praksu pa cemo vidjeti. a na ovog sam doslovce slučajno naletila na kvatriću u nekoj cvijećarni i platila ga 15 kn.
jel to ok cijena ?
čitala sam da cvate tek kad je star 3-5 godina. jeli kome od vas cvao ?

belica,zagreb
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2012 u 20:38
Ja sam sijao prije dva tjedna, od 15 sjemenki (nekakav mix lithopsa)10-tak ih je niknulo i lijepo napreduju. To mi je mali pokus prije sijanja Lapidariae margaretae :)
Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 14:17
ovog ljepotana sam evo danas kupila,pitam se jel mu malena ova posuda?
[url=http://pixload.org/?v=photo2153.jpg][/u
sutnja je zlato....
Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 13:18

Evo slike prije i poslije izlaska na sunce.Sta mislite ima li mu spasa? Mislim da ga je dobro sunce skuhalo [IMG]smileys/emot101.gif" align="middle" />
sutnja je zlato....
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 15:44
To nije lithops već pleiospilos nelli mislim da mu neće biti ništa, pleiospilos nelli ako si presadila mora imati vrlo propustan supstrat mineralni ako imaš kvarcnog pijeska napravi mu mješavinu od 70% pijeska ostalo zemlja. Ne zalijevaj ga nipošto pogotovo sad kad se podijelio i ne smiješ ga gnojiti uopće bar tako piše. Ubuduće biljke koje tek kupiš ne smiješ odmah stavljati na sunce jer nisu navikle na prirodno sunce. Ja ga isto sad imam prvi put dobila sam dva od prijatelja i to crvena royal flush pa sam kupila još jedan zeleni da im pravi društvo. Pročitaj malo o njemu na cactus art biz.   
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 17:34
I ja imam 4 pleiospilosa, obični. može slika tog royal flush?
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 18:52

A imam i još dva pleiospilosa parvifloruma koji nisu ni slični ovima.
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 19:20
e da ovo je lithops optica rubra
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 21:11
Sjeme optice rubre imam namjeru nabavit, samo se prvo uvježbavam sa uzgojem iz sjemena malo jeftinijih i pouzdanijih lithopsa od rubre, čuo sam da zna biti pomalo problematičan.

Kako doći do ovog royal flush?
Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 21:59
Miss M izgleda da su u cvjecari pogrijesili,jer pise na kartici lithops.....Al meni ne znaci ime nesto previse...Iskreno se nadam da mi nece moj skuhani p.nelli uginuti.Al posto sam pocetnik u ovom,to je valjda uobicajeno.Ovi gore ljubicasti su dražesni!
sutnja je zlato....
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 22:10
Originalno poslano od člana mememe mememe napisao:

Sjeme optice rubre imam namjeru nabavit, samo se prvo uvježbavam sa uzgojem iz sjemena malo jeftinijih i pouzdanijih lithopsa od rubre, čuo sam da zna biti pomalo problematičan.

Kako doći do ovog royal flush?
Lithopse je dosta teško uzgojiti iz sjemena brzo i lako niču ali ih je teško održati pogoditi količinu vlage koje stalno mora biti dok su mali ja sam već nekoliko koje sam kupila a da su bili manji izgubila pa od sad ne kupujem manje od velićine kovanice od 1kn, rubru ti ima Bešlić ja sam kupila kod njega.
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2012 u 10:15
Imamo zasebnu temu o  Živi kamen - Pleispilos 
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2012 u 13:08
Originalno poslano od člana pčelica7 pčelica7 napisao:

Imamo zasebnu temu o 

Živi kamen - Pleispilos 
A da napravite temu koja se zove mesembi i koja ujedinjuje sve što spada u to frithie, faucarie ,lithipse fenestrarie, pleiospilose, titanopsise i ostalo što spada u taj rod uostalom a ne da svaka baba otvara temu za biljku koju je kupila. Malo pogledaj po stranim forumima kako to izgleda.
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2012 u 20:33
slazem se, tako bi bilo najbolje. Ionako postoji dosta zbrke sto je lithops a sto kod nas nazivaju zivim kamenom. Ionako su uvjeti uzgoja velikom broju mesemba vrlo slicni pa mogu svi tako nesto nauciti.
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2012 u 20:53
i da, gdje mogu nabaviti ovaj visebojni kvarcni pijesak? Ima kod mene jedan ducan koji prodaje po 5 kuna kilo ali je sivi
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2012 u 21:02
Originalno poslano od člana mememe mememe napisao:

i da, gdje mogu nabaviti ovaj visebojni kvarcni pijesak? Ima kod mene jedan ducan koji prodaje po 5 kuna kilo ali je sivi
Ja nabavljam kvarcni pijesak od muževog frenda koji se bavi pjeskarenjem ne onaj ukrasni za akvarije, inače u LIpiku ga imaš vrlo jeftino ili ako znaš nekog tko pjeskari može i rabljeni samo ga dobro prosiješ
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2012 u 22:09
Pozdrav svima. Evo još jedne vlasnice nekoliko njih Smile
Svi su odvojeni i presađeni, nadam se da im neće biti ništa.
Čitajući iskustva sa pretjeranim zaljevanjem ja ih prilikom presađivanja nisam uopće zalila. Čine mi se ful tvrdi i da su ok.
Kako neki kažu bolje im je uskratit vodu jer su tako navikli.

Na vrh
cvijetićljubac View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 741
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvijetićljubac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2012 u 07:40
koje divote smile94
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 10>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,217 sekundi.